x

Max Premium Burgers już w Warszawie!

Kategoria: Miejsca    12.03.2020

Od końca stycznia szwedzkie burgery od Max Premium Burgers można zjeść już w 8 lokalizacjach w Polsce, w tym w trzech w Warszawie. Nowe lokale otworzone zostały w największych centrach handlowych stolicy - Złotych Tarasach oraz Arkadii.

Max Premium Burgers. Foto: materiały prasowe.
Max Premium Burgers. Foto: materiały prasowe.
Choć Max Premium Burgers to zasadniczo fast food, jego menu bardzo się różni od oferty popularnych sieciówek. Przede wszystkim dostępnych jest wiele pozycji wegetariańskich (np. Halloumi Burger) oraz wegańskich (np. Chrupiący Wege Burger czy Wege Nuggetsy), które są jasno oznaczone w menu specjalnymi symbolami. W wielu klasycznych kanapkach mięso można wymienić na jego roślinny odpowiednik. Dla osób dbających o linię dostępne są burgery bez bułki (owinięte sałatą) oraz sałatki. Max Premium Burger to także przyjemne, ciepłe i klimatyczne wnętrza, tradycja sięgająca 1968 r. oraz ogromna troska o środowisko. Firma skrupulatnie mierzy emisję CO2 swojej działalności, stara się ją systematycznie obniżać oraz prowadzi działania mające na celu zniwelowanie wytworzonego śladu węglowego. Co jednak najważniejsze – ich burgery są po prostu smaczne!

Adres: Złote Tarasy, 3. piętro, lokal 303, ul. Złota 59, Warszawa: Westfield Arkadia, 1. piętro, strefa Grand Kitchen, al. Jana Pawła II 82, Warszawa
Liczba miejsc: 66 (Złote Tarasy), 170 (Arkadia)
Przedział cenowy: burgery: 12,45-20,95, zestawy: 19,45-27,45
Typ: fast food
Właściciel: Max Poland Sp. z o.o.
Kierownik lokalu: Katsiaryna Askirka (Złote Tarasy), Kamil Krukowski (Arkadia)

Artykuł ukazał się w „Food Service" 2/2020 nr 192.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

Źródło - polska kuchnia z ambicjami na warszawskiej Pradze

Restauracja Źródło należy do Adriana Górniaka, znanego warszawskiego menedżera i sommeliera. Pracował m.in. w Rozbrat 20, Kieliszkach na Próżnej czy Bez Gwiazdek, niektóre z tych restauracji tworząc od podstaw.

Bobby Burger otwiera 40 lokal - na warszawskich Bielanach

Siedem lat temu jeden food truck, dziś 40 barów w dużych polskich miastach - takim wynikiem może pochwalić się Bobby Burger. Sieciówka właśnie uruchomiła swoją pierwszą burgerownię na warszawskich Bielanach.

Nałęczów Zdrój S.A. właścicielem Pałacu Małachowskich w Nałęczowie

Nałęczów Zdrój S.A., właściciel marki Cisowianka, to firma bardzo silnie związana z regionem Nałęczowa, świadoma jego wyjątkowości i pięknych, ponad 200-letnich, tradycji uzdrowiskowych.

THE TIME, CONCEPT BY MIELŻYŃSKI

Restauracja The Time to jedno z miejsc w odrestaurowanej zabytkowej kamienicy Młyńska 12, należącej do grupy Ilonn. Miejsce łączy klasykę i tradycję z nowoczesnością, stąd nazwa. Wystrój jest minimalistyczny, dominują elementy szklane, stalowe, kamień i szkło.

Pasibus z burgerami w warszawskiej Galerii Młociny

Burgery Pasibusa są cenione za świeżość użytych składników, autorskie receptury i pomysłowe połączenia smakowe. Sieć uruchomiła drugi swój lokal w Warszawie - w nowootwartej Galerii Młociny.

Topowe restauracje otworzą się w Elektrowni Powiśle

Rewitalizacja Warszawskiej Elektrowni Powiśle rozpoczęła się w 2016 r. zakończenie całej inwestycji zaplanowane jest na koniec 2020 r.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej