x

Bezpieczne zakupy w Selgrosie w Siedlcach

Kategoria: Koronawirus - Aktualności    26.03.2020

W związku z koronawirusem, w trosce o bezpieczeństwo klientów i pracowników, w sklepie wprowadzono specjalne rozwiązania.

Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Szeroki wybór świeżych produktów spożywczych, mięso najwyższej jakości przygotowywane na miejscu oraz ryby i owoce morza to tylko część asortymentu, który czeka na klientów hali Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Selgros Cash & Carry jest profesjonalnym partnerem w zakresie zapewnienia dostaw żywności dla naszego społeczeństwa. Sprzedaż sklepu opiera się w zdecydowanej większości na artykułach spożywczych. Zagwarantowanie do nich bezpiecznego dostępu jest dziś ważnym społecznie zadaniem.

„Jesteśmy przekonani, że otwarciem hali 26 marca br. zdecydowanie zwiększamy bezpieczeństwo i pewność zakupów w Siedlcach. Nasi klienci mogą jednorazowo dokonać dużo większych zakupów niż w innych placówkach, ograniczając w ten sposób konieczność częstego wychodzenia z domu. Liczba klientów w hali Selgros Cash & Carry na metr kwadratowy jest zdecydowanie mniejsza niż w typowych placówkach detalicznych” – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Selgros Cash & Carry.

Artykuły suche. Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Artykuły suche. Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Przygotowując otwarcie w Siedlcach, podjęto działania daleko wykraczające poza powszechnie stosowane standardy bezpieczeństwa:

– Wyznaczono bezpieczne strefy dla klientów oczekujących na wózek zakupowy. Jeżeli parking się zapełni, jeszcze przed wjazdem na teren przyległy hali, klienci są o tym fakcie informowani;
– Wszystkie wózki są dezynfekowane po każdym użyciu. Jednocześnie ograniczono liczbę wózków zakupowych o połowę, ponadto z jednym wózkiem będą mogły wejść do sklepu tylko 2 osoby;
– Każdy klient przed wejściem do sklepu proszony jest o zdezynfekowanie rąk i na życzenie otrzymuje jednorazowe rękawiczki;
– Na działach Owoce-Warzywa oraz Pieczywo klienci są informowani o konieczności stosowania rękawiczek jednorazowych przy wybieraniu i ważeniu produktów;
Przy kasie może znajdować się tylko jeden klient. Kasjerki i klienci są oddzieleni specjalną szybą w celu zachowania bezpiecznej odległości. Pracownicy kas wyposażeni są w rękawiczki jednorazowe i płyny do dezynfekcji oraz będą mogli używać plastikowych osłon twarzy przeznaczonych do ochrony błon śluzowych oczu, ust i nosa – tzw. przyłbic ochronnych.

W hali Selgros w Siedlcach zatrudniono ponad 200 osób, którym zapewniono stałą pracę. Z myślą o ich bezpieczeństwie wdrożone zostały także procedury wewnętrzne. Dzięki pracownikom sklep będzie mógł zapewnić zaopatrzenie każdemu klientowi: od detalisty, przez sklepy i mniejsze hurtownie, po gastronomię, catering i hotelarzy. Selgros oferuje jeden z najszerszych asortymentów spożywczych i przemysłowych w Polsce.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Rząd ogłosił koniec stanu epidemii w Polsce

Branża HoReCa i my wszyscy możemy odetchnąć z ulgą. 16 maja zniesiony zostaje stan epidemii w Polsce. Od tego dnia obowiązywać będzie stan zagrożenia epidemicznego - poinformował minister zdrowia Adam Niedzielski.

Złagodzenie obostrzeń epidemicznych w gastronomii

Od 1 marca nie obowiązują już limity osób mogących przebywać jednocześnie w restauracjach. Ponownie mogą działać kluby i dyskoteki.

GfK: Mimo pandemii i kryzysu gastronomii Polacy chętnie odwiedzają restauracje

Lockdown, restrykcje nałożone na gastronomię, wzrost kosztów działalności oraz problemy ze znalezieniem pracowników spowodowały, że w 2021 roku zamknięto 17 proc. lokali gastronomicznych w porównaniu do liczby z 2019 roku. Mimo to, według danych GfK, Polacy nadal chętnie jedzą poza domem.

Od 15 grudnia limit obłożenia w lokalach obniżony do 30 proc. Zamknięte kluby i dyskoteki

Od 15 grudnia obniżamy limit obłożenia w restauracjach, barach i hotelach do 30 proc. Zamknięte będą dyskoteki, kluby i obiekty udostępniające miejsca do tańczenia - zapowiedział wiceminister zdrowia Waldemar Kraska.

Minister Niedzielski: nowe obostrzenia od 1 do 17 grudnia

W środę 1 grudnia zacznie obowiązywać tzw. pakiet alarmowych obostrzeń. Limit zapełnienia w gastronomi i hotelach z 75% zostanie zmniejszony do 50%. Nowe restrykcje w poniedziałek ogłosił minister zdrowia Adam Niedzielski.

Co zmieniła pandemia na rynku opakowań w branży HoReCa?

Jako ludzkość musimy radykalnie zmienić swoje podejście do kwestii wykorzystania plastiku. Ogromne zmiany powinny dokonać się także w gastronomii. Pandemia Covid-19 pokazała, że globalne przeobrażenie rynku tworzyw sztucznych jest konieczne. Czy to początek rewolucji?

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej