x

Przesunięte targi EuroGastro 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    10.03.2020

W związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) 24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 odbędą się w innym terminie.

Shutterstock.com
Shutterstock.com

W związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) 24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 odbędą się w innym terminie.
– W związku z obecną sytuacją epidemiologiczną i rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i apelem premiera Mateusza Morawieckiego, a także Wojewody Mazowieckiego Pana Konstantego Radziwiłła do organizatorów imprez o „przełożenie terminu imprez, w których bierze udział większa liczba osób” podjęliśmy trudną decyzję o przeniesieniu 24. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 na inny termin. Szczegóły podamy do końca tygodnia – oświadczył zarząd MT Targi Polska SA.
Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że o przeniesienie wydarzenia apelowała również znaczna część wystawców.
„Zaistniała sytuacja okazała się wyzwaniem dla nas wszystkich: organizatorów, wystawców, jak i odwiedzających, którzy już zaplanowali swoją wizytę na targach. Jednak bezpieczeństwo i komfort wszystkich uczestników jest i będzie dla nas najwyższym priorytetem. W obliczu wyższych i niezależnych od nas okoliczności sytuacja stała się na tyle poważna, że decyzja o przesunięciu terminu Targów jest, na chwilę obecną, najlepszym z możliwych rozwiązań.Tym bardziej chcemy podziękować za liczne głosy zrozumienia i wsparcia. Jesteśmy przekonani, że w obliczu aktualnej sytuacji i wynikającego z niej potencjalnego zagrożenia zdrowia publicznego jest to jedyna możliwa decyzja.
Przepraszamy za niedogodności związane z przesunięciem terminu Targów. Mamy nadzieję, że decyzja ta spotka się z Państwa zrozumieniem. Jednocześnie informujemy, że zakupione bilety będą automatycznie obowiązywać w nowej dacie” – czytamy w oświadczeniu wydanym przez zarząd targów.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

Podsumowanie Restaurant Week

Jubileuszowa, 10. edycja Restaurant Week odbyła się w dniach 20-31 października w 13 polskich miastach pod hasłem "Okazja do świętowania".

Smaki Podhala - Historyczny Stół Kulinarny MAKRO

2 kwietnia odbyło się w Zakopanem pierwsze wydarzenie z organizowanego przez MAKRO Polska cyklu Historyczny Stół Kulinarny. Tematem inauguracyjnego spotkania była kuchnia podhalańska. W wydarzeniu wzięło udział 85 przedstawicieli lokalnej gastronomii.

Wystartowała 4. edycja konkursu S. Pellegrino Young Chef

S.Pellegrino Young Chef to jeden z najbardziej prestiżowych, międzynarodowych konkursów dla młodych kucharzy. Jego celem jest wyłonienie i promocja największych talentów kulinarnych na całym świecie.

Gala Finałowa MONIN Cup Junior Poland 2018

Zdobywczynią pierwszego miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2018 została Klaudia Guzdek z numerem 28 otrzymując złoty puchar za osiągnięcie wyniku 104 punktów na 135 możliwych.

Polacy na 25 edycji Olimpiady Kulinarnej IKA w Stuttgarcie

Około 2 tysięcy kucharzy i cukierników z ponad 60 krajów zaprezentuje swoje umiejętności podczas Olimpiady IKA, która potrwa od 14 do 19 lutego 2020 r. Wśród uczestników walczących o złote, srebrne i brązowe medale znalazły się dwie drużyny narodowe z Polski - seniorów i juniorów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej