x

Sky Kitchen we Wrocławiu

Kategoria: Miejsca

To będzie pierwsze kulinarne miejsce butikowe we Wrocławiu, łączące intrygującą przestrzeń z wyjątkowymi doznaniami smakowymi. Strefa autorskich konceptów restauracyjnych Sky Kitchen powstaje w Sky Tower, należącym do spółki Develia obiekcie funkcjonującym w formule mixed-use.

Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sky Kitchen będzie synergią 9 oryginalnych propozycji kulinarnych. Dwie z nich - Alyki i Road - już funkcjonują w obiekcie, a w planach jest dołączenie 7 starannie wyselekcjonowanych konceptów gastronomicznych. Pierwszą z tych nowości będzie Mango Mama, która zaoferuje egzotyczne dania kuchni indyjskiej i azjatyckiej, przygotowywane w duchu filozofii #madewithlove.
Kuchnie restauracji, które pojawią się w Sky Kitchen, mają mieć ujednolicony wizualnie charakter. Będą otwarte, połączone wspólną przestrzenią spożywania posiłków. Stworzy to nie tylko komfortowe warunki do towarzyskich spotkań z jedzeniem w tle, ale także umożliwi podglądanie pracy profesjonalnych kucharzy oraz barmanów.

- Restauracje działać będą do późnych godzin wieczornych. Cała strefa zostanie urządzona w elastyczny sposób, pozwalający na łatwą zmianę ustawienia na potrzeby różnorodnych wydarzeń. Będzie tętnić życiem zarówno w trakcie dnia, jak i po zamknięciu pasażu handlowego czy biur - mówi Małgorzata Michalska, Leasing Manager w Develia S.A.

Za realizację projektu odpowiada wrocławskie Studio MIXD. Zgodnie z założeniami Sky Kitchen będzie zaskakiwać nie tylko wyjątkowymi doświadczeniami kulinarnymi. Równie intrygująca ma być klimatyczna aranżacja miejsca. Głównym jej elementem będzie efektowny sufit, przypominający - dzięki zamontowaniu podświetlanych ekranów z barrisolu z przepływającymi obrazami - ewoluujące z minuty na minutę niebo. Ruch, światło, płynne formy i kolory odwołują się do surrealizmu Salvadora Dali, którego „Profil czasu”, jedna z ośmiu monumentalnych rzeźb z serii „miękkich zegarów", stoi przed wejściem do Sky Tower. We wspólnej przestrzeni, w opozycji do spektakularnego sufitu, pojawi się surowy, industrialny design, urozmaicony roślinami oraz kolorowymi, geometrycznymi mozaikami.

- Zapraszamy do współtworzenia naszego nowego, flagowego projektu, jakim jest strefa autorskich konceptów kulinarnych. Zależy nam, by w Sky Kitchen znalazły się propozycje nietuzinkowe i oryginalne, wyróżniające się na tle innych obiektów - dodaje Małgorzata Michalska.

Sky Kitchen powstaje na poziomie 0 Sky Tower we Wrocławiu przy ul. Powstańców Śląskich 2-4 (53-333 Wrocław).

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Włoska Societa w stołecznym Blue City

Societa to nowy warszawski lokal inspirowany włoską kuchnią. W menu są różnego rodzaju makarony i podawane na ciepło kanapki panini, których składniki można samodzielnie komponować. Restauracja oferuje także desery i lemoniady.

Azia w warszawskim Blue City

Restauracja Azia zabiera gości w kulinarną podróż po Dalekim Wschodzie. Serwuje kuchnię tajską, chińską, koreańską i japońską.

SEAFOOD BAR & MARKET

W listopadzie 2017 r. na wrocławskim Starym Mieście w lokalu po słynnej restauracji Mosaiq otworzył się bar z jasnym motywem przewodnim: są to ryby i owoce morza w najczystszej formie. Znajdziemy go na ul. Świętego Mikołaja 12.

Niesztuka - lokalne neobistro w Gdańsku

Trójmiejska scena kulinarna rozkwita i coraz częściej na wybrzeżu można znaleźć ambitne neobistra z polską kuchnią czy restauracje etniczne. Połączeniem tych dwóch kierunków jest Niesztuka - przytulna restauracja mieszcząca się na przepięknej ulicy Mariackiej w Gdańsku.

Japoński Zjadacz Snów w Warszawie

Pod koniec sierpnia 2019 r. zaraz obok znanego wszystkim warszawskim miłośnikom ramenu lokalu Sato gotuje powstała niewielka japońska cukiernia. Lokal urządzony jest podobnie do sąsiadującej ramenowni - minimalistyczne wnętrze zostało delikatnie ozdobione japońskimi bibelotami.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej