x

Bezpieczne zakupy w Selgrosie w Siedlcach

Kategoria: Koronawirus - Aktualności    26.03.2020

W związku z koronawirusem, w trosce o bezpieczeństwo klientów i pracowników, w sklepie wprowadzono specjalne rozwiązania.

Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Szeroki wybór świeżych produktów spożywczych, mięso najwyższej jakości przygotowywane na miejscu oraz ryby i owoce morza to tylko część asortymentu, który czeka na klientów hali Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Selgros Cash & Carry jest profesjonalnym partnerem w zakresie zapewnienia dostaw żywności dla naszego społeczeństwa. Sprzedaż sklepu opiera się w zdecydowanej większości na artykułach spożywczych. Zagwarantowanie do nich bezpiecznego dostępu jest dziś ważnym społecznie zadaniem.

„Jesteśmy przekonani, że otwarciem hali 26 marca br. zdecydowanie zwiększamy bezpieczeństwo i pewność zakupów w Siedlcach. Nasi klienci mogą jednorazowo dokonać dużo większych zakupów niż w innych placówkach, ograniczając w ten sposób konieczność częstego wychodzenia z domu. Liczba klientów w hali Selgros Cash & Carry na metr kwadratowy jest zdecydowanie mniejsza niż w typowych placówkach detalicznych” – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Selgros Cash & Carry.

Artykuły suche. Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Artykuły suche. Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Przygotowując otwarcie w Siedlcach, podjęto działania daleko wykraczające poza powszechnie stosowane standardy bezpieczeństwa:

– Wyznaczono bezpieczne strefy dla klientów oczekujących na wózek zakupowy. Jeżeli parking się zapełni, jeszcze przed wjazdem na teren przyległy hali, klienci są o tym fakcie informowani;
– Wszystkie wózki są dezynfekowane po każdym użyciu. Jednocześnie ograniczono liczbę wózków zakupowych o połowę, ponadto z jednym wózkiem będą mogły wejść do sklepu tylko 2 osoby;
– Każdy klient przed wejściem do sklepu proszony jest o zdezynfekowanie rąk i na życzenie otrzymuje jednorazowe rękawiczki;
– Na działach Owoce-Warzywa oraz Pieczywo klienci są informowani o konieczności stosowania rękawiczek jednorazowych przy wybieraniu i ważeniu produktów;
Przy kasie może znajdować się tylko jeden klient. Kasjerki i klienci są oddzieleni specjalną szybą w celu zachowania bezpiecznej odległości. Pracownicy kas wyposażeni są w rękawiczki jednorazowe i płyny do dezynfekcji oraz będą mogli używać plastikowych osłon twarzy przeznaczonych do ochrony błon śluzowych oczu, ust i nosa – tzw. przyłbic ochronnych.

W hali Selgros w Siedlcach zatrudniono ponad 200 osób, którym zapewniono stałą pracę. Z myślą o ich bezpieczeństwie wdrożone zostały także procedury wewnętrzne. Dzięki pracownikom sklep będzie mógł zapewnić zaopatrzenie każdemu klientowi: od detalisty, przez sklepy i mniejsze hurtownie, po gastronomię, catering i hotelarzy. Selgros oferuje jeden z najszerszych asortymentów spożywczych i przemysłowych w Polsce.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Gotuj i sprzedawaj mimo pandemii - ruszył DeliveryWeek

Na pomoc restauracjom wystartował DeliveryWeek, organizowany przez Restaurant Week Polska. Dołącza do niego coraz więcej restauracji!

Przed otwarciem restauracji - menu cyfrowe w sieciach Sphinx i Chłopskie Jadło

Goście, którzy po ponownym otwarciu gastronomii odwiedzą lokale sieci Sphinx i Chłopskie Jadło dostaną kartę dań w formie cyfrowej. Eliminacja konieczności dotykania drukowanej wersji menu to rozwiązanie zwiększające bezpieczeństwo klientów i pracowników restauracji w czasie pandemii.

Transgourmet i Selgros Cash & Carry wspierają gastronomię

Udział w inicjatywie #TVN Pomagajmy sobie, świąteczna akcja wsparcia restauratorów w halach Selgros oraz szkolenia organizowane przez Instytut Kulinarny Transgourmet razem z Akademią Leona Koźmińskiego - w takie działania zaangażował się Transgourmet i Selgros Cash & Carry.

Lockdown przedłużony do 14 lutego!

Rząd ogłosił dziś przedłużenie lockdownu do 14 lutego. Na razie obowiązują więc wszystkie dotychczasowe zakazy. Lokale gastronomiczne i hotele nadal są zamknięte dla gości. Kolejne decyzje rządu - za dwa tygodnie.

Pierwsze chlebomaty w Szczecinie - bezpieczny zakup pieczywa

Dotychczas w automatach można było kupować głównie napoje, kawę, przekąski czy słodycze. Od niedawna mieszkańcy Szczecina mogą w ten sposób zakupić również chleb czy bułki. To szybki, łatwy i bezpieczny sposób na zaopatrzenie się w świeże pieczywo.

Czy gastronomia przetrwa kryzys? Podsumowanie roku 2020 i prognozy

W czasie pandemii w wielu lokalach gastronomicznych zyski spadły nawet o 90%, a blisko 30% tych miejsc może nie przetrwać kryzysu i na stałe zniknie z kulinarnej mapy Polski - szacują eksperci. Determinacja polskich przedsiębiorców jest jednak ogromna.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej