x

Wrocławska Feta - Festiwal Piwa, Wina i Sera

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    21.02.2020

Druga edycja Wrocławskiej Fety odbędzie się 7 i 8 marca w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie.

Druga edycja Wrocławskiej Fety odbędzie się 7 i 8 marca w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie.

Część poświęconą serowarstwu poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina, goście przejdą z Mariuszem Kapczyńskim, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę poprowadzi Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.
Festiwal, poza tradycyjną formą sprzedaży i konsumpcji na miejscu, obfitować będzie w liczne warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi, winepairingi. Wspólnie z Gienem Mientkiewiczem, goście będą mieli okazję przygotować desery z serami w roli głównej, posmakować kombuchy z piwa, przygotować deskę serów z dodatkami, posłuchać dyskusji ekspertów o fenomenie popularności piwa, wina i sera.
Festiwalowi towarzyszyć będzie kultowy zlot food trucków pod marką Wrocławskich Ulicożerców.
Wstęp biletowany – 10 zł.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jubileuszowy Restaurant Week

Od 16 do 31 października odbywać się będzie w Polsce festiwal Restaurant Week. Bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji, bo prawie 400 z 15 regionów. Na gości czeka przystawka, danie główne, deser i koktajl od sponsorów wydarzenia w cenie 49 zł za osobę.

Jedz Pij Warszawo

Festiwal kulinarny Jedz Pij Warszawo poświęcony najnowszym światowym trendom kulinarnym oraz konwenansom związanym z przygotowaniem i serwowaniem potraw odbędzie się 25 i 26 stycznia w Pałacu Kultury i Nauki.

V Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

Tegoroczna edycja mistrzostw odbędzie się już 9 marca w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Impreza została zorganizowana w ramach Weekendu Kulinarnego.

Bezpłatne szkolenie online "Korek czy zakrętka"

Wolny czas związany z koniecznością pozostania w izolacji można wykorzystać m.in. na zdobycie lub poszerzenie wiedzy dotyczącej wina. Firma Kondrat Wina Wybrane zaprasza na bezpłatny "Kurs podstawowej wiedzy o winach" pod hasłem "Korek czy zakrętka" już 28 kwietnia (wtorek) o godz. 18:30.

Kongres Szefów Kuchni 2021

Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie szefów kuchni w Polsce. 12 października w hali EXPO XXI w Warszawie jego uczestnicy będą mogli wysłuchać prelekcji, wymienić się doświadczeniami oraz zapoznać się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców HoReCa.

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2019

25 maja w Hotelu Regent w Warszawie już po raz 19 zmierzą się ze sobą najlepsi sommelierzy kraju. Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej