

Koktajlowa nowość - Dorato Blackcurrant


Wino musujące Dorato Blackcurrant ma smak czarnej porzeczki. Inspiracją do jego stworzenia był znany i lubiany francuski aperitif - koktajl Kir Royal. To największa premiera marki od kilkunastu lat.
– To nasza odpowiedź na potrzeby konsumentów, którzy coraz częściej sięgają po smakowe warianty alkoholi, doceniają elegancję wina i poszukują smakowitych lekkich propozycji koktajlowych. Jesteśmy pewni, że tak samo jak klasyczne warianty, Dorato Blackcurrant odniesie sukces i będzie towarzyszyło naszym klientom przy wielu okazjach – mówi Tomasz Pawlicki, senior brand manager Ambra Brands.
Nowość Dorato Blackcurrant wyróżnia się opakowaniem w fioletowej kolorystyce. Cena sugerowana produktu to 14,49 zł.
Rynek win musujących jest w rozkwicie – w ostatnim roku urósł wartościowo o ponad 18%, co czyni go jedną z najszybciej rosnących kategorii alkoholowych. Według deklaracji konsumenci w Polsce wypijają już 475 ml takiego wina miesięcznie (w porównaniu do 244 ml jeszcze w 2014 roku). Kupujący poszukują nowych smaków i wariantów, a „bąbelki” stały się nieodłącznym elementem spotkań – nie tylko podczas uroczystych celebracji, jak wesela czy bale sylwestrowe, ale również niezobowiązujących okazji towarzyskich w mniejszym gronie. Ponadto coraz częściej wybieramy wina w wariantach smakowych – na takie trunki wydaliśmy w zeszłym roku już przeszło dwieście milionów złotych (o 16% więcej niż w 2018 roku) – to tyle, ile łącznie na gin i rum.
Zobacz także

Violife Grecki biały - teraz także w kostkach

Portofilo roślinnych alternatyw sera Violife dla gastronomii jest coraz bogatsze. Teraz profesjonaliści mogą korzystać już z nowej, wygodniejszej formy popularnego Violife Greckiego białego - gotowych kostek, idealnych do sałatek oraz innych dań na zimno i na ciepło.

NOWE SOSY W OFERCIE AJ FOOD

Klasyczny sos do frytek i kremowy sos o smaku sera Gouda to dwie nowe propozycje w ofercie firmy AJ Food, wprowadzane na rynek polski we współpracy z holenderskim właścicielem marek Remia i Gouda’s Glorie.

MĄKA PSZENNA TOTA!

Mąka pszenna Tota! typ 00 od Młynów Zbożowych Żabczyńscy jest idealna do klasycznej foccacii oraz do pizzy.

PLANEAT - BEZKOMPROMISOWO PYSZNE ROŚLINNE PRODUKTY DLA PROFESJONALISTÓW

Nielone, czyli roślinne surowe mięso mielone à la wołowe, oraz roślinny Gyros w stylu Greckim świetnie sprawdzą się w profesjonalnej kuchni wszędzie tam, gdzie sprawdzają się ich mięsne odpowiedniki.

MOBILNY TERMINAL PAX A920

eService wprowadza nowy mobilny terminal z dużym ekranem dotykowym i drukarką - Pax A920.

ROŚLINNE ALTERNATYWY ONEDAYMORE

Roślinne produkty OneDayMore smakiem, teksturą, konsystencją oraz wyglądem przypominają dania mięsne - są soczyste, aromatyczne, dobrze przyprawione, a jednocześnie w 100% roślinne i z czystym składem.
Inne kategorie
Podcasty


Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

