„Signature dishes that matter”, Susan Jung, Howie Kahn, Christine Muhlke, Pat Nourse, Andrea Petrini, Diego Salazar, Richard Vines, wyd. Phaidon 2019.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2020 nr 192.
Ile to już książek określano mianem kulinarnych Biblii? "Signature Dishes That Matter" nie będzie pierwszą publikacją z takim przydomkiem, ale jak najbardziej na niego zasługuje.
„Signature dishes that matter”, Susan Jung, Howie Kahn, Christine Muhlke, Pat Nourse, Andrea Petrini, Diego Salazar, Richard Vines, wyd. Phaidon 2019.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2020 nr 192.
Rzadko polecamy tu publikacje autorstwa osób niezwiązanych profesjonalnie z gastronomią. Ale bardzo lubimy robić wyjątki!
Zmieniają się trendy, narzędzia i style pracy barmanów i kelnerów. Jedna rzecz powinna jednak pozostać filarem każdego lokalu, niezależnie od jego profilu - gościnność!
"Gościnność" to pierwsza w Polsce książka w całości poświęcona dobrej obsłudze oraz temu jak gościnność przekłada się na sukces w gastronomii. Książka ma formę praktycznego poradnika dla restauratorów i pracowników branży gastronomicznej. Jej motywem przewodnim jest obsługa gościa w restauracji.
Profesor Jarosław Dumanowski od lat zajmuje się historią żywności - głównie staropolskiej kuchni i kultury kulinarnej.
Ruszyły castingi do 8. edycji programu
Zagraniczne kongresy gastronomiczne są doskonałą okazją do nawiązywania nowych ciekawych kontaktów oraz do poszukiwania inspiracji. Podsuwamy kilka wskazówek na przyszłoroczne wyjazdy.