x

Rozstrzygnięcie The World’s 50 Best Restaurants 2020 przełożone!

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.03.2020

Nie odbędzie się planowana na 2 czerwca w Antwerpii uroczystość ogłoszenia wyników prestiżowego rankingu. Nie zostanie on także nigdzie opublikowany. Marka The World’s 50 Best chce się teraz skoncentrować na wspieraniu globalnej gastronomii. Finał plebiscytu przesunięto na 2021 r.

Zdjęcie: theworlds50best.com
Zdjęcie: theworlds50best.com

– Dołożymy wszelkich starań, aby pomóc sektorowi restauracyjnemu w walce o przyszłość, a także wesprzeć szefów kuchni i restauratorów w niesieniu pomocy innym – oświadczył William Drew, jeden z dyrektorów 50 Best. – Prosimy całą społeczność, aby przyłączyła się do nas.
50 Best opracuje skuteczne inicjatywy, które pomogą wszystkim współpracować w czasie pandemii. Będzie także wykorzystywać swoją sieć do wspierania programów, które mają wzmocnić firmy gastronomiczne.

50 Best prosi restauracje o wypełnienie krótkiej ankiety, która pomoże na bieżąco aktualizować dane o sytuacji w poszczególnych regionach. Prosi także o poinformowanie o wszelkich inicjatywach wsparcia pracowników restauracji pod adresem w50best@wrbm.com.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Debic Pastry Cup - nowy konkurs cukierniczy na mapie Polskich

Na tegorocznej edycji targów EuroGastro i Worldhotel (27-29 marca 2019) zadebiutuje nowy konkurs cukierniczy, którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł Mieszała we współpracy z MT Targi Polska.

25 lat MULTIVAC Polska

MULTIVAC to wiodący na świecie producent dostarczający najlepszych rozwiązań opakowaniowych, stosowanych do pakowania artykułów spożywczych oraz produktów biotechnologicznych i sprzętu medycznego a także towarów przemysłowych.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

Co w menu Kulinarnego Pucharu Polski 2018?

Już za trzy miesiące, w dniach 2-3 października, odbędzie się już 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Co zaserwują najlepsi kucharze w Polsce?

POLSKIE PRZYGOTOWANIA DO FINAŁÓW BOCUSE D'OR

W finale Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018 wyłoniono zwycięzcę, a tym samym reprezentanta Polski w europejskich finałach Bocuse d’Or w Turynie. Kandydata Dawida Szkudlarka i jego pomocnika Macieja Pisarka wspierają wiedzą i doświadczeniem: Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk i Łukasz Konik.

Lexus Hybrid Cuisine

10 gwiazdek Michelina w osobach 7 utalentowanych szefów kuchni było bohaterami Lexus Hybrid Cuisine, wydarzenia, które odbyło się 11-13 kwietnia w Warszawie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej