x

Przesunięte targi EuroGastro 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

W związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) 24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 odbędą się w innym terminie.

Shutterstock.com
Shutterstock.com

W związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) 24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 odbędą się w innym terminie.
– W związku z obecną sytuacją epidemiologiczną i rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i apelem premiera Mateusza Morawieckiego, a także Wojewody Mazowieckiego Pana Konstantego Radziwiłła do organizatorów imprez o „przełożenie terminu imprez, w których bierze udział większa liczba osób” podjęliśmy trudną decyzję o przeniesieniu 24. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 na inny termin. Szczegóły podamy do końca tygodnia – oświadczył zarząd MT Targi Polska SA.
Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że o przeniesienie wydarzenia apelowała również znaczna część wystawców.
„Zaistniała sytuacja okazała się wyzwaniem dla nas wszystkich: organizatorów, wystawców, jak i odwiedzających, którzy już zaplanowali swoją wizytę na targach. Jednak bezpieczeństwo i komfort wszystkich uczestników jest i będzie dla nas najwyższym priorytetem. W obliczu wyższych i niezależnych od nas okoliczności sytuacja stała się na tyle poważna, że decyzja o przesunięciu terminu Targów jest, na chwilę obecną, najlepszym z możliwych rozwiązań.Tym bardziej chcemy podziękować za liczne głosy zrozumienia i wsparcia. Jesteśmy przekonani, że w obliczu aktualnej sytuacji i wynikającego z niej potencjalnego zagrożenia zdrowia publicznego jest to jedyna możliwa decyzja.
Przepraszamy za niedogodności związane z przesunięciem terminu Targów. Mamy nadzieję, że decyzja ta spotka się z Państwa zrozumieniem. Jednocześnie informujemy, że zakupione bilety będą automatycznie obowiązywać w nowej dacie” – czytamy w oświadczeniu wydanym przez zarząd targów.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

RESTAURANT WEEK NAGRODZIŁ NAJLEPSZE RESTAURACJE

25 listopada w Warszawie odbyła się wielka gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Żołądkowa de Luxe pobiła rekord świata na Największy Toast Pod Ramię

18 października w krakowskim klubie Studio odbyło się wydarzenie bez precedensu. 1373 osób spotkało się w jednym miejscu o jednym czasie, żeby pobić rekord na Największy Toast Pod Ramię. Tym samym Żołądkowa de Luxe ustanowiła najlepszy w historii wynik i trafiła do księgi rekordów Guinnessa.

FINLANDIA® Vodka na festiwalu Wódki i zakąski w Warszawie

Za nami druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. Przez dwa dni, pod dachem Reduty Banku Polskiego w Warszawie, spotykali się eksperci i pasjonaci gorzelnictwa, miłośnicy sztuki barmańskiej oraz kulinariów.

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

Ruszyło Gault & Millau Tour 2017

Za nami już dwie tegoroczne edycje wydarzenia oraz - Gault & Millau Tour Polska Centralna oraz Gault & Millau Tour Polska Zachodnia.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej