x

Winne Pola pomagają szpitalowi w Wejherowie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    16.04.2020

Prawie 21 tysięcy złotych przekazała Szpitalowi Specjalistycznemu im. F. Ceynowy w Wejherowie firma Winne Pola, dostawca wina do najlepszych restauracji.

Zdjęcie:materiały prasowe.
Zdjęcie:materiały prasowe.

Kryzys w branży gastronomicznej dotknął nie tylko zamknięte z dnia na dzień bary, kawiarnie i restauracje, ale również dostawców i partnerów biznesowych tych lokali, którzy nagle stracili możliwość generowania jakiegokolwiek przychodu. Jedną z takich firm są Winne Pola, które zaopatrywały w wina najlepsze restauracje.
Mimo kłopotów finansowych, firma postanowiła wspomóc lokalną służbę zdrowia. Aby pomóc szpitalowi w Wejherowie, zorganizowała akcję „Kup Wino Wspomóż Szpital". Przez dwa przedświąteczne dni udało jej się sprzedaż ponad 500 butelek wina.
– Efekty przeszły nasze najśmielsze oczekiwania. Mimo, że jesteśmy dostawcą do HoReCa, lokalna społeczność z entuzjazmem zareagowała i wzięła czynny udział w akcji. Nasz salon ekspozycyjny odwiedziło prawie 150 klientów – mówi Małgorzata Czulińska, manager ds. rozwoju.
Prawie 21 tysięcy zł ze sprzedaży wina zostało przekazanych na rzecz szpitala.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Premiera kolekcji Nespresso Ispirazione Italiana

W środę, 29 stycznia odbyła się premiera najnowszej kolekcji kaw Nespresso - Ispirazione Italiana. Goście spotkania przenieśli się do słonecznych i pełnych kawowego aromatu Włoch.

Finał II edycji konkursu "KUKBUK Poleca"

Do akcji zgłoszono blisko 700 produktów od prawie 200 lokalnych producentów i właścicieli gospodarstw agroturystycznych. 24 z nich z certyfikatami.

MIĘDZYNARODOWY SUKCES POLSKIEJ RESTAURACJI

Stołeczna restauracja Atelier Amaro znalazła się na niedawno ogłoszonej liście The Diners Club 50 Best Discovery Series. Obecność w tym prestiżowym zestawieniu to pierwszy krok do listy głównej The World’s 50 Best Restaurants.

CERTYFIKAT SMAKU

19 maja podczas uroczystej gali w restauracji Mielżyński Wines & Spirits w Warszawie odbyła się gala finałowa I edycji akcji "Kukbuk poleca". Producenci mogli przesyłać do redakcji "Kukbuka" próbki swoich produktów, a najlepsze z nich otrzymały szereg korzyści płynących z posiadania certyfikatu.

Ajinomoto i kuchnia japońska w Polsce

W tym roku firma Ajinomoto obchodzi swoje 20-lecie działalności na rynku Polskim. Z tej okazji postanowiono również sprawdzić, co Polacy wiedzą o kuchni japońskiej i czy ją lubią.

Warszawska Pyza 2019" - znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu "Warszawska Pyza" na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez "Gazetę Stołeczną" oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł "Warszawskiej Pyzy 2019".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej