x

Kręgliccy Restauracje i Catering uruchamiają sklep online

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.04.2020

Teraz produkty od rolników z targu w Fortecy i gotowe dania od Kręgliccy Restauracje i Catering można zamawiać w sklepie internetowym targ.kregliccy.pl. Dostawy i odbiory odbywają się w dni targowe: środy i soboty.

Warzywa z targu Forteca Kręgliccy. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warzywa z targu Forteca Kręgliccy. Zdjęcie: materiały prasowe.
Dania rodzinne i te w małych porcjach, wygodne do podania w domu, przygotowują szefowie kuchni z całej grupy. Jest międzynarodowo, ale też po polsku. Musaka z Santorini, lasagne, gnocchi i ravioli z Chianti, chili sin carne, lub con carne z El Popo, wprawdzie nie są dostępne w gwarnych salach restauracji, ale można mieć je w domu. Kucharze gotują na bieżąco, według dyspozycji, dlatego ważne, aby zakupy w sklepie zamówić na 24 godziny przed planowanym odbiorem. Wiele dań będzie jeszcze ciepłych przy odbiorze.
W ofercie sklepu jest bogaty wybór warzyw i ziół od Pana Ziółko, nabiał z Mlecznej Drogi i z Żeby Kózka, świeże pieczywo na zakwasie z piekarni rzemieślniczej Fermente, soki z tłoczni Wiatrowy Sad, ekologiczne grzyby hodowlane z Dąbrówki, przetwory z karpia i jajka z Jastrzębich Kątów. Sklep jest duży, zakupy zrobią tu weganie i mięsożercy, ci którzy nie mają czasu, i ci, których przerastają niektóre kulinarne wyzwania.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Letnia edycja Fine Dining Week

29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej.

Przeciwko marnowaniu żywności

Makro razem z Federacją Polskich Banków Żywności przekazuje żywność potrzebującym. Makro Polska przekazało do tej pory 3,3 mln kg produktów, dzięki czemu udało się ufundować ponad 6,5 mln posiłków dla osób potrzebujących.

Lexus Hybrid cuisine - Open Gourmet

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedziło siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. Uczestniczyli w wielu wydarzeniach i wymieniali doświadczenie z polskimi szefami kuchni.

Neo(N) Bistro - pop’upowa restauracja na Nocnym Markecie

Wrzesień na warszawskim Nocnym Markecie zapowiada się interesująco. Rusza pop’upowa restauracja Neo(N) Bistro, która czynna będzie w każdy wrześniowy czwartek od godziny 18. Co tydzień inny znany kucharz zaskoczy gości swoją propozycją zasiadanej kolacji pod gwiazdami.

Smacznie na Festiwalu Grilla w Zakopanem

1 sierpnia przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Grilla 2020. W trakcie imprezy zaprezentowano różne metody grillowania: węglowe, gazowe, elektryczne.

GASTRONOMIA OD A DO Z

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej