x

Winne Pola pomagają szpitalowi w Wejherowie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    16.04.2020

Prawie 21 tysięcy złotych przekazała Szpitalowi Specjalistycznemu im. F. Ceynowy w Wejherowie firma Winne Pola, dostawca wina do najlepszych restauracji.

Zdjęcie:materiały prasowe.
Zdjęcie:materiały prasowe.

Kryzys w branży gastronomicznej dotknął nie tylko zamknięte z dnia na dzień bary, kawiarnie i restauracje, ale również dostawców i partnerów biznesowych tych lokali, którzy nagle stracili możliwość generowania jakiegokolwiek przychodu. Jedną z takich firm są Winne Pola, które zaopatrywały w wina najlepsze restauracje.
Mimo kłopotów finansowych, firma postanowiła wspomóc lokalną służbę zdrowia. Aby pomóc szpitalowi w Wejherowie, zorganizowała akcję „Kup Wino Wspomóż Szpital". Przez dwa przedświąteczne dni udało jej się sprzedaż ponad 500 butelek wina.
– Efekty przeszły nasze najśmielsze oczekiwania. Mimo, że jesteśmy dostawcą do HoReCa, lokalna społeczność z entuzjazmem zareagowała i wzięła czynny udział w akcji. Nasz salon ekspozycyjny odwiedziło prawie 150 klientów – mówi Małgorzata Czulińska, manager ds. rozwoju.
Prawie 21 tysięcy zł ze sprzedaży wina zostało przekazanych na rzecz szpitala.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Transatlantyk Festival

Transatlantyk Festival po raz kolejny zaprasza na Kino Kulinarne - jedną z najpopularniejszych sekcji festiwalu. Obok seansów filmowych widzowie zostaną zaproszeni na pięć wyjątkowych kolacji, które odbędą się w wyjątkowej przestrzeni Hali Maszyn EC1 Łódź.

BETWEEN KITCHEN & DINING ROOM

W dniach 18-19 listopada w Hali Koszyki w Warszawie odbyła się druga edycja targów. W ramach wydarzenia ofertę zaprezentowały firmy produkujące ceramikę, naczynia, małe AGD, akcesoria dekoracyjne oraz artykuły spożywcze.

Kolacja charytatywna dla Asi

Na początku czerwca Asia uległa strasznemu, kuriozalnemu wypadkowi. W trakcie próby spektaklu ze studentami pękła szpada, ostrze odskoczyło i wbiło się prosto w skroń Asi. Od tego czasu jest w śpiączce. W tej chwili przebywa w Polskim Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej w Krakowie.

CERTYFIKAT SMAKU

19 maja podczas uroczystej gali w restauracji Mielżyński Wines & Spirits w Warszawie odbyła się gala finałowa I edycji akcji "Kukbuk poleca". Producenci mogli przesyłać do redakcji "Kukbuka" próbki swoich produktów, a najlepsze z nich otrzymały szereg korzyści płynących z posiadania certyfikatu.

Już niedługo Singapore Food Festival 2020

Singapur słynie z kulinarnej różnorodności. Można w nim odkrywać smaki z wielu zakątków świata, zarówno te street foodowe, jak i te w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin. Singapore Food Festiwal (SFF) to ich święto - w tym roku po raz pierwszy od 27 lat odbędzie się w wirtualnej formie.

Kulinarne innowacje

Gault & Millau Polska zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się I edycja Culinary Innovators.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej