x

Bezpieczne zakupy w Selgrosie w Siedlcach

Kategoria: Koronawirus - Aktualności    26.03.2020

W związku z koronawirusem, w trosce o bezpieczeństwo klientów i pracowników, w sklepie wprowadzono specjalne rozwiązania.

Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Szeroki wybór świeżych produktów spożywczych, mięso najwyższej jakości przygotowywane na miejscu oraz ryby i owoce morza to tylko część asortymentu, który czeka na klientów hali Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Selgros Cash & Carry jest profesjonalnym partnerem w zakresie zapewnienia dostaw żywności dla naszego społeczeństwa. Sprzedaż sklepu opiera się w zdecydowanej większości na artykułach spożywczych. Zagwarantowanie do nich bezpiecznego dostępu jest dziś ważnym społecznie zadaniem.

„Jesteśmy przekonani, że otwarciem hali 26 marca br. zdecydowanie zwiększamy bezpieczeństwo i pewność zakupów w Siedlcach. Nasi klienci mogą jednorazowo dokonać dużo większych zakupów niż w innych placówkach, ograniczając w ten sposób konieczność częstego wychodzenia z domu. Liczba klientów w hali Selgros Cash & Carry na metr kwadratowy jest zdecydowanie mniejsza niż w typowych placówkach detalicznych” – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Selgros Cash & Carry.

Artykuły suche. Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Artykuły suche. Selgros Cash & Carry w Siedlcach. Foto: materiały prasowe.
Przygotowując otwarcie w Siedlcach, podjęto działania daleko wykraczające poza powszechnie stosowane standardy bezpieczeństwa:

– Wyznaczono bezpieczne strefy dla klientów oczekujących na wózek zakupowy. Jeżeli parking się zapełni, jeszcze przed wjazdem na teren przyległy hali, klienci są o tym fakcie informowani;
– Wszystkie wózki są dezynfekowane po każdym użyciu. Jednocześnie ograniczono liczbę wózków zakupowych o połowę, ponadto z jednym wózkiem będą mogły wejść do sklepu tylko 2 osoby;
– Każdy klient przed wejściem do sklepu proszony jest o zdezynfekowanie rąk i na życzenie otrzymuje jednorazowe rękawiczki;
– Na działach Owoce-Warzywa oraz Pieczywo klienci są informowani o konieczności stosowania rękawiczek jednorazowych przy wybieraniu i ważeniu produktów;
Przy kasie może znajdować się tylko jeden klient. Kasjerki i klienci są oddzieleni specjalną szybą w celu zachowania bezpiecznej odległości. Pracownicy kas wyposażeni są w rękawiczki jednorazowe i płyny do dezynfekcji oraz będą mogli używać plastikowych osłon twarzy przeznaczonych do ochrony błon śluzowych oczu, ust i nosa – tzw. przyłbic ochronnych.

W hali Selgros w Siedlcach zatrudniono ponad 200 osób, którym zapewniono stałą pracę. Z myślą o ich bezpieczeństwie wdrożone zostały także procedury wewnętrzne. Dzięki pracownikom sklep będzie mógł zapewnić zaopatrzenie każdemu klientowi: od detalisty, przez sklepy i mniejsze hurtownie, po gastronomię, catering i hotelarzy. Selgros oferuje jeden z najszerszych asortymentów spożywczych i przemysłowych w Polsce.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

W Green Caffè Nero bezpłatna kawa lub herbata dla personelu medycznego

Green Caffè Nero uruchamia akcję #KawaDlaMedyka - sieć kawiarni postanowiła wspomóc pracowników służb medycznych w trudnym czasie pandemii, oferując im bezpłatną kawę lub herbatę. Akcja potrwa od 18 do 24 listopada 2020 roku.

SaveTheFork - gwiazdy social mediów na pomoc restauracjom

Społeczna kampania non-profit #SaveTheFork ma pomóc restauracjom dotrzeć do nowych konsumentów z pomocą osobowości social mediów. Dołączyli do niej m.in. Ewa Farna, Red Lipstick Monster, Make Life Harder i Małgosia Minta. Organizatorzy akcji chcą uratować co najmniej 100 restauracji.

Grupa Żywiec umożliwia zwrot nieotwartych kegów z piwem

Aby pomóc właścicielom i pracownikom lokali gastronomicznych przetrwać czas pandemii Grupa Żywiec oferuje możliwość oddania nieotwartych kegów z piwem i zwrot kosztów. - Mamy nadzieję, że pozwoli to barom i restauracjom ograniczyć straty - mówi przedstawiciel firmy.

II etap odmrażania gospodarki już po majówce

Od 4 maja wkraczamy w II etap odmrażania gospodarki. Sprawdź, czy coś się zmieni dla branży HoReCa?

Od 17 października lokale gastronomiczne tylko do godziny 21

Od soboty 17 października lokale gastronomiczne mogę być otwarte jedynie w godzinach 6 - 21. Zajęty może być co drugi stolik. Po godzinie 21 będą mogły wydawać jedynie posiłki na wynos.

Restauracje bez limitu osób - od soboty 30 maja

Wchodzimy w czwarty etap znoszenia ograniczeń związanych z COVID-19. Jakie są nowe zasady bezpieczeństwa najważniejsze dla branży HoReCa?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej