x

Działa targ Plonoteka w Elektrowni Powiśle

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.03.2020

W każdy piątek i sobotę klienci mogą odwiedzić eko targ Plonoteka, na którym dostępny jest szeroki wybór certyfikowanych produktów z ekologicznych upraw, bezpośrednio od rolników i producentów.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Organizatorzy Plonoteki zapewniają, że sprzedaż produktów odbywa się z zachowaniem ściśle określonych procedur bezpieczeństwa i zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Na miejscu znajdują się pojemniki z płynem do dezynfekcji rąk, a odwiedzający targ są zobowiązani do zachowania minimalnej odległości 1 metra od innych osób i sprzedawców. U części dostawców wprowadzono także możliwość płatności bezgotówkowej. Na wszystkich klientów Plonoteki czeka również bezpłatny parking.
Targ czynny jest w każdy piątek i sobotę, w godz. 9:00 – 15:00. W ofercie znajdują się m. in.: miody, warzywa, owoce, pieczywo, sery oraz wiele innych produktów. Wszystkie posiadają odpowiednie certyfikaty, są ekologiczne i pochodzą od lokalnych producentów i rolników.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

#NaDachu: wakcyjny fine dining w Neo(n)Bistro

W każdy sierpniowy weekend najwybitniejsi szefowie kuchni w Polsce zapraszają na kolacje w restauracji Neo(n)Bistro, na dachu parkingu hotelu Novotelu w samym sercu warszawy.

Nowa kampania Lavazzy w Polsce

Kampania pod hasłem "More than Italian" to odpowiedź marki na zmieniające się trendy na rynku kawy. Celem kampanii jest pokazanie, że Lavazza to nie tylko synonim najwyższej jakości, ale także, że prawdziwa włoska kawa ma rozmaite oblicza.

#WiwatGoście! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Wraz z powrotem życia restauracyjnego startuje także Restaurant Week. Nowa edycja festiwalu potrwa od 17 do 5 lipca. Weźmie w niej udział ponad 300 restauracji z czternastu regionów.

#17milionówGroszy - kampania społeczna i wyzwanie dla gastronomii

Celem kampanii jest uzbieranie #17milionówGroszy na rehabilitację dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym. Chętni do uczestniczenia w niej właściciele lokali gastronomicznych czy firm cateringowych z całej Polski sami mogą wybierać formę udziału w wyzwaniu.

#ŚwiętujŚwięta. Rusza kolejna edycja Delivery Week

Rozpoczyna się kolejne Delivery Week. Tym razem, w ramach imprezy najlepsi szefowie kuchni zaprezentują swoje popisowe dania świąteczne. Będziemy mogli zamówić je najpierw w Warszawie, potem dołączą Kraków, Łódź czy Szczecin.

ZAGRANICZNE WYSTĘPY

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na Expo Gast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu. Ogłoszenie składu reprezentacji odbyło się 2 grudnia podczas uroczystej Wigilii OSSiC w hotelu Double Tree by Hilton Warsaw.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej