x

MAKRO Polska dołącza do akcji Posiłek Dla Lekarza

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Zespół kucharzy Akademii Inspiracji MAKRO, zlokalizowanej w Warszawie, we wszystkie dni powszednie przygotowywać będzie ciepłe posiłki dla lekarzy i personelu medycznego szpitala MSWiA w Warszawie.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

 

 Celem akcji Posiłek Dla Lekarza jest wsparcie pracowników służby zdrowia pracujących intensywnie w obecnej, trudnej sytuacji epidemiologicznej. Chcąc wesprzeć lekarzy i personel zatrudniony w placówkach medycznych, sieć hurtowni zaoferowała darmowe posiłki dla szpitala MSWiA w Warszawie, który został przekształcony w szpital zakaźny. Kucharze Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie we wszystkie dni powszednie będą przygotować i dowozić ciepłe posiłki.

– Zagrożenie epidemiologiczne generuje trudne do przewidzenia wyzwania, którym nie tylko staramy się sprostać, ale również wesprzeć nasze otoczenie. Niezwykle ważne jest dla nas wsparcie polskiej służby zdrowia, która stawia czoła wyjątkowo trudnym okolicznościom – mówi Dominik Branny, prezes MAKRO Polska. – Zachęcamy innych do zaangażowania się w tę inicjatywę.

Zespół kucharzy Akademii Inspiracji MAKRO pracuje na najwyższych obrotach, dostarczając świeże i ciepłe posiłki.

– Posiłki regeneracyjne, które przygotowujemy, są daniami wysokokalorycznymi. Dzisiaj jest to filet z dorsza pod kremem fraiche, pieczone ziemniaki oraz warzywa korzenne w ziołach z kapustą pak choi – wyjaśnia Michał Węcławek, trener Akademii Inspiracji MAKRO.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Królewski stół" zawładnął Wilanowem

II edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego pod hasłem "Królewski stół" odbyła się 15 i 16 września na warszawskim Wilanowie. Podczas dwóch dni uczestnicy wzięli udział w 40 wykładach i panelach dyskusyjnych oraz 60 warsztatach i pokazach kulinarnych.

Massimo Bottura na Fine Dining Week! Ruszyły rezerwacje

Od 6 do 17 lutego 2019 w 7 lokalizacjach w Polsce odbędzie się kolejna edycja Fine Dining Week, festiwalu sztuki restauracyjnej w najlepszym wydaniu.

ŚWIĘTO SERA

W dniach 15-18 września 2017 r . w Bra we Włoszech odbędzie się festiwal Cheese 2017 - święto sera wytwarzanego z surowego mleka. To międzynarodowa impreza organizowana przez Slow Food i miasto Bra poświęcona wysokiej jakości tradycyjnie wytwarzanym produktom mleczarskim.

Trwają przygotowania do finału Les Chefs en Or

Les Chefs en Or to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Europie, organizowany przez Transgourmet Francja. Już teraz, w nowo otwartym Instytucie Kulinarnym Transgourmet, do finału przygotowują się polscy reprezentanci, występujący w kategoriach Szef Kuchni i Uczeń.

Lexus Hybrid cuisine - Open Gourmet

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedziło siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. Uczestniczyli w wielu wydarzeniach i wymieniali doświadczenie z polskimi szefami kuchni.

Gdzie na smaczne Walentynki w Warszawie?

Sprawdź, jak i gdzie możesz zorganizować w Warszawie naprawdę romantyczne Walentynki.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej