x

Kręgliccy Restauracje i Catering uruchamiają sklep online

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.04.2020

Teraz produkty od rolników z targu w Fortecy i gotowe dania od Kręgliccy Restauracje i Catering można zamawiać w sklepie internetowym targ.kregliccy.pl. Dostawy i odbiory odbywają się w dni targowe: środy i soboty.

Warzywa z targu Forteca Kręgliccy. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warzywa z targu Forteca Kręgliccy. Zdjęcie: materiały prasowe.
Dania rodzinne i te w małych porcjach, wygodne do podania w domu, przygotowują szefowie kuchni z całej grupy. Jest międzynarodowo, ale też po polsku. Musaka z Santorini, lasagne, gnocchi i ravioli z Chianti, chili sin carne, lub con carne z El Popo, wprawdzie nie są dostępne w gwarnych salach restauracji, ale można mieć je w domu. Kucharze gotują na bieżąco, według dyspozycji, dlatego ważne, aby zakupy w sklepie zamówić na 24 godziny przed planowanym odbiorem. Wiele dań będzie jeszcze ciepłych przy odbiorze.
W ofercie sklepu jest bogaty wybór warzyw i ziół od Pana Ziółko, nabiał z Mlecznej Drogi i z Żeby Kózka, świeże pieczywo na zakwasie z piekarni rzemieślniczej Fermente, soki z tłoczni Wiatrowy Sad, ekologiczne grzyby hodowlane z Dąbrówki, przetwory z karpia i jajka z Jastrzębich Kątów. Sklep jest duży, zakupy zrobią tu weganie i mięsożercy, ci którzy nie mają czasu, i ci, których przerastają niektóre kulinarne wyzwania.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hub.praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

VIII Festiwal Whisky w Jastrzębiej Górze

600 różnych rodzajów whisky w czasie dwóch dni - wszystko to podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze, na którym już po raz ósmy spotkają się producenci, dystrybutorzy i fani dojrzewających alkoholi mocnych.

Dzień Czekolady: od gorzkich ziaren kakaowca po czekoladowe innowacje XXI w.

Jak czekoladowy rynek rozwija się w Polsce? W jakich czekoladowych wariacjach zakochaliśmy się do szaleństwa? Przypadający 7 lipca Światowy Dzień Czekolady to doskonała okazja, aby przyjrzeć się najsłodszej branży świata.

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej