x

Bezkontaktowa dostawa zamówień z sieci Sfinksa

Kategoria: Twój biznes - wiedza    21.03.2020

Sieci restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło, Fabryka Pizzy i WOOK zarządzane przez Sfinks Polska wobec zamknięcia lokali gastronomicznych postawiły na dowóz zamówień oraz odbiór osobisty. Spółka wdrożyła dodatkowe procedury bezpieczeństwa oferując bezkontaktową dostawę.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

W efekcie dania w dowozie i na wynos można zamawiać obecnie z ponad 40 restauracji w całej Polsce, m.in. w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi, Olsztynie. Usługa delivery realizowana jest za pośrednictwem własnego serwisu smacznieiszybko.pl, a także we współpracy z popularnymi portalami do zamawiania online.
– Wiele osób w tym okresie korzysta z możliwości pracy zdalnej lub opiekuje się dziećmi i nie zawsze ma czas lub chęć na gotowanie. Z tą myślą w wybranych restauracjach w całej Polsce, tam gdzie było to możliwe, kontynuujemy usługę dostawy, a dodatkowo wprowadziliśmy możliwość odbioru osobistego. Mając na uwadze bezpieczeństwo naszych klientów i pracowników, wdrożyliśmy rygorystyczne standardy bezpieczeństwa przy odbiorze zamówień i dostarczamy posiłki zgodnie z wypracowanym wspólnie z branżą Kodeksem Dobrych Praktyk w tym zakresie – podkreśla Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, spółki do której należą sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Fabryka Pizzy i WOOK.
Sfinks całkowicie zrezygnował z rozliczeń gotówką, a płatności za zamówienia realizowane są online bądź za pomocą odpowiednio zabezpieczanych terminali płatniczych. Ponadto zgodnie z Kodeksem Dobrych Praktyk posiłki przekazywane są klientom bezkontaktowo, przy zachowaniu odpowiedniej odległości. W restauracjach cały czas obowiązują wzmożone środki ostrożności. Ograniczone zostały również kontakty między obsługą restauracji a dostawcami.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Digitalizacja i innowacje w gastronomii

Wybór nowinek technologicznych dla gastronomii nigdy jeszcze nie był tak duży i zróżnicowany. Producenci prześcigają się w innowacyjnych rozwiązaniach, by zachęcić jak największą liczbę użytkowników do skorzystania ze swoich usług.

DOBRE JEDZENIE ZACZYNA SIĘ OD CZYSTYCH RĄK

Higiena rąk to podstawa w gastronomii. Zasady związane z ich myciem są wpisane w systemy ghp i haccp. Jednak samo opłukanie wodą czy nawet wodą z mydłem nie jest wystarczające. Nadal wiele osób nie wie, jak prawidłowo myć ręce lub kiedy umycie rąk jest konieczne.

Gdzie szukać ukrytych pieniędzy

Początek nowego roku to okres podsumowań oraz wyznaczania nowych celów. To także moment na kalkulacje i potencjalne zwiększenie zysku. Co zrobić, by rzeczywiście nasze obroty i zysk wzrosły?

Wzrost konsumpcji whisky w Polsce. Czy pandemia zahamuje ten trend?

Czynniki wzrostu to większa otwartość millenialsów i młodszego pokolenia na whisky, popularność butelek o mniejszej pojemności, pojawienie się single maltów w dyskontach spożywczych oraz rosnąca oferta smaków i gatunków.

Smak luksusu

Kawior, ostrygi i trufle to bez wątpienia symbole wyrafinowania. Czy restauracjom opłaca się wprowadzać takie elementy do menu? I jak zmieniała się definicja luksusu w naszym kraju na przestrzeni ostatnich kilku lat?

Wspieramgastro.warszawa.pl - alternatywa dla platform delivery

W 4 tygodnie ponad 4 tys. zamówień na wynos za ponad 370 tys. zł - tyle zebrały restauracje dzięki inicjatywie #wspieramgastro. Stawiając na własną, niezależną platformę zaoszczędziły około 120 tys. zł na prowizjach popularnych operatorów delivery. Restauratorzy przekonali się, że razem mogą więcej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej