x

Przesunięte targi EuroGastro 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    10.03.2020

W związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) 24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 odbędą się w innym terminie.

Shutterstock.com
Shutterstock.com

W związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) 24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 odbędą się w innym terminie.
– W związku z obecną sytuacją epidemiologiczną i rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i apelem premiera Mateusza Morawieckiego, a także Wojewody Mazowieckiego Pana Konstantego Radziwiłła do organizatorów imprez o „przełożenie terminu imprez, w których bierze udział większa liczba osób” podjęliśmy trudną decyzję o przeniesieniu 24. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 na inny termin. Szczegóły podamy do końca tygodnia – oświadczył zarząd MT Targi Polska SA.
Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że o przeniesienie wydarzenia apelowała również znaczna część wystawców.
„Zaistniała sytuacja okazała się wyzwaniem dla nas wszystkich: organizatorów, wystawców, jak i odwiedzających, którzy już zaplanowali swoją wizytę na targach. Jednak bezpieczeństwo i komfort wszystkich uczestników jest i będzie dla nas najwyższym priorytetem. W obliczu wyższych i niezależnych od nas okoliczności sytuacja stała się na tyle poważna, że decyzja o przesunięciu terminu Targów jest, na chwilę obecną, najlepszym z możliwych rozwiązań.Tym bardziej chcemy podziękować za liczne głosy zrozumienia i wsparcia. Jesteśmy przekonani, że w obliczu aktualnej sytuacji i wynikającego z niej potencjalnego zagrożenia zdrowia publicznego jest to jedyna możliwa decyzja.
Przepraszamy za niedogodności związane z przesunięciem terminu Targów. Mamy nadzieję, że decyzja ta spotka się z Państwa zrozumieniem. Jednocześnie informujemy, że zakupione bilety będą automatycznie obowiązywać w nowej dacie” – czytamy w oświadczeniu wydanym przez zarząd targów.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

The World’s 50 Best Restaurants powróci na żywo i w internecie

5 października poznamy pięćdziesiąt najlepszych restauracji na świecie. Jeden z najbardziej prestiżowych konkursów gastronomicznych zawita do Antwerpii.

Dabiz Muñoz zwycięzcą The Best Chefs Awards 2021. Przemysław Klima wśród najlepszych!

Dabiz Muñoz z Restauracji DiverXO otrzymał tytuł The Best Chef Top100 Award. Na prestiżowej liście stu najlepszych szefów kuchni znalazł się także Przemysław Klima z krakowskiej restauracji Bottiglieria 1881.

Wystartował konkurs barmański World Class. Po raz pierwszy jako reality show

Po rocznej przerwie World Class powrócił, by mimo lockdownu promować scenę barmańską i kulturę koktajlową. Półfinały i finał potrwają do 29 kwietnia. Po raz pierwszy rywalizacja barmanów ma formułę reality show. Zmagania krajowych półfinalistów mogą oglądać fani kultury koktajlowej z całego kraju.

Integracja z edukacją

W poniedziałek 26 marca w warszawskim Food Lab Studio odbyła się trzecia odsłona edukacyjnego cyklu dla szefów kuchni i kucharzy "Chefs after hours " - tym razem pod hasłem "zimowe warzywa i noże".

Jubileusz Wine & Food Noble Night

Po raz 10. dwanaście restauracji z całej Polski gotowało na żywo podczas uroczystej, jubileuszowej gali Wine & Food Noble Night. Ich dania oceniło grono tysiąca gości oraz jury profesjonalne. Zwyciężyła restauracja Szara Gęś z Krakowa.

Warszawski bar El Koktel na liście rekomendacji 50 Best Discovery

Na liście "odkryć" prestiżowego The Worlds 50 Best pojawił się warszawski koktajlbar El Koktel. Do tego grona dolączył także krakowski Mercy Brown. Mamy zatem już w Polsce trzy wyróżnione lokale serwujące drinki.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej