x

Kręgliccy Restauracje i Catering uruchamiają sklep online

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.04.2020

Teraz produkty od rolników z targu w Fortecy i gotowe dania od Kręgliccy Restauracje i Catering można zamawiać w sklepie internetowym targ.kregliccy.pl. Dostawy i odbiory odbywają się w dni targowe: środy i soboty.

Warzywa z targu Forteca Kręgliccy. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warzywa z targu Forteca Kręgliccy. Zdjęcie: materiały prasowe.
Dania rodzinne i te w małych porcjach, wygodne do podania w domu, przygotowują szefowie kuchni z całej grupy. Jest międzynarodowo, ale też po polsku. Musaka z Santorini, lasagne, gnocchi i ravioli z Chianti, chili sin carne, lub con carne z El Popo, wprawdzie nie są dostępne w gwarnych salach restauracji, ale można mieć je w domu. Kucharze gotują na bieżąco, według dyspozycji, dlatego ważne, aby zakupy w sklepie zamówić na 24 godziny przed planowanym odbiorem. Wiele dań będzie jeszcze ciepłych przy odbiorze.
W ofercie sklepu jest bogaty wybór warzyw i ziół od Pana Ziółko, nabiał z Mlecznej Drogi i z Żeby Kózka, świeże pieczywo na zakwasie z piekarni rzemieślniczej Fermente, soki z tłoczni Wiatrowy Sad, ekologiczne grzyby hodowlane z Dąbrówki, przetwory z karpia i jajka z Jastrzębich Kątów. Sklep jest duży, zakupy zrobią tu weganie i mięsożercy, ci którzy nie mają czasu, i ci, których przerastają niektóre kulinarne wyzwania.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jak smakowały #Jabłonki 2020? Podsumowanie akcji

Specjalne menu w restauracjach, weekendowy tour Food Trucka, zaangażowanie influencerów oraz konkursy dla internautów - tak wyglądało tegoroczne świętowanie Jabłonek, czyli letnio-jesiennego okresu, gdy nasze jabłka są najsmaczniejsze.

CERTYFIKAT SMAKU

19 maja podczas uroczystej gali w restauracji Mielżyński Wines & Spirits w Warszawie odbyła się gala finałowa I edycji akcji "Kukbuk poleca". Producenci mogli przesyłać do redakcji "Kukbuka" próbki swoich produktów, a najlepsze z nich otrzymały szereg korzyści płynących z posiadania certyfikatu.

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Zniżka 15 zł na Restaurant Week dla czytelników Ouichef.pl i "Food Service"!

Jeszcze do niedzieli 27 czerwca potrwa wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week. Jego organizatorzy przygotowali promocję dla czytelników Ouichef.pl i "Food Service" - zniżkę 15 zł na całe zamówienie. Oto rabatowe kody!

Restauracja Przyjazna Dzieciom

Każdy rodzic wie, że znalezienie w restauracji smacznego, ale i ciekawego posiłku dla malucha, może czasem stanowić wyzwanie. Aby ułatwić życie wszystkim, którzy chcą zabrać najmłodszych do restauracji, powstał program Restauracja Przyjazna Dzieciom.

13 maja - Międzynarodowy Dzień Koktajli

Międzynarodowy Dzień Koktajli to doskonała okazja, by wspomnieć o zawiłych dziejach tych alkoholowych mieszanek. Losy koktajli to wiele kolorowych legend i teorii - od aukcji koni aż po kieliszki dekorowane kogucimi piórami.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej