x

Sky Kitchen we Wrocławiu

Kategoria: Miejsca    19.02.2020

To będzie pierwsze kulinarne miejsce butikowe we Wrocławiu, łączące intrygującą przestrzeń z wyjątkowymi doznaniami smakowymi. Strefa autorskich konceptów restauracyjnych Sky Kitchen powstaje w Sky Tower, należącym do spółki Develia obiekcie funkcjonującym w formule mixed-use.

Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sky Kitchen będzie synergią 9 oryginalnych propozycji kulinarnych. Dwie z nich - Alyki i Road - już funkcjonują w obiekcie, a w planach jest dołączenie 7 starannie wyselekcjonowanych konceptów gastronomicznych. Pierwszą z tych nowości będzie Mango Mama, która zaoferuje egzotyczne dania kuchni indyjskiej i azjatyckiej, przygotowywane w duchu filozofii #madewithlove.
Kuchnie restauracji, które pojawią się w Sky Kitchen, mają mieć ujednolicony wizualnie charakter. Będą otwarte, połączone wspólną przestrzenią spożywania posiłków. Stworzy to nie tylko komfortowe warunki do towarzyskich spotkań z jedzeniem w tle, ale także umożliwi podglądanie pracy profesjonalnych kucharzy oraz barmanów.

- Restauracje działać będą do późnych godzin wieczornych. Cała strefa zostanie urządzona w elastyczny sposób, pozwalający na łatwą zmianę ustawienia na potrzeby różnorodnych wydarzeń. Będzie tętnić życiem zarówno w trakcie dnia, jak i po zamknięciu pasażu handlowego czy biur - mówi Małgorzata Michalska, Leasing Manager w Develia S.A.

Za realizację projektu odpowiada wrocławskie Studio MIXD. Zgodnie z założeniami Sky Kitchen będzie zaskakiwać nie tylko wyjątkowymi doświadczeniami kulinarnymi. Równie intrygująca ma być klimatyczna aranżacja miejsca. Głównym jej elementem będzie efektowny sufit, przypominający - dzięki zamontowaniu podświetlanych ekranów z barrisolu z przepływającymi obrazami - ewoluujące z minuty na minutę niebo. Ruch, światło, płynne formy i kolory odwołują się do surrealizmu Salvadora Dali, którego „Profil czasu”, jedna z ośmiu monumentalnych rzeźb z serii „miękkich zegarów", stoi przed wejściem do Sky Tower. We wspólnej przestrzeni, w opozycji do spektakularnego sufitu, pojawi się surowy, industrialny design, urozmaicony roślinami oraz kolorowymi, geometrycznymi mozaikami.

- Zapraszamy do współtworzenia naszego nowego, flagowego projektu, jakim jest strefa autorskich konceptów kulinarnych. Zależy nam, by w Sky Kitchen znalazły się propozycje nietuzinkowe i oryginalne, wyróżniające się na tle innych obiektów - dodaje Małgorzata Michalska.

Sky Kitchen powstaje na poziomie 0 Sky Tower we Wrocławiu przy ul. Powstańców Śląskich 2-4 (53-333 Wrocław).

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Charlie

Charlie to nowy, niezwykle stylowy koktajlbar w Warszawie.

Michał Sierka nowym Szefem Kuchni restauracja Merliniego

Zdobywał doświadczenie w gwiazdkowych restauracjach w Polsce i za granicą. Obecnie szefuje restauracji Merliniego. We współpracy z Szefem Wykonawczym Bartłomiejem Czerwińskim od lipca wprowadzają nowe menu inspirowane nowojorską sceną restauracyjną.

Fretnzza - Pizza & Friends otworzyła pierwszy lokal w Poznaniu

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, w którym można zjeść klasyczną pizzę, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych wersji włoskiego placka. Lokal w Poznaniu jest nastawiony zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

Nonna Pizzeria - neapolitańska pizza w sercu Warszawy

Zdarzają się miejsca, które w ciągu kilku tygodni stają się kulinarnym hitem, i nawet pandemia nie jest w stanie tego powstrzymać. Do takich lokali z pewnością trzeba zaliczyć pizzerię Nonna, która pod koniec stycznia otworzyła się przy ul. Oboźnej w Warszawie.

Yestersen Café - kawiarnia z miłości do kawy i designu

Uwielbiam design. Moim pierwszym odkryciem była wygrzebana z piwnicy dziadka maszyna do pisania Valentine zaprojektowana przez Ettorego Sottsassa.

PROSCIUTTERIA

Prosciutteria to miejsce poświęcone przede wszystkim wspólnemu spędzaniu czasu i długim rozmowom, do których jedzenie i wino są tylko dodatkiem. Lokal odwołuje się do włoskiej tradycji niewielkich barów, do których zagląda się na kawę, kieliszek wina lub aby po prostu miło spędzić czas.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej