x

Specjalne działania Uber Eats na czas zarazy

Kategoria: Koronawirus - Aktualności    26.03.2020

W związku z dynamicznie rozwijającą się sytuacją związaną z pandemią koronawirusa, Uber Eats wprowadził działania pomocowe

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
W trosce o całą społeczność Uber Eats wprowadził szereg rozwiązań ułatwiających korzystanie z platformy i zapewniających bezpieczeństwo oraz higienę dostaw

Rozwiązania dla dostawców 

Mając na uwadze bezpieczeństwo oraz higienę dostaw, restauracje i kurierzy współpracujący z Uber Eats otrzymują wiadomości przypominające im o podstawowych krokach, jakie mogą podjąć, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się wirusa, korzystając z porad organów zdrowia publicznego. 

Nowi dostawcy mogą nadal dołączać do platformy, a proces aplikacji został dostosowany do bieżącej sytuacji, dzięki czemu jest prosty i bezkontaktowy.

Aby wesprzeć dostawców, którzy mogą być osobiście dotknięci obecną sytuacją, firma zaoferuje pomoc finansowąkażdemu aktywnemu kurierowi, u którego zdiagnozowano COVID-19 lub który zostanie poproszony o samodzielną izolację przez organy publicznej służby zdrowia. Wsparcie to będzie udzielane przez okres do 14 dni w czasie, gdy ich konto jest zablokowane.

Rozwiązania dla zamawiających

Uber Eats poinformował również swoich użytkowników o opcji "dostawy bezkontaktowej" w ramach aplikacji, która pozwala dostawcom na pozostawianie zamówienia pod drzwiami lub w wyznaczonym miejscu, dla zwiększenia bezpieczeństwa. Tymczasowo zostały wyłączone także płatności gotówką – rozliczenie za zamówienie następuje za pomocą aplikacji.

Uber Eats wydłużył również okres trwania darmowej dostawy do 29 marca włącznie. Aby skorzystać z tej opcji należy wpisać kod MARZECDOSTAWA w zakładce ‘Promocje’, w aplikacji.

Wsparcie dla pracowników służby zdrowia 

Uber dołączył do akcji w ramach której dostarcza do szpitali bezpłatne posiłki we współpracy z siecią restauracji McDonalds. W tym tygodniu firma ogłosiła również przekazanie 10 tys. przejazdów dla pracowników służby zdrowia z prawie 20 szpitali w 7 miastach w Polsce

Więcej informacji dotyczących działań firmy Uber na rzecz bezpieczeństwa można znaleźć tutaj. 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Otwarcie gastronomii po Wielkanocy? Póki co znów pełny lockdown na Pomorzu

W województwie pomorskim ponownie zamknięte zostaną hotele, obiekty kulturalne i sportowe, ograniczona będzie działalność galerii handlowych. Jednocześnie minister zdrowia oświadczył, że decyzje dotyczące luzowania obostrzeń będą "odważniejsze". Ale dopiero po Wielkanocy.

Nowe obostrzenia na Mazowszu i w Lubuskiem. Co się zmieni dla branży HoReCa?

Nowe zasady w województwach mazowieckim i lubuskim zaczną obowiązywać od poniedziałku 15 marca. Znów zamknięte zostaną hotele, instytuty kultury i baseny, a galerie handlowe będą działać w ograniczonym zakresie.

Koronawirus. Wygrani i przegrani

Dla niektórych biznesów pandemia koronawirusa oznacza bardzo ciężki okres, dla innych - wręcz przeciwnie. Dowiedz się, kto straci, a kto zyska w obecnej sytuacji.

Goście nie czują się bezpiecznie w toaletach z suszarkami do rąk

COVID-19 wpływa na kształtowanie nowych postaw i zachowań wśród ludzi. 43% badanych twierdzi, że nie czuje się komfortowo w łazienkach wyposażonych w suszarki elektryczne - wynika z sondażu dla Tork, marki firmy Essity.

Kryzys gastronomii za granicą. Jak sobie z nim radzą restauratorzy z innych krajów?

Bankructwa, protesty restauratorów, ignorowanie zakazów i restaaracje działające w podziemiu - przykłady z innych państw pokazują, że polska gastronomia nie jest ze swoimi problemami odosobniona.

Majowe otwarcie gastronomii: Polacy rzucili się do rezerwacji

Po ogłoszeniu rządowego planu odmrażania branży HoReCa Polacy wręcz rzucili się do rezerwacji dostępnych restauracji i sal na drugą połowę maja oraz czerwiec. Znaczny odsetek zapytań dotyczy komunii oraz innych uroczystości rodzinnych.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej