x

Fanex partnerem gastronomicznym Suntago

Kategoria: Twój biznes - oferta    27.02.2020

Fanex, lider w produkcji sosów dla branży HoReCa, nawiązał współpracę z Suntago Wodny Świat, największym zadaszonym parkiem wodnym w Europie. W ramach umowy koncepty gastronomiczne zlokalizowane na terenie parku, będą korzystać z sosów, przypraw oraz dodatków wytwarzanych przez Fanex.

Suntago Wodny Świat. Foto: materiały prasowe.
Suntago Wodny Świat. Foto: materiały prasowe.
Suntago Wodny Świat to pierwszy etap wyjątkowego projektu Park of Poland, który rozpoczął właśnie działalność w podwarszawskiej miejscowości Wręcza, w gminie Mszczonów, w województwie mazowieckim.

Oferta gastronomiczna na terenie parku robi duże wrażenie. W Suntago na gości czeka aż pięć różnych restauracji (między innymi z kuchnią polską, włoską czy amerykańską), kawiarnia oraz pięć barów, z czego trzy zlokalizowane są w wodzie. Fanex będzie odpowiedzialny za dostarczanie do restauracji swoich popularnych sosów, przypraw Fusion Spices oraz naturalnych dodatków spożywczych – Tres Amigos.

„Suntago Wodny Świat to pierwsze tego typu miejsce w Polsce i zarazem niezwykle wyjątkowa inwestycja na skalę europejską. Cieszymy się, że możemy wspierać ten niezwykły projekt, z którego korzystać będzie zapewne wielu Polaków oraz gości z zagranicy. Jesteśmy bardzo dumni, że w pewnym stopniu, będziemy współtworzyć ofertę gastronomiczną Suntago. Myślę, że nasze ponad 30-letnie doświadczenie na rynku HoReCa, będzie cennym wsparciem dla tego miejsca oraz spotka się z dużą sympatią gości z niego korzystających” – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy w Fanex.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Misanthropy - start up, który stawia na koncepcję bezkontaktowej restauracji

Wyobraźcie sobie restaurację, w której goście siedzą w osobnych, przeszklonych pokojach. Zamówienia składane są przez aplikację, a jedzenie dostarczane bezkontaktowo, przez okienko w oszklonym pokoju. Tak wyglądać może przyszłość gastronomii w dobie pandemii.

Perfekcyjne cięcie

To nie tylko podstawowe narzędzie kuchenne, ale wręcz atrybut każdego szefa kuchni. Niektórzy z nich swoje noże traktują jak świętość i  nie pozwalają używać ich nikomu innemu. Jak wybrać najlepszy nóż, taki, który będzie służył przez lata, w różnych okolicznościach?

WYGODA ZAPROGRAMOWANA

Jakie rozwiązania przygotowali producenci oprogramowań dla gastronomii i które z nich szczególnie dobrze sprawdzą się w gorącym, świąteczno-noworocznym okresie? Przedstawiamy nowe możliwości atrakcyjne zarówno dla właścicieli, jak i gości restauracji.

McDonald's rozwija franczyzę

W skali globalnej już ponad 80 proc. lokali tej wiodącej marki gastronomicznej jest własnością indywidualnych przedsiębiorców.

Janusz Palikot planuje otwarcie sieci restauracji

Nowa wódka, rzemieślnicze destylaty i sieć własnych restauracji - spółka Alembik Polska Janusza Palikota ogłosiła plany rozwoju w najbliższym czasie.

Na dobry początek - śniadanie

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jak przygotować urozmaiconą ofertę śniadaniową w hotelu, aby spełniała różnorodne oczekiwania gości?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej