x

McDonald’s wspiera szpitale McZestawami Mocy

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    20.03.2020

Zaangażowanie w akcję #WzywamyPosiłki, współpraca z harcerzami, dostarczanie posiłków dla pracowników szpitali - to pierwsze działania sieci McDonald’s wspierające tych, którzy walczą z rozprzestrzenianiem się koronawirusa.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

McDonald’s jest partnerem strategicznym akcji #WzywamyPosiłki, w ramach której do pracowników wybranych szpitali doręczane są bezpłatne potrawy. Dotychczas do 5 placówek w Warszawie, Krakowie i Bolesławcu trafiło ponad 500 ciepłych posiłków – McZestawów Mocy, które pomagają zachować energię do działania. Zaplanowano już dostawę kolejnych 600 takich zestawów do szpitali w Krakowie, Łodzi, Zgierzu oraz Wrocławiu. Skala zaangażowania wciąż rośnie, poszerzając się między innymi o kolejne szpitale czy lokalne inicjatywy zgłaszane przez licencjobiorców.
– Jesteśmy na co dzień blisko ludzi. W tej szczególnej sytuacji chcemy wykorzystać nasze możliwości operacyjne, bliskość naszych restauracji i wspierać tych, którzy pomagają. Obserwujemy to, co dzieje się lokalnie i reagujemy na potrzeby – podkreśla Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.  
Dostawy McZestawów Mocy odbywają się w sposób bezkontaktowy, we współpracy z zewnętrznymi operatorami McDelivery lub wolontariuszami, którzy odbierają produkty z restauracji z opcją McDrive. Do każdego ciepłego posiłku dołączone są podziękowania od pracowników restauracji.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jak smakowały #Jabłonki 2020? Podsumowanie akcji

Specjalne menu w restauracjach, weekendowy tour Food Trucka, zaangażowanie influencerów oraz konkursy dla internautów - tak wyglądało tegoroczne świętowanie Jabłonek, czyli letnio-jesiennego okresu, gdy nasze jabłka są najsmaczniejsze.

MAKRO ROZWIJA PROGRAM "SZEF DLA MŁODYCH TALENTÓW"

20 marca br. w Poznaniu ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w kolejnym Mikserze Kulinarnym zorganizowanym w ramach programu "Szef dla młodych talentów". Gośćmi wydarzenia byli szefowie kuchni: Michał Kuter oraz Ernest Jagodziński.

Wódka i owoce - szlachetna para

Moda na parowanie alkoholi i jedzenia zatacza coraz szersze kręgi. Tym razem w DOM WÓDKI - Restauracja Elixir odbył się lunch połączony z prelekcją na temat wódek owocowych.

CHEF CULINARY CUP 2017 JUŻ ZA NAMI

Finał drugiej edycji konkursu odbył się 5 kwietnia 2017 r. podczas Targów Euro Gastro. Zwycięzcą został Bartosz Peter. Organizatorem konkursu jest Nestlé Professional, a Jerzy Pasikowski objął patronat nad imprezą. Uczestnicy konkursu musieli przygotować danie z użyciem dowolnego fondu marki Chef.

Lavazza po raz 9 oficjalną kawą Wimbledonu

Lavazza już dziewiąty rok z rzędu jest Oficjalną Kawą Wimbledonu. W tym zaprezentuje się również jako partner ubiegłorocznej mistrzyni turnieju - Angelique Kerber.

Ajinomoto i kuchnia japońska w Polsce

W tym roku firma Ajinomoto obchodzi swoje 20-lecie działalności na rynku Polskim. Z tej okazji postanowiono również sprawdzić, co Polacy wiedzą o kuchni japońskiej i czy ją lubią.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej