x

Stava uruchamia akcję #bezpiecznedowozy

Kategoria: Twój biznes - wiedza

Eksperci Stava i Związku Pracodawców HoReCa wypracowali rekomendowane standardy bezpiecznej dostawy posiłków. Jest to zestaw procedur, które pozwolą zachować bezpieczeństwo wszystkich osób zaangażowanych w proces dostawy - obsługę restauracji, kurierów i konsumentów.

Banner akcji #bezpiecznedowozy. Foto: materiały prasowe.
Banner akcji #bezpiecznedowozy. Foto: materiały prasowe.
Standardy zostały stworzone przy współpracy z konsultantami do spraw bezpieczeństwa żywności i mikrobiologami. Zostały też skonsultowane i spotkały się z uznaniem Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Celem akcji #bezpiecznedowozy jest edukacja rynku i dzielenie się dobrymi praktykami. Na stronie internetowej akcji udostępniamy więc bezpłatnie kluczowe instrukcje sanitarne potrzebne do realizacji bezpiecznych dowozów posiłków z restauracji. Są one dostępne w formie edytowalnej. Każda firma gastronomiczna może je pobrać i dopasować do swoich potrzeb. 

Na stronie bezpiecznedowozy.pl można znaleźć zestaw podstawowych pytań i odpowiedzi związanych z dowozami posiłków w czasach epidemii. Pokazujemy również konsumentom co oni mogą zrobić, aby zadbać o swoje bezpieczeństwo zamawiając dania z restauracji. 

Razem dbajmy o #bezpiecznedowozy. Zachęcamy do dzielenia się wiedzą zgromadzoną na stronie bezpiecznedowozy.pl. Wierzymy w to, że działając razem i wprowadzając wspólnie odpowiednie standardy możemy ochronić nasze zdrowie.

Partnerami akcji są Stava, Związek Pracodawców HoReCa, HACCP Online, POSBistro oraz Makro.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pyszne.pl i TripAdvisor współpracują

Portal stanowiący część grupy Takeaway.com N.V. - wiodącej platformy do zarządzania dostawami jedzenia w Europie kontynentalnej - ogłosił dzisiaj nawiązanie współpracy z portalem TripAdvisor, największym na świecie serwisem turystycznym.

Praca za barem - wstrząśnij swoją karierą!

Praca za barem to przygoda życia, ale wszystko kiedyś może się znudzić. Jak i gdzie kierować swoje kroki, jeśli chcesz związać się z tą branżą na dłużej?

Daj się znaleźć w sieci cz.1

W dzisiejszym świecie, w którym właściwie każdy z nas nosi w kieszeni smartfon z dostępem do szybkiego internetu, a czas w dużej mierze spędza przed komputerem, mamy możliwości, o których kilkanaście lat temu przeciętny gastronom mógł tylko pomarzyć.

O sukcesie decyduje wiedza

Pod koniec października br. w Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie ruszają studia podyplomowe na kierunku HoReCa Menedżer. Rozmawiamy z mgr. Adrianem Łukaszewiczem, opiekunem merytorycznym studiów, o tym, dlaczego warto zainwestować w edukację kadry zarządzającej placówek gastronomicznych.

Warszawa: Costa Coffee w dostawie przez Uber Eats

Na start: bezpłatna dostawa zamówień w ramach Uber Eats z 10 lokalizacji w Warszawie.

Masło - mleczne i kremowe

Masło to podstawa udanych, pachnących wypieków, ale także fantastycznie kremowych sosów, dobrej jajecznicy i wielu, wielu innych klasycznych potraw. Jest po prostu w gastronomii niezastąpione.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej