x

Bezkontaktowa dostawa zamówień z sieci Sfinksa

Kategoria: Twój biznes - wiedza    21.03.2020

Sieci restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło, Fabryka Pizzy i WOOK zarządzane przez Sfinks Polska wobec zamknięcia lokali gastronomicznych postawiły na dowóz zamówień oraz odbiór osobisty. Spółka wdrożyła dodatkowe procedury bezpieczeństwa oferując bezkontaktową dostawę.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

W efekcie dania w dowozie i na wynos można zamawiać obecnie z ponad 40 restauracji w całej Polsce, m.in. w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi, Olsztynie. Usługa delivery realizowana jest za pośrednictwem własnego serwisu smacznieiszybko.pl, a także we współpracy z popularnymi portalami do zamawiania online.
– Wiele osób w tym okresie korzysta z możliwości pracy zdalnej lub opiekuje się dziećmi i nie zawsze ma czas lub chęć na gotowanie. Z tą myślą w wybranych restauracjach w całej Polsce, tam gdzie było to możliwe, kontynuujemy usługę dostawy, a dodatkowo wprowadziliśmy możliwość odbioru osobistego. Mając na uwadze bezpieczeństwo naszych klientów i pracowników, wdrożyliśmy rygorystyczne standardy bezpieczeństwa przy odbiorze zamówień i dostarczamy posiłki zgodnie z wypracowanym wspólnie z branżą Kodeksem Dobrych Praktyk w tym zakresie – podkreśla Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, spółki do której należą sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Fabryka Pizzy i WOOK.
Sfinks całkowicie zrezygnował z rozliczeń gotówką, a płatności za zamówienia realizowane są online bądź za pomocą odpowiednio zabezpieczanych terminali płatniczych. Ponadto zgodnie z Kodeksem Dobrych Praktyk posiłki przekazywane są klientom bezkontaktowo, przy zachowaniu odpowiedniej odległości. W restauracjach cały czas obowiązują wzmożone środki ostrożności. Ograniczone zostały również kontakty między obsługą restauracji a dostawcami.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Menu zaprojektowane z głową

W dużej mierze to właśnie na podstawie karty dań klienci wyrabiają sobie opinię na temat restauracji. Na co więc warto zwrócić uwagę podczas projektowania menu, by zrobić dobre wrażenie na gościach?

BUFET, CATERING, IMPREZA

Istotny udział w całkowitym obrocie restauracji odgrywa organizacja imprez okolicznościowych lub catering dostarczany do klienta. Takie typy sprzedaży, które nazwać można sprzedażą otwartą, są trudne do skalkulowania. Poznajmy metody liczenia, które pozwolą określić opłacalność poszczególnych form.

Wpływ płacy minimalnej na ceny w polskiej gastronomii

Jednym z istotnych czynników kształtujących ceny sprzedaży jest wysokość pensji minimalnej. Jak dostosować aktualny model biznesowy restauracji do narzuconego wzrostu płacy minimalnej i utrzymać w tej sytuacji stały wartościowo wynik finansowy? Zapraszam do lektury.

Daj się znaleźć w sieci cz. II

Ten odcinek poświęcony będzie kolejnym kanałom, za pomocą których możemy trafiać do naszych potencjalnych klientów. Skupimy się na reklamie displayowej, portalach społecznościowych oraz możliwościach, jakie dają narzędzia analityczne.

Wszystko, tylko nie zwyczajność

Wielu młodych gości restauracji oczekuje, że menu spełni ich coraz bardziej wygórowane oczekiwania. Co jest dla nich szczególnie istotne? Nowy raport o rynku niemieckim pokazuje, jak tzw. milenialsi zmienili gastronomię.

InFormal Catering - warszawski restaurator uruchamia catering dietetyczny

Właściciel warszawskich restauracji PAPU, Zielnik i InFormal Kitchen uruchomił catering dietetyczny InFormal Catering. Czy diety pudełkowe to dla lokali gastronomicznych szansa na przetrwanie kryzysu? Jak sprawnie uruchomić i realizować taką usługę?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej