x

McDonald’s wspiera szpitale McZestawami Mocy

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    20.03.2020

Zaangażowanie w akcję #WzywamyPosiłki, współpraca z harcerzami, dostarczanie posiłków dla pracowników szpitali - to pierwsze działania sieci McDonald’s wspierające tych, którzy walczą z rozprzestrzenianiem się koronawirusa.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

McDonald’s jest partnerem strategicznym akcji #WzywamyPosiłki, w ramach której do pracowników wybranych szpitali doręczane są bezpłatne potrawy. Dotychczas do 5 placówek w Warszawie, Krakowie i Bolesławcu trafiło ponad 500 ciepłych posiłków – McZestawów Mocy, które pomagają zachować energię do działania. Zaplanowano już dostawę kolejnych 600 takich zestawów do szpitali w Krakowie, Łodzi, Zgierzu oraz Wrocławiu. Skala zaangażowania wciąż rośnie, poszerzając się między innymi o kolejne szpitale czy lokalne inicjatywy zgłaszane przez licencjobiorców.
– Jesteśmy na co dzień blisko ludzi. W tej szczególnej sytuacji chcemy wykorzystać nasze możliwości operacyjne, bliskość naszych restauracji i wspierać tych, którzy pomagają. Obserwujemy to, co dzieje się lokalnie i reagujemy na potrzeby – podkreśla Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.  
Dostawy McZestawów Mocy odbywają się w sposób bezkontaktowy, we współpracy z zewnętrznymi operatorami McDelivery lub wolontariuszami, którzy odbierają produkty z restauracji z opcją McDrive. Do każdego ciepłego posiłku dołączone są podziękowania od pracowników restauracji.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

II EDYCJA AKCJI "KUKBUK POLECA" Z DWIEMA NOWYMI KATEGORIAMI

"Kukbuk poleca" to certyfikat jakości przyznawany przez magazyn kulturalno-kulinarny "Kukbuk". Zgłoszenia można przesyłać do 7 maja pocztą tradycyjną lub online. Ubiegłoroczna, I edycja spotkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony lokalnych producentów oraz rzemieślników.

Powraca World Class Cocktail Festival

Letnia edycja World Class Cocktail Festival potrwa od 7 lipca do 1 sierpnia. W ponad 150 koktajlbarach w 10 regionach Polski za jedyne 35 zł będzie można spróbować dwóch koktajli, a uczestnicy Festiwalu ponownie wybiorą Bar Roku!

Kulinarne innowacje

Gault & Millau Polska zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się I edycja Culinary Innovators.

13 maja - Międzynarodowy Dzień Koktajli

Międzynarodowy Dzień Koktajli to doskonała okazja, by wspomnieć o zawiłych dziejach tych alkoholowych mieszanek. Losy koktajli to wiele kolorowych legend i teorii - od aukcji koni aż po kieliszki dekorowane kogucimi piórami.

Stołeczny The Roots zwycięzcą plebiscytu gości World Class Cocktail Festival

11 miast, 81 wyselekcjonowanych koktajlbarów i restauracji oraz ponad 13 500 gości - to bilans trzeciej edycji World Class Cocktail Festival. Mimo ograniczeń związanych z pandemią wydarzenie odniosło sukces.

BARON I MARCZEWSKA NA NOWYM FRONCIE

Aleksander Baron został szefem kuchni w nowej restauracji Zoni , a Adriana Marczewska szefową bistro WuWu. Restauracje powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team, którą współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Niziowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej