„Food Service” od wielu lat wspiera branżę gastronomiczną – opisuje jej sukcesy, ale także jest blisko problemów i wyzwań, jakie są przed nią stawiane. Zaistniała sytuacja, dotycząca pandemii COVID-19, spadła na wszystkich niespodziewanie i przyniosła niespotykane dotąd konsekwencje. Każdemu z nas trudno przewidzieć, jak wyglądać będzie gastronomiczna rzeczywistość przez najbliższe tygodnie i miesiące. Branża HoReCa, której DNA stanowi świadczenie usług, gościnność, karmienie ludzi i sprawianie im przyjemności, z dnia na dzień musiała zmienić swój charakter lub też całkowicie zamknąć lokale. Chcemy jednak wierzyć – choć dla wielu to trudne – że wyjdziemy z tej sytuacji silniejsi, z nową wiedzą, która przyda się w przyszłości.
Zastój w biznesie i zamartwianie się do niczego dobrego nas nie doprowadzi. Wychodzimy z założenia, że w nawet w tak patowej sytuacji lepiej poszukać rozwiązań. Jako „Food Service” deklarujemy, że nie zostawimy Państwa samych w tym niełatwym okresie. Magazyn będzie drukowany, a najbliższy jego numer już niedługo do Państwa dotrze. Dla tych, którzy nie będą mieli możliwości odebrania czy nabycia swojego egzemplarza, udostępnimy link do bezpłatnej wersji cyfrowej. Dzięki temu każdy będzie miał dostęp do naszych treści.
Już teraz pracujemy nad kolejnym wydaniem, które zawierać będzie więcej treści poradnikowych, analizujących aktualną sytuację związaną z koronawirusem.
W związku z tym zachęcamy do kontaktu z naszą redakcją, jeśli chcą Państwo:
– podzielić się ważną dla branży inicjatywą dotyczącą aktualnych wydarzeń,
– zaoferować pomoc lub wsparcie (finansowe, merytoryczne, sprzętowe, produktowe etc.) dla biznesów, które najgorzej radzą sobie z aktualną sytuacją,
– podzielić się pomysłami lub specjalistyczną wiedzą na łamach magazynu „Food Service” bądź naszej strony www.ouichef.pl.
„Food Service” chce informować branżę gastronomiczną o aktualnych zmianach na rynku, zachęcamy w związku z tym do śledzenia naszego fanpage’a: facebook.com/magazynfoodservice, a także naszej strony: www.ouichef.pl.
Jesteśmy w kontakcie!
Z wyrazami szacunku,
Agata Godlewska
redaktor naczelna
„Food Service”/OuiChef.pl