x

Kiermasz wielkanocny on-line

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    08.04.2020

Odbywający się cyklicznie w warszawskim centrum handlowym Blue City Jarmark Produktów Regionalnych, który przed świętami zamienia się w Kiermasz Wielkanocny, w tym roku przenosi się do sieci.

Tradycyjna babka wielkanocna do kupienia na kiermaszu on-line. Zdjęcie: materiały prasowe.
Tradycyjna babka wielkanocna do kupienia na kiermaszu on-line. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wszyscy, którzy chcą zbliżające się święta spędzić przy stole zastawionym tradycyjnymi potrawami i regionalnymi smakołykami, mogą zrobić zakupy bez wychodzenia z domu, zamawiając ulubione produkty przez internet.
– Jarmark Produktów Regionalnych jest obecny w Blue City od 13 lat. W tym roku po raz pierwszy nie odbędzie się w tradycyjnej formie. Chcemy, aby mimo trudnej sytuacji, w jakiej wszyscy się znaleźliśmy, nasi klienci spędzili święta tak jak zawsze, przy stole, na którym znajdą się smaczne i świeże produkty. Dlatego postanowiliśmy udostępnić na stronie internetowej Blue City kontakty do wystawców, z którymi współpracujemy. Dzięki temu klienci będą mogli zamówić potrzebne produkty przez internet. Jest to również forma wsparcia naszych wystawców, którzy w czasie epidemii koronawirusa nie mają gdzie sprzedać towaru – wyjaśnia Krzysztof Sajnóg, dyrektor marketingu Blue City.
Co można kupić w ramach on-linowego Kiermaszu Wielkanocnego? Lista jest długa: różnego rodzaju kozie sery, sery korycińskie, twarogi, masło, miody, nalewki staropolskie, musy dyniowe, śliwkowe, jagody, grzyby, wędliny, kiełbasy (również z indyka), pasztety, wędliny z dziczyzny, gęsinę (półgęski wędzone, kiełbasę z gęsi, szyje gęsie faszerowane, pasztety, pierogi z gęsiną). Zamawiać można również oryginalne produkty węgierskie i greckie, a także śliwki suszone z Szydłowa, śliwki w czekoladzie, powidła śliwkowe, powidła śliwkowe z pomarańczą oraz pisanki i inne wielkanocne ozdoby.
Kontakt do wystawców – na www.bluecity.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

NOWE ROZDANIE

Koniec roku 2017 i początek 2018 przyniósł kilka nieoczekiwanych zmian w polskiej gastronomii. Artur Grajber dołączył do Belvedere Gourmet Group, Aleksander Baron zapowiedział zamknięcie swojego konceptu Solec 44, a Witold Iwański ogłosił odejście z restauracji Aruana w serockim hotelu Narvil.

Tłusty Czwartek z Delivery Week

Sprawdź, co przygotowały restauracje specjalnie na ulubione święto wszystkich fanów słodkości! Pączki, ciastka czy churrosy z dostawą? Wybieraj spośród kilku słodkich rozwiązań!

MAKRO ROZWIJA PROGRAM "SZEF DLA MŁODYCH TALENTÓW"

20 marca br. w Poznaniu ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w kolejnym Mikserze Kulinarnym zorganizowanym w ramach programu "Szef dla młodych talentów". Gośćmi wydarzenia byli szefowie kuchni: Michał Kuter oraz Ernest Jagodziński.

Finał II edycji konkursu "KUKBUK Poleca"

Do akcji zgłoszono blisko 700 produktów od prawie 200 lokalnych producentów i właścicieli gospodarstw agroturystycznych. 24 z nich z certyfikatami.

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej