x

McDonald’s wspiera szpitale McZestawami Mocy

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Zaangażowanie w akcję #WzywamyPosiłki, współpraca z harcerzami, dostarczanie posiłków dla pracowników szpitali - to pierwsze działania sieci McDonald’s wspierające tych, którzy walczą z rozprzestrzenianiem się koronawirusa.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

McDonald’s jest partnerem strategicznym akcji #WzywamyPosiłki, w ramach której do pracowników wybranych szpitali doręczane są bezpłatne potrawy. Dotychczas do 5 placówek w Warszawie, Krakowie i Bolesławcu trafiło ponad 500 ciepłych posiłków – McZestawów Mocy, które pomagają zachować energię do działania. Zaplanowano już dostawę kolejnych 600 takich zestawów do szpitali w Krakowie, Łodzi, Zgierzu oraz Wrocławiu. Skala zaangażowania wciąż rośnie, poszerzając się między innymi o kolejne szpitale czy lokalne inicjatywy zgłaszane przez licencjobiorców.
– Jesteśmy na co dzień blisko ludzi. W tej szczególnej sytuacji chcemy wykorzystać nasze możliwości operacyjne, bliskość naszych restauracji i wspierać tych, którzy pomagają. Obserwujemy to, co dzieje się lokalnie i reagujemy na potrzeby – podkreśla Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.  
Dostawy McZestawów Mocy odbywają się w sposób bezkontaktowy, we współpracy z zewnętrznymi operatorami McDelivery lub wolontariuszami, którzy odbierają produkty z restauracji z opcją McDrive. Do każdego ciepłego posiłku dołączone są podziękowania od pracowników restauracji.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

Selgros fundatorem Wigilii Caritas dla niemal 10 tys. osób

To już 16 raz kiedy przy wigilijnym stole Caritas spotkają się samotni i potrzebujący. Współorganizatorem tego ważnego wydarzenia jest Selgros Cash&Carry, dzięki czemu może przyjąć ono charakter ogólnopolski. Firma przekazała na ten cel ponad 35 ton żywności.

GWIAZDKI MICHELIN 2018

Ukazała się najnowsza edycja przewodnika Michelin na kraje nordyckie. Największym zaskoczeniem okazała się informacja o trzech gwiazdkach dla restauracji Frantzén w Sztokholmie. To pierwsza w historii restauracja w Szwecji, która otrzymała trzy gwiazdki.

7. Targi Książki Kulinarnej Marty Gessler za nami!

Podróżować jest bosko i dlatego Marta Gessler wybrała hasło "Podróżu-JEMY" jako myśl przewodnią tegorocznych Targów Książki Kulinarnej. Impreza odbyła się w weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski w Warszawie.

WYJĄTKOWY TYDZIEŃ

Od 25 sierpnia do 3 września w Warszawie odbędzie się trzecia edycja festiwalu Fine Dining Week. Restauracje biorące udział w wydarzeniu przygotują 5-daniowe menu degustacyjne w specjalnej cenie 119 zł.

CHEF CULINARY CUP 2017 JUŻ ZA NAMI

Finał drugiej edycji konkursu odbył się 5 kwietnia 2017 r. podczas Targów Euro Gastro. Zwycięzcą został Bartosz Peter. Organizatorem konkursu jest Nestlé Professional, a Jerzy Pasikowski objął patronat nad imprezą. Uczestnicy konkursu musieli przygotować danie z użyciem dowolnego fondu marki Chef.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej