x

Wrocławska Feta - Festiwal Piwa, Wina i Sera

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Druga edycja Wrocławskiej Fety odbędzie się 7 i 8 marca w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie.

Druga edycja Wrocławskiej Fety odbędzie się 7 i 8 marca w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie.

Część poświęconą serowarstwu poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina, goście przejdą z Mariuszem Kapczyńskim, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę poprowadzi Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.
Festiwal, poza tradycyjną formą sprzedaży i konsumpcji na miejscu, obfitować będzie w liczne warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi, winepairingi. Wspólnie z Gienem Mientkiewiczem, goście będą mieli okazję przygotować desery z serami w roli głównej, posmakować kombuchy z piwa, przygotować deskę serów z dodatkami, posłuchać dyskusji ekspertów o fenomenie popularności piwa, wina i sera.
Festiwalowi towarzyszyć będzie kultowy zlot food trucków pod marką Wrocławskich Ulicożerców.
Wstęp biletowany – 10 zł.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej