x

Max Premium Burgers już w Warszawie!

Kategoria: Miejsca    12.03.2020

Od końca stycznia szwedzkie burgery od Max Premium Burgers można zjeść już w 8 lokalizacjach w Polsce, w tym w trzech w Warszawie. Nowe lokale otworzone zostały w największych centrach handlowych stolicy - Złotych Tarasach oraz Arkadii.

Max Premium Burgers. Foto: materiały prasowe.
Max Premium Burgers. Foto: materiały prasowe.
Choć Max Premium Burgers to zasadniczo fast food, jego menu bardzo się różni od oferty popularnych sieciówek. Przede wszystkim dostępnych jest wiele pozycji wegetariańskich (np. Halloumi Burger) oraz wegańskich (np. Chrupiący Wege Burger czy Wege Nuggetsy), które są jasno oznaczone w menu specjalnymi symbolami. W wielu klasycznych kanapkach mięso można wymienić na jego roślinny odpowiednik. Dla osób dbających o linię dostępne są burgery bez bułki (owinięte sałatą) oraz sałatki. Max Premium Burger to także przyjemne, ciepłe i klimatyczne wnętrza, tradycja sięgająca 1968 r. oraz ogromna troska o środowisko. Firma skrupulatnie mierzy emisję CO2 swojej działalności, stara się ją systematycznie obniżać oraz prowadzi działania mające na celu zniwelowanie wytworzonego śladu węglowego. Co jednak najważniejsze – ich burgery są po prostu smaczne!

Adres: Złote Tarasy, 3. piętro, lokal 303, ul. Złota 59, Warszawa: Westfield Arkadia, 1. piętro, strefa Grand Kitchen, al. Jana Pawła II 82, Warszawa
Liczba miejsc: 66 (Złote Tarasy), 170 (Arkadia)
Przedział cenowy: burgery: 12,45-20,95, zestawy: 19,45-27,45
Typ: fast food
Właściciel: Max Poland Sp. z o.o.
Kierownik lokalu: Katsiaryna Askirka (Złote Tarasy), Kamil Krukowski (Arkadia)

Artykuł ukazał się w „Food Service" 2/2020 nr 192.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

Longway Cocktail & Vodka Bar

W połowie sierpnia powstał w Katowicach pierwszy na Śląsku cocktail & vodka bar Longway. Twórcami miejsce są trzej barmani - Witold Pietranik, Marek Muszer i Jakub Leduchowski.

Chaud Pain - piekarnia Projectu Warszawa i Marcina Przybysza

Gdzie kupić croissanta, jeśli nie we francuskiej piekarni? W grudniu planowane jest otwarcie rzemieślniczego lokalu Chaud Pain, która powstaje pod parasolem grupy Project Warszawa. Współtwórcą miejsca jest Marcin Przybysz, szef kuchni restauracji Epoka.

ŻUROWNIA

W Katowicach od października 2016 r. przy ulicy Ligonia funkcjonuje Żurownia. Właścicielami są Magdalena i Jakub Faron, znani na Śląsku z sieci lokali Mad Mick, oferujących burgery, steki i hot dogi.

Orzo Warszawa i Orzo Kraków

Stołeczna restauracja Orzo powstała w październiku 2017 r. i zajęła miejsce Aioli Mini.

Munchies

Munchies tworzą Piotr Kubera, Jacek Tymburski oraz Adrian Tarkowski. Poznali się, pracując w Atelier Amaro. W zeszłym roku serwowali jedzenie na barce Wynurzenie w Warszawie, a w czerwcu tego roku otworzyli Munchies w Lublinie, gdzie dołączył do nich Jan Raczkowski.

Nobu To You, czyli dowóz w standardzie premium

Japońsko-peruwiańskie przysmaki z nowoczesnym sznytem, a do tego playlista z utworami, które można usłyszeć w lokalu, wiadomość od szefa kuchni Yannicka Lohou i szybka dostawa samochodami BMW serii X7. Tak wygląda dowóz z ekskluzywnej restauracji Nobu Warsaw w ramach usługi Nobu To You.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej