x

Max Premium Burgers już w Warszawie!

Kategoria: Miejsca

Od końca stycznia szwedzkie burgery od Max Premium Burgers można zjeść już w 8 lokalizacjach w Polsce, w tym w trzech w Warszawie. Nowe lokale otworzone zostały w największych centrach handlowych stolicy - Złotych Tarasach oraz Arkadii.

Max Premium Burgers. Foto: materiały prasowe.
Max Premium Burgers. Foto: materiały prasowe.
Choć Max Premium Burgers to zasadniczo fast food, jego menu bardzo się różni od oferty popularnych sieciówek. Przede wszystkim dostępnych jest wiele pozycji wegetariańskich (np. Halloumi Burger) oraz wegańskich (np. Chrupiący Wege Burger czy Wege Nuggetsy), które są jasno oznaczone w menu specjalnymi symbolami. W wielu klasycznych kanapkach mięso można wymienić na jego roślinny odpowiednik. Dla osób dbających o linię dostępne są burgery bez bułki (owinięte sałatą) oraz sałatki. Max Premium Burger to także przyjemne, ciepłe i klimatyczne wnętrza, tradycja sięgająca 1968 r. oraz ogromna troska o środowisko. Firma skrupulatnie mierzy emisję CO2 swojej działalności, stara się ją systematycznie obniżać oraz prowadzi działania mające na celu zniwelowanie wytworzonego śladu węglowego. Co jednak najważniejsze – ich burgery są po prostu smaczne!

Adres: Złote Tarasy, 3. piętro, lokal 303, ul. Złota 59, Warszawa: Westfield Arkadia, 1. piętro, strefa Grand Kitchen, al. Jana Pawła II 82, Warszawa
Liczba miejsc: 66 (Złote Tarasy), 170 (Arkadia)
Przedział cenowy: burgery: 12,45-20,95, zestawy: 19,45-27,45
Typ: fast food
Właściciel: Max Poland Sp. z o.o.
Kierownik lokalu: Katsiaryna Askirka (Złote Tarasy), Kamil Krukowski (Arkadia)

Artykuł ukazał się w „Food Service" 2/2020 nr 192.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

ARIGATOR RAMEN SHOP

Arigator Ramen Shop to nowy lokal otwarty pod koniec lutego 2018 przy ul. Pięknej 54 w Warszawie. Jego właścicielami są Agnieszka i Stanisław Szpilowscy oraz Bartłomiej Sobieraj (jednocześnie szef kuchni) odpowiedzialni za sukces takich miejsc jak Dziurka od Klucza i La Sireny.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.

Vietnamka

Vietnamka to nowe miejsce z kuchnią wietnamską w Warszawie.

Debiuty kulinarne w warszawskiej Galerii Młociny

Drugie piętro Galerii Młociny to wyjątkowe miejsce dla wszystkich tych, którzy uwielbiają celebrować wspólne chwile w gronie najbliższych. Spotkania i Dania, czyli strefa dedykowana miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów, kusi coraz bogatszą ofertą kulinarną.

Mateusz Gessler otworzy restaurację w Elektrowni Powiśle

Elektrownia Powiśle przyciąga interesujące koncepty - to tu swoją nową restaurację otworzy Mateusz Gessler, znany kucharz i restaurator. Chce w niej serwować dania łączące polską tradycję z orientalnymi inspiracjami.

Zmiany w krakowskiej restauracji ZaKładka

Po 5 i pół roku ugruntowanej pozycji na rynku ZaKładka Food&Wine stawia kolejny krok naprzód. Szef kuchni i jednocześnie właściciel krakowskiego bistro Rafał Targosz postanowił nieco odmłodzić klasyczną kuchnię francuską, na której opierał się przez ostatnie lata.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej