x

Kiermasz wielkanocny on-line

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    08.04.2020

Odbywający się cyklicznie w warszawskim centrum handlowym Blue City Jarmark Produktów Regionalnych, który przed świętami zamienia się w Kiermasz Wielkanocny, w tym roku przenosi się do sieci.

Tradycyjna babka wielkanocna do kupienia na kiermaszu on-line. Zdjęcie: materiały prasowe.
Tradycyjna babka wielkanocna do kupienia na kiermaszu on-line. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wszyscy, którzy chcą zbliżające się święta spędzić przy stole zastawionym tradycyjnymi potrawami i regionalnymi smakołykami, mogą zrobić zakupy bez wychodzenia z domu, zamawiając ulubione produkty przez internet.
– Jarmark Produktów Regionalnych jest obecny w Blue City od 13 lat. W tym roku po raz pierwszy nie odbędzie się w tradycyjnej formie. Chcemy, aby mimo trudnej sytuacji, w jakiej wszyscy się znaleźliśmy, nasi klienci spędzili święta tak jak zawsze, przy stole, na którym znajdą się smaczne i świeże produkty. Dlatego postanowiliśmy udostępnić na stronie internetowej Blue City kontakty do wystawców, z którymi współpracujemy. Dzięki temu klienci będą mogli zamówić potrzebne produkty przez internet. Jest to również forma wsparcia naszych wystawców, którzy w czasie epidemii koronawirusa nie mają gdzie sprzedać towaru – wyjaśnia Krzysztof Sajnóg, dyrektor marketingu Blue City.
Co można kupić w ramach on-linowego Kiermaszu Wielkanocnego? Lista jest długa: różnego rodzaju kozie sery, sery korycińskie, twarogi, masło, miody, nalewki staropolskie, musy dyniowe, śliwkowe, jagody, grzyby, wędliny, kiełbasy (również z indyka), pasztety, wędliny z dziczyzny, gęsinę (półgęski wędzone, kiełbasę z gęsi, szyje gęsie faszerowane, pasztety, pierogi z gęsiną). Zamawiać można również oryginalne produkty węgierskie i greckie, a także śliwki suszone z Szydłowa, śliwki w czekoladzie, powidła śliwkowe, powidła śliwkowe z pomarańczą oraz pisanki i inne wielkanocne ozdoby.
Kontakt do wystawców – na www.bluecity.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hub.praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

VIII Festiwal Whisky w Jastrzębiej Górze

600 różnych rodzajów whisky w czasie dwóch dni - wszystko to podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze, na którym już po raz ósmy spotkają się producenci, dystrybutorzy i fani dojrzewających alkoholi mocnych.

Dzień Czekolady: od gorzkich ziaren kakaowca po czekoladowe innowacje XXI w.

Jak czekoladowy rynek rozwija się w Polsce? W jakich czekoladowych wariacjach zakochaliśmy się do szaleństwa? Przypadający 7 lipca Światowy Dzień Czekolady to doskonała okazja, aby przyjrzeć się najsłodszej branży świata.

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej