x

Bezpieczne zakupy w Selgrosie w Siedlcach

Kategoria: Twój biznes - oferta

W związku z koronawirusem, w trosce o bezpieczeństwo klientów i pracowników, w sklepie wprowadzono specjalne rozwiązania.

Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Szeroki wybór świeżych produktów spożywczych, mięso najwyższej jakości przygotowywane na miejscu oraz ryby i owoce morza to tylko część asortymentu, który czeka na klientów hali Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Selgros Cash & Carry jest profesjonalnym partnerem w zakresie zapewnienia dostaw żywności dla naszego społeczeństwa. Sprzedaż sklepu opiera się w zdecydowanej większości na artykułach spożywczych. Zagwarantowanie do nich bezpiecznego dostępu jest dziś ważnym społecznie zadaniem.

„Jesteśmy przekonani, że otwarciem hali 26 marca br. zdecydowanie zwiększamy bezpieczeństwo i pewność zakupów w Siedlcach. Nasi klienci mogą jednorazowo dokonać dużo większych zakupów niż w innych placówkach, ograniczając w ten sposób konieczność częstego wychodzenia z domu. Liczba klientów w hali Selgros Cash & Carry na metr kwadratowy jest zdecydowanie mniejsza niż w typowych placówkach detalicznych” – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Selgros Cash & Carry.

Artykuły suche. Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Artykuły suche. Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Przygotowując otwarcie w Siedlcach, podjęto działania daleko wykraczające poza powszechnie stosowane standardy bezpieczeństwa:

– Wyznaczono bezpieczne strefy dla klientów oczekujących na wózek zakupowy. Jeżeli parking się zapełni, jeszcze przed wjazdem na teren przyległy hali, klienci są o tym fakcie informowani;
– Wszystkie wózki są dezynfekowane po każdym użyciu. Jednocześnie ograniczono liczbę wózków zakupowych o połowę, ponadto z jednym wózkiem będą mogły wejść do sklepu tylko 2 osoby;
– Każdy klient przed wejściem do sklepu proszony jest o zdezynfekowanie rąk i na życzenie otrzymuje jednorazowe rękawiczki;
– Na działach Owoce-Warzywa oraz Pieczywo klienci są informowani o konieczności stosowania rękawiczek jednorazowych przy wybieraniu i ważeniu produktów;
Przy kasie może znajdować się tylko jeden klient. Kasjerki i klienci są oddzieleni specjalną szybą w celu zachowania bezpiecznej odległości. Pracownicy kas wyposażeni są w rękawiczki jednorazowe i płyny do dezynfekcji oraz będą mogli używać plastikowych osłon twarzy przeznaczonych do ochrony błon śluzowych oczu, ust i nosa – tzw. przyłbic ochronnych.

W hali Selgros w Siedlcach zatrudniono ponad 200 osób, którym zapewniono stałą pracę. Z myślą o ich bezpieczeństwie wdrożone zostały także procedury wewnętrzne. Dzięki pracownikom sklep będzie mógł zapewnić zaopatrzenie każdemu klientowi: od detalisty, przez sklepy i mniejsze hurtownie, po gastronomię, catering i hotelarzy. Selgros oferuje jeden z najszerszych asortymentów spożywczych i przemysłowych w Polsce.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Eksperyment marki Tork®

Eksperyment marki Tork® udowadnia, że dobór odpowiednich narzędzi higieny polepsza funkcjonowanie kuchni.

Perfekcyjne cięcie

To nie tylko podstawowe narzędzie kuchenne, ale wręcz atrybut każdego szefa kuchni. Niektórzy z nich swoje noże traktują jak świętość i  nie pozwalają używać ich nikomu innemu. Jak wybrać najlepszy nóż, taki, który będzie służył przez lata, w różnych okolicznościach?

Zarządzanie gastronomią wkracza w nowy wymiar

Zarządzanie lokalem gastronomicznym, tym mikro, jak również dużym, sieciowym biznesem, często bywa bardzo uciążliwe i realizowane jest w mało przyjazny menedżerowi sposób. Norbert Redkie z Trustu zapowiada rewolucję w tym obszarze.

PERFEKCYJNIE ZMIKSOWANY

Ubijają, miksują na gładką masę, zagniatają ciasto i wyręczając kucharza w różnych czynnościach, pozwalają nie tylko zaoszczędzić czas, ale także uzyskać powtarzalny efekt. Miksery, blendery i różnego rodzaju wielofunkcyjne roboty kuchenne dostępne są w niemal nieskończenie wielu wersjach.

Kolejny rok inwestycji Kalifornijczyków w Polsce

Trwają zbiory śliwek w północnej Kalifornii. Prognozy dla rynku śliwki kalifornijskiej są optymistycznie, a Amerykanie właśnie rozpoczęli kolejny cykl inwestycji w programy marketingowe również w Polsce.

Wielkie grillowanie

Na zewnątrz robi się coraz ładniej i coraz cieplej. Chętniej wychodzimy z domu, częściej spotykamy się ze znajomymi w plenerze. Na mapy miast powracają ogródki restauracyjne, foodtrucki oraz sezonowe bary. Rozpoczyna się też sezon piknikowo-grillowy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej