x

Dwoje szefów z Polski wśród kandydatów do listy The Best Chef Awards Top100 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.03.2020

Justyna Słupska-Kartaczowska i Marek Flisiński to nowi polscy kandydaci do listy The Best Chef Awards Top100 2020. Ogłoszenie nagród odbędzie się 21-23 września w Rotterdamie.

Każdego roku do listy The Best Chef Top100 wybieranych jest 100 nowych kandydatów. W tym roku na liście tej znajdują się aż dwa nazwiska z Polski – Marek Flisiński z Restauracji Water&Wine w Drzewcach oraz Justyna Słupska-Kartaczowska z Restauracji Jadka we Wrocławiu. Przypomnijmy, że w roku 2019 jedynym Polakiem na liście The Best Chef Top100 był Wojciech Modest Amaro z warszawskiej restauracji Atelier Amaro.

W tym roku głosowanie rozpocznie się 1 kwietnia. Wszyscy szefowie kuchni z listy z roku 2019 wraz z nowymi kandydatami głosować będą na ich zdaniem najlepszego szefa kuchni na świecie. Co ważne, ocenie poddany jest wyłącznie szef – jego osobowość, osiągnięcia, pasja – a nie restauracja, w której pracuje. Swoje głosy oddadzą również profesjonaliści ze świata gastronomii: foodies, blogerzy oraz fotografowie. Każdy z głosujących, poprzez specjalny formularz on-line, wybiera jego zdaniem 10 najlepszych szefów kuchni, którym przyznaje od 1000 do 100 punktów. Szefowie z największą liczbą głosów wchodzą na listę The Best Chef Top100.

W kolejnym etapie odbędzie się głosowanie w kategorii The Best Chef Fol-LOVERS Award – jest to specjalna nagroda, która przyznawana jest przez internautów – miłośników gastronomii z całego świata. Głosowanie odbywać się będzie poprzez specjalny formularz na stronie The Best Chef Awards.

W tym roku przyznana zostanie także nowa nagroda specjalna – The Best Chef Science Award – dla szefa kuchni, który odznacza się wyjątkową innowacyjności, osoby, która poszukuje nowych technik i nie boi się eksperymentować w kuchni.

Po wydarzeniu w Warszawie w 2017, Mediolanie w 2018 oraz zeszłorocznej imprezie w Barcelonie czas na Rotterdam. W tym roku wydarzenie będzie trwało aż 3 dni. W pierwszy dzień odbędzie się sympozjum Food Meets Science, w czasie którego świat gastronomii połączy się ze światem nauki. W kolejnym dniu Area Talks, czyli panele dyskusyjne z szefami kuchni, dziennikarzami oraz managerami. W czasie tych dwóch dni poruszone zostaną najgorętsze tematy takie jak ekologia, zrównoważony rozwój, rola kobiet w gastronomii czy odniesienia do tradycji w gastronomii.

Ostatniego dnia – 23 września – podczas uroczystej gali ogłoszeni zostaną zwycięzcy The Best Chef Awards 2020, jak również opublikowana zostanie lista najlepszych szefów kuchni z całego świata Top100.

Pełna lista nowych kandydatów dostępna jest na stronie thebestchefawards.com.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Water&Wine docenione przez Akademię Gastronomiczną w Polsce

W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.

Targi HoReCa Kraków za nami

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/GastroFood/EnoExpo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

Targi HoReCa Kraków za nami

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/Gastro Food/Eno Expo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

Akcja #RuszamyRazem - dla przedsiębiorców z branży HoReCa

#RuszamyRazem to akcja społeczna, a zarazem konkurs skierowany do małych i średnich przedsiębiorców z branży HoReCa, którzy chcą rozwijać swój biznes. 20 ekspertów z różnych dziedzin za darmo przeprowadzi warsztaty dla zwycięzców i podzieli się z nimi swoją wiedzą.

Rusza globalny finał World Class Competition 2018

57 najbardziej utalentowanych barmanów świata od 5 do 8 października w Berlinie będzie walczyć o trofeum w największym konkursie barmańskim globu: World Class Competitition. Polskę reprezentuje Marcin Kruk z Kity K oguta.

Szef dla Młodych Talentów

Rozpoczęła się druga edycja programu edukacyjnego prowadzonego przez sieć hurtowni Makro Polska. W nowym cyklu odbyły się już dwa Miksery Kulinarne w Akademii Inspiracji Makro w Warszawie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej