x

Działa targ Plonoteka w Elektrowni Powiśle

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.03.2020

W każdy piątek i sobotę klienci mogą odwiedzić eko targ Plonoteka, na którym dostępny jest szeroki wybór certyfikowanych produktów z ekologicznych upraw, bezpośrednio od rolników i producentów.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Organizatorzy Plonoteki zapewniają, że sprzedaż produktów odbywa się z zachowaniem ściśle określonych procedur bezpieczeństwa i zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Na miejscu znajdują się pojemniki z płynem do dezynfekcji rąk, a odwiedzający targ są zobowiązani do zachowania minimalnej odległości 1 metra od innych osób i sprzedawców. U części dostawców wprowadzono także możliwość płatności bezgotówkowej. Na wszystkich klientów Plonoteki czeka również bezpłatny parking.
Targ czynny jest w każdy piątek i sobotę, w godz. 9:00 – 15:00. W ofercie znajdują się m. in.: miody, warzywa, owoce, pieczywo, sery oraz wiele innych produktów. Wszystkie posiadają odpowiednie certyfikaty, są ekologiczne i pochodzą od lokalnych producentów i rolników.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Festiwalowy Fine Dining

W dniach 29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej. Pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne można zarezerwować na stronie www.FineDiningWeek.pl w festiwalowej cenie 119 zł.

Deser charytatywny w Lourse Warszawa

Już po raz drugi Cukiernia Lourse Warszawa została partnerem Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi Estée Lauder Companies.

REKORDOWA EDYCJA FESTIWALU RESTAURANT WEEK!

Za nami absolutnie rekordowa edycja największego wydarzenia kulinarnego w Polsce. Wzięło w nim udział aż 85 tysięcy Gości w 36 miastach. Odwiedzili prawie 400 restauracji, pośród których znalazła się rekordowa liczba prawie 100 debiutantów.

MAKRO ROZWIJA PROGRAM "SZEF DLA MŁODYCH TALENTÓW"

20 marca br. w Poznaniu ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w kolejnym Mikserze Kulinarnym zorganizowanym w ramach programu "Szef dla młodych talentów". Gośćmi wydarzenia byli szefowie kuchni: Michał Kuter oraz Ernest Jagodziński.

#WspieramLokalneLokale - kampania społeczna Smazymy.com

20 marca ruszyła kampania społeczna #WspieramLokalneLokale. Jej celem jest zachęcenie konsumentów do składania zamówień z dostawą do domu w lokalnych restauracjach i tym samym wsparcie lokali w czasie wprowadzonego na terenie kraju stanu zagrożenia epidemicznego.

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej