x

Winne Pola pomagają szpitalowi w Wejherowie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    16.04.2020

Prawie 21 tysięcy złotych przekazała Szpitalowi Specjalistycznemu im. F. Ceynowy w Wejherowie firma Winne Pola, dostawca wina do najlepszych restauracji.

Zdjęcie:materiały prasowe.
Zdjęcie:materiały prasowe.

Kryzys w branży gastronomicznej dotknął nie tylko zamknięte z dnia na dzień bary, kawiarnie i restauracje, ale również dostawców i partnerów biznesowych tych lokali, którzy nagle stracili możliwość generowania jakiegokolwiek przychodu. Jedną z takich firm są Winne Pola, które zaopatrywały w wina najlepsze restauracje.
Mimo kłopotów finansowych, firma postanowiła wspomóc lokalną służbę zdrowia. Aby pomóc szpitalowi w Wejherowie, zorganizowała akcję „Kup Wino Wspomóż Szpital". Przez dwa przedświąteczne dni udało jej się sprzedaż ponad 500 butelek wina.
– Efekty przeszły nasze najśmielsze oczekiwania. Mimo, że jesteśmy dostawcą do HoReCa, lokalna społeczność z entuzjazmem zareagowała i wzięła czynny udział w akcji. Nasz salon ekspozycyjny odwiedziło prawie 150 klientów – mówi Małgorzata Czulińska, manager ds. rozwoju.
Prawie 21 tysięcy zł ze sprzedaży wina zostało przekazanych na rzecz szpitala.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

Przewodnik Michelin ma już 120 lat!

Słynna czerwona książeczka obchodzi w tym roku 120 rocznicę istnienia. Jak doszło do tego, że producent opon zaczął oceniać restauracje i stworzył najbardziej prestiżowy przewodnik gastronomiczny na świecie? Jak w ostatnich latach wyglądał polski bój o gwiazdki Michelin? Zapraszamy do lektury!

Gdzie można zjeść w święta w Warszawie?

#ŚwiętujŚwięta - Restaurant Week zaprasza okołoświątecznie do restauracji w Warszawie

Robert Wojnarowski stworzył przepisy gotowych dań To Be Foodie

Koncept restauracyjnych dań gotowych To Be Foodie debiutuje właśnie w polskich sklepach sieci Lidl. Przepisy na nie stworzył Robert Wojnarowski, wieloletni szef kuchni restauracji No31, aktualnie kierujący zespołem warszawskiej Mokolove.

Znamy najlepsze restauracje letniej edycji Fine Dining Week

W plebiscycie gości Fine Dining Week za najlepszy lokal festiwalu została uznana Restauracja Alpejska z Łodzi. Na drugim miejscu znalazła się Scena Kulinarna Art Restaurant (Śląsk) a na trzecim - Renaissance Restaurant (Szczecin).

Akademia Smaku Sokołów o niemarnowaniu żywności

Marnowanie żywności i innych ważnych zasobów naturalnych jest dziś problemem o znaczeniu globalnym. Akademia Smaku Sokołów po raz kolejny poruszyła temat Zero Waste, organizując we Wrocławiu warsztaty kulinarne poświęcone temu zagadnieniu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej