x

MAKRO Polska dołącza do akcji Posiłek Dla Lekarza

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.03.2020

Zespół kucharzy Akademii Inspiracji MAKRO, zlokalizowanej w Warszawie, we wszystkie dni powszednie przygotowywać będzie ciepłe posiłki dla lekarzy i personelu medycznego szpitala MSWiA w Warszawie.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

 

 Celem akcji Posiłek Dla Lekarza jest wsparcie pracowników służby zdrowia pracujących intensywnie w obecnej, trudnej sytuacji epidemiologicznej. Chcąc wesprzeć lekarzy i personel zatrudniony w placówkach medycznych, sieć hurtowni zaoferowała darmowe posiłki dla szpitala MSWiA w Warszawie, który został przekształcony w szpital zakaźny. Kucharze Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie we wszystkie dni powszednie będą przygotować i dowozić ciepłe posiłki.

– Zagrożenie epidemiologiczne generuje trudne do przewidzenia wyzwania, którym nie tylko staramy się sprostać, ale również wesprzeć nasze otoczenie. Niezwykle ważne jest dla nas wsparcie polskiej służby zdrowia, która stawia czoła wyjątkowo trudnym okolicznościom – mówi Dominik Branny, prezes MAKRO Polska. – Zachęcamy innych do zaangażowania się w tę inicjatywę.

Zespół kucharzy Akademii Inspiracji MAKRO pracuje na najwyższych obrotach, dostarczając świeże i ciepłe posiłki.

– Posiłki regeneracyjne, które przygotowujemy, są daniami wysokokalorycznymi. Dzisiaj jest to filet z dorsza pod kremem fraiche, pieczone ziemniaki oraz warzywa korzenne w ziołach z kapustą pak choi – wyjaśnia Michał Węcławek, trener Akademii Inspiracji MAKRO.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

Hub.Praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

VIII Festiwal Whisky w Jastrzębiej Górze

600 różnych rodzajów whisky w czasie dwóch dni - wszystko to podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze, na którym już po raz ósmy spotkają się producenci, dystrybutorzy i fani dojrzewających alkoholi mocnych.

Dzień Czekolady: od gorzkich ziaren kakaowca po czekoladowe innowacje XXI w.

Jak czekoladowy rynek rozwija się w Polsce? W jakich czekoladowych wariacjach zakochaliśmy się do szaleństwa? Przypadający 7 lipca Światowy Dzień Czekolady to doskonała okazja, aby przyjrzeć się najsłodszej branży świata.

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej