„Ramen. Zupa szczęścia i miłości”, Tove Nilsson, wyd. Prószyński i S-ka 2019.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2020 nr 192.
Ramen to rozgrzewająca japońska zupa idealna na zimowe dni. A do tego treściwa, więc można ją uznać za pełnowartościowe danie.
„Ramen. Zupa szczęścia i miłości”, Tove Nilsson, wyd. Prószyński i S-ka 2019.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2020 nr 192.
Kto z was nie chciałby poznać tajników słynnego szefa kuchni z gwiazdką Michelina? Ducasse od dawna "wychodzi do ludzi", edukuje. To nie pierwsza książka, którą napisał, ale pierwsza, która ukazała się w Polsce.
Laura Osęka po debiucie, jakim była "Miska szczęścia", szybko napisała swoją drugą książkę kulinarną - "Formę obfitości".
Niemal 150 restauracji i kawiarni w całej Polsce dołącza do Czytaj PL - jednej z największych na świecie akcji promujących czytelnictwo. Podczas wizyty w restauracji goście wraz z menu otrzymają kody do ściągnięcia e-booków. W oczekiwaniu na posiłek będą mogli przejrzeć dostępne książki, poznać wybr
Sieć hurtowni MAKRO Polska wspólnie z Fundacją Klubu Szefów Kuchni wspierają 26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 14 stycznia w Warszawie najlepsi szefowie kuchni ugotują dla uczestników 4500 litrów zupy, powstanie również specjalna Restauracja WOŚP.
Starannie wydana książka znanych cukierników Michała Iwaniuka, Macieja Rosińskiego i Macieja Wiśniewskiego adresowana jest głównie do profesjonalistów - cukierników i kucharzy oraz osób, które są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa.
Z okazji roku Moniuszkowskiego restauratorka Agnieszka Kręglicka oraz muzykolog Marcin Gmys we współpracy z Teatrem Wielkim - Operą Narodową napisali rzecz o tym, co jadał Moniuszko, przy okazji przybliżając jego życie, twórczość i realia XIX w.