x

Działa targ Plonoteka w Elektrowni Powiśle

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.03.2020

W każdy piątek i sobotę klienci mogą odwiedzić eko targ Plonoteka, na którym dostępny jest szeroki wybór certyfikowanych produktów z ekologicznych upraw, bezpośrednio od rolników i producentów.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Organizatorzy Plonoteki zapewniają, że sprzedaż produktów odbywa się z zachowaniem ściśle określonych procedur bezpieczeństwa i zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Na miejscu znajdują się pojemniki z płynem do dezynfekcji rąk, a odwiedzający targ są zobowiązani do zachowania minimalnej odległości 1 metra od innych osób i sprzedawców. U części dostawców wprowadzono także możliwość płatności bezgotówkowej. Na wszystkich klientów Plonoteki czeka również bezpłatny parking.
Targ czynny jest w każdy piątek i sobotę, w godz. 9:00 – 15:00. W ofercie znajdują się m. in.: miody, warzywa, owoce, pieczywo, sery oraz wiele innych produktów. Wszystkie posiadają odpowiednie certyfikaty, są ekologiczne i pochodzą od lokalnych producentów i rolników.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Polskie Skarby Kulinarne teraz też w Wielkopolsce oraz na Warmii i Mazurach

Pyra z gzikiem, czernina, kartacze gołdapskie, kaczka po poznańsku - to tylko kilka potraw z oferty dla gości przemierzających Kulinarny Szlak Wielkopolski oraz Warmii i Mazur. Oba regiony dołączyły do programu Polskie Skarby Kulinarne, w którym MAKRO Polska zaprasza do odkrywania polskiej kuchni.

#ŚwiętujŚwięta. Rusza kolejna edycja Delivery Week

Rozpoczyna się kolejne Delivery Week. Tym razem, w ramach imprezy najlepsi szefowie kuchni zaprezentują swoje popisowe dania świąteczne. Będziemy mogli zamówić je najpierw w Warszawie, potem dołączą Kraków, Łódź czy Szczecin.

Lubisz pizzę? Musisz spróbować tej!

Nie uwierzycie, jaką pizzę od dziś można zjeść w Warszawie.

Festiwal kulinarny Hot&Sweet w łódzkiej Manufakturze

Wołowina w sosie czekoladowo czy ostra pizza z chorizo i chilli? A może krewetki w sosie z masła orzechowego? Takie dylematy czekają gości Manufaktury w Łodzi, gdzie od 2 do 13 sierpnia trwać będzie festiwal Hot&Sweet. To dobra okazja, by spróbować nieznanych połączeń smakowych i kuchni sezonowej.

Robert Wojnarowski stworzył przepisy gotowych dań To Be Foodie

Koncept restauracyjnych dań gotowych To Be Foodie debiutuje właśnie w polskich sklepach sieci Lidl. Przepisy na nie stworzył Robert Wojnarowski, wieloletni szef kuchni restauracji No31, aktualnie kierujący zespołem warszawskiej Mokolove.

GASTRONOMIA OD A DO Z

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej