x

Dwoje szefów z Polski wśród kandydatów do listy The Best Chef Awards Top100 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.03.2020

Justyna Słupska-Kartaczowska i Marek Flisiński to nowi polscy kandydaci do listy The Best Chef Awards Top100 2020. Ogłoszenie nagród odbędzie się 21-23 września w Rotterdamie.

Każdego roku do listy The Best Chef Top100 wybieranych jest 100 nowych kandydatów. W tym roku na liście tej znajdują się aż dwa nazwiska z Polski – Marek Flisiński z Restauracji Water&Wine w Drzewcach oraz Justyna Słupska-Kartaczowska z Restauracji Jadka we Wrocławiu. Przypomnijmy, że w roku 2019 jedynym Polakiem na liście The Best Chef Top100 był Wojciech Modest Amaro z warszawskiej restauracji Atelier Amaro.

W tym roku głosowanie rozpocznie się 1 kwietnia. Wszyscy szefowie kuchni z listy z roku 2019 wraz z nowymi kandydatami głosować będą na ich zdaniem najlepszego szefa kuchni na świecie. Co ważne, ocenie poddany jest wyłącznie szef – jego osobowość, osiągnięcia, pasja – a nie restauracja, w której pracuje. Swoje głosy oddadzą również profesjonaliści ze świata gastronomii: foodies, blogerzy oraz fotografowie. Każdy z głosujących, poprzez specjalny formularz on-line, wybiera jego zdaniem 10 najlepszych szefów kuchni, którym przyznaje od 1000 do 100 punktów. Szefowie z największą liczbą głosów wchodzą na listę The Best Chef Top100.

W kolejnym etapie odbędzie się głosowanie w kategorii The Best Chef Fol-LOVERS Award – jest to specjalna nagroda, która przyznawana jest przez internautów – miłośników gastronomii z całego świata. Głosowanie odbywać się będzie poprzez specjalny formularz na stronie The Best Chef Awards.

W tym roku przyznana zostanie także nowa nagroda specjalna – The Best Chef Science Award – dla szefa kuchni, który odznacza się wyjątkową innowacyjności, osoby, która poszukuje nowych technik i nie boi się eksperymentować w kuchni.

Po wydarzeniu w Warszawie w 2017, Mediolanie w 2018 oraz zeszłorocznej imprezie w Barcelonie czas na Rotterdam. W tym roku wydarzenie będzie trwało aż 3 dni. W pierwszy dzień odbędzie się sympozjum Food Meets Science, w czasie którego świat gastronomii połączy się ze światem nauki. W kolejnym dniu Area Talks, czyli panele dyskusyjne z szefami kuchni, dziennikarzami oraz managerami. W czasie tych dwóch dni poruszone zostaną najgorętsze tematy takie jak ekologia, zrównoważony rozwój, rola kobiet w gastronomii czy odniesienia do tradycji w gastronomii.

Ostatniego dnia – 23 września – podczas uroczystej gali ogłoszeni zostaną zwycięzcy The Best Chef Awards 2020, jak również opublikowana zostanie lista najlepszych szefów kuchni z całego świata Top100.

Pełna lista nowych kandydatów dostępna jest na stronie thebestchefawards.com.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Gwiazdki Michelin w Wielkiej Brytanii i Irlandii rozdane

Prestiżowy francuski przewodnik kulinarny Michelin nagrodził restauracje ze Zjednoczonego Królestwa oraz Irlandii. Do grona lokali trzygwiazdkowych dołączyły dwie nowe restauracje z Londynu.

Nagroda The Best Chef Awards 2020 - tym razem wirtualnie

Uroczystość ogłoszenia 100 najlepszych szefów kuchni na świecie i innych laureatów The Best Chef Awards 2020 odbędzie się 21, 22 i 23 września w formie wirtualnej. Powód to oczywiście kwestie bezpieczeństwa związane z pandemią.

KRGiC zmienia się w Związek Pracodawców HoReCa

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej, zmieniła nazwę oraz formę prawną. Odtąd będzie działała jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).

Warsztaty California Wine & Food - praktyka i teoria

23-24 kwietnia w Art_inkubator w Łodzi odbędzie się kolejna edycja konferencji branżowej Food Service Summit.

WSZYSTKIE SMAKI GASTRONOMII

Blisko 3 tys. porcji degustacyjnych, 21 godzin pokazów kulinarnych i tysiące odwiedzających - to bilans udziału Selgros i Transgourmet w XXI edycji targów Euro Gastro w Warszawie, które odbyły się 5-7 kwietnia br.

Nagrody przewodnika Michelin dla warszawskich restauracji

20 listopada w restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe najlepszym warszawskim restauracjom, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej