x

Max Premium Burgers już w Warszawie!

Kategoria: Miejsca    12.03.2020

Od końca stycznia szwedzkie burgery od Max Premium Burgers można zjeść już w 8 lokalizacjach w Polsce, w tym w trzech w Warszawie. Nowe lokale otworzone zostały w największych centrach handlowych stolicy - Złotych Tarasach oraz Arkadii.

Max Premium Burgers. Foto: materiały prasowe.
Max Premium Burgers. Foto: materiały prasowe.
Choć Max Premium Burgers to zasadniczo fast food, jego menu bardzo się różni od oferty popularnych sieciówek. Przede wszystkim dostępnych jest wiele pozycji wegetariańskich (np. Halloumi Burger) oraz wegańskich (np. Chrupiący Wege Burger czy Wege Nuggetsy), które są jasno oznaczone w menu specjalnymi symbolami. W wielu klasycznych kanapkach mięso można wymienić na jego roślinny odpowiednik. Dla osób dbających o linię dostępne są burgery bez bułki (owinięte sałatą) oraz sałatki. Max Premium Burger to także przyjemne, ciepłe i klimatyczne wnętrza, tradycja sięgająca 1968 r. oraz ogromna troska o środowisko. Firma skrupulatnie mierzy emisję CO2 swojej działalności, stara się ją systematycznie obniżać oraz prowadzi działania mające na celu zniwelowanie wytworzonego śladu węglowego. Co jednak najważniejsze – ich burgery są po prostu smaczne!

Adres: Złote Tarasy, 3. piętro, lokal 303, ul. Złota 59, Warszawa: Westfield Arkadia, 1. piętro, strefa Grand Kitchen, al. Jana Pawła II 82, Warszawa
Liczba miejsc: 66 (Złote Tarasy), 170 (Arkadia)
Przedział cenowy: burgery: 12,45-20,95, zestawy: 19,45-27,45
Typ: fast food
Właściciel: Max Poland Sp. z o.o.
Kierownik lokalu: Katsiaryna Askirka (Złote Tarasy), Kamil Krukowski (Arkadia)

Artykuł ukazał się w „Food Service" 2/2020 nr 192.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

Restauracja i hotel Roberta de Niro - od 3 sierpnia w Warszawie

Restauracja Nobu oraz Nobu Hotel Warsaw sieci założonej przez Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera przyjmą pierwszych gości już w sierpniu. W restauracyjnym menu możecie się spodziewać m.in. czarnego dorsza z sosem miso i japońskiej wołowiny Wagyu.

Warszawski Ed Red - kuchnia zdominowana przez mięso

Ed Red otworzył się w Warszawie w Hali Mirowskiej w połowie października 2016 r. Właścicielami restauracji są Grzegorz Kłos i Paweł Baron, a partnerem - szef kuchni Adam Chrząstowski. Ed Red proponuje autorską kuchnię zdominowaną przez mięso i zasadę "od ryjka do ogona.

Smażalnia Okoń - rybnie na warszawskim Wilanowie

Pierwszą Smażalnię Okoń otworzyła w Zielonym Grądzie koło Pasłęka 19 lat temu mama właścicielki Niny Kaszubskiej - Iwona.

Sfinks otwiera dwie nowe restauracje Fabryka Pizzy

Jeden lokal znajduje się w ścisłym centrum Warszawy, a drugi, prowadzony przez franczyzobiorcę, działa w Piasecznie. W obu restauracjach można zamawiać dania także na wynos i z dowozem.

Pink Lobster

Pink Lobster otworzył się w listopadzie tego roku przy Żurawiej w Warszawie, w okolicy pełnej różnorodnych restauracji i barów.

ŻYWA KUCHNIA

Laurent De Bremaeker, właściciel i szef kuchni, szkolił się w najlepszych instytutach kulinarnych, w których jedzenie traktowane jest jak lekarstwo, m.in. w Hippocrates Health Institute w West Palm Beach na Florydzie. ul. Racławicka 99, Warszawa

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej