„Mamucie przysmaki”, Viola Grzelka, wyd. Violetta Kilian-Grzelka 2019.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2020 nr 192.
Rzadko polecamy tu publikacje autorstwa osób niezwiązanych profesjonalnie z gastronomią. Ale bardzo lubimy robić wyjątki!
„Mamucie przysmaki”, Viola Grzelka, wyd. Violetta Kilian-Grzelka 2019.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2020 nr 192.
"Food & Beer", Daniel Burns, Jeppe Jarnit-Bjergsø, wyd. Phaidon 2016
Jak zbalansować swoją codzienną dietę? Co zrobić, by czuć się lepiej? Prawie każdy z nas zadaje sobie takie pytania. To, że odżywianie ma ścisły związek z naszym stanem zdrowia, wydaje się oczywiste.
Laura Osęka po debiucie, jakim była "Miska szczęścia", szybko napisała swoją drugą książkę kulinarną - "Formę obfitości".
Przed nami wydarzenia organizowane przez międzynarodowy ruch Slow Food w 2018 r. Przedstawiamy najważniejsze z nich.
W dniach 18-22 lutego już po raz 12. na festiwalu Berlinale odbędzie się sekcja kina kulinarnego. Motto tegorocznej edycji to: "Life is delicate".
Cukiernie i piekarnie to ten sektor gastronomii, który w ciągu ostatnich tygodni mógł w miarę normalnie funkcjonować i w związku z tym nie został poważnie sparaliżowany przez kryzys.