x

Sky Kitchen we Wrocławiu

Kategoria: Miejsca    19.02.2020

To będzie pierwsze kulinarne miejsce butikowe we Wrocławiu, łączące intrygującą przestrzeń z wyjątkowymi doznaniami smakowymi. Strefa autorskich konceptów restauracyjnych Sky Kitchen powstaje w Sky Tower, należącym do spółki Develia obiekcie funkcjonującym w formule mixed-use.

Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sky Kitchen będzie synergią 9 oryginalnych propozycji kulinarnych. Dwie z nich - Alyki i Road - już funkcjonują w obiekcie, a w planach jest dołączenie 7 starannie wyselekcjonowanych konceptów gastronomicznych. Pierwszą z tych nowości będzie Mango Mama, która zaoferuje egzotyczne dania kuchni indyjskiej i azjatyckiej, przygotowywane w duchu filozofii #madewithlove.
Kuchnie restauracji, które pojawią się w Sky Kitchen, mają mieć ujednolicony wizualnie charakter. Będą otwarte, połączone wspólną przestrzenią spożywania posiłków. Stworzy to nie tylko komfortowe warunki do towarzyskich spotkań z jedzeniem w tle, ale także umożliwi podglądanie pracy profesjonalnych kucharzy oraz barmanów.

- Restauracje działać będą do późnych godzin wieczornych. Cała strefa zostanie urządzona w elastyczny sposób, pozwalający na łatwą zmianę ustawienia na potrzeby różnorodnych wydarzeń. Będzie tętnić życiem zarówno w trakcie dnia, jak i po zamknięciu pasażu handlowego czy biur - mówi Małgorzata Michalska, Leasing Manager w Develia S.A.

Za realizację projektu odpowiada wrocławskie Studio MIXD. Zgodnie z założeniami Sky Kitchen będzie zaskakiwać nie tylko wyjątkowymi doświadczeniami kulinarnymi. Równie intrygująca ma być klimatyczna aranżacja miejsca. Głównym jej elementem będzie efektowny sufit, przypominający - dzięki zamontowaniu podświetlanych ekranów z barrisolu z przepływającymi obrazami - ewoluujące z minuty na minutę niebo. Ruch, światło, płynne formy i kolory odwołują się do surrealizmu Salvadora Dali, którego „Profil czasu”, jedna z ośmiu monumentalnych rzeźb z serii „miękkich zegarów", stoi przed wejściem do Sky Tower. We wspólnej przestrzeni, w opozycji do spektakularnego sufitu, pojawi się surowy, industrialny design, urozmaicony roślinami oraz kolorowymi, geometrycznymi mozaikami.

- Zapraszamy do współtworzenia naszego nowego, flagowego projektu, jakim jest strefa autorskich konceptów kulinarnych. Zależy nam, by w Sky Kitchen znalazły się propozycje nietuzinkowe i oryginalne, wyróżniające się na tle innych obiektów - dodaje Małgorzata Michalska.

Sky Kitchen powstaje na poziomie 0 Sky Tower we Wrocławiu przy ul. Powstańców Śląskich 2-4 (53-333 Wrocław).

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Nonna Pizzeria - neapolitańska pizza w sercu Warszawy

Zdarzają się miejsca, które w ciągu kilku tygodni stają się kulinarnym hitem, i nawet pandemia nie jest w stanie tego powstrzymać. Do takich lokali z pewnością trzeba zaliczyć pizzerię Nonna, która pod koniec stycznia otworzyła się przy ul. Oboźnej w Warszawie.

Bez Tytułu z nowym szefem kuchni i nowym menu

Po przerwie spowodowanej lockdownem warszawska restauracja Bez Tytułu wróciła z kilkoma znaczącymi zmianami.

Columbus Coffee w poznańskim Starym Browarze

Kawiarnia Columbus Coffee zajęła ponad 120-metrowy lokal w poznańskim Starym Browarze. Marka zapowiada ewolucję sieci.

ŻYWA KUCHNIA

Laurent De Bremaeker, właściciel i szef kuchni, szkolił się w najlepszych instytutach kulinarnych, w których jedzenie traktowane jest jak lekarstwo, m.in. w Hippocrates Health Institute w West Palm Beach na Florydzie. ul. Racławicka 99, Warszawa

Po włosku w warszawskim Magari

Warszawski hotel Puro to najnowszy i siódmy z kolei obiekt sieci. Pozostałe znajdują się w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi i Krakowie. Wszystkie miejsca wyróżnia butikowy charakter, piękny design, ale też oferta gastronomiczna.

RESTAURACJA KOBALTOWA

Gdy wybieramy się na wakacje nad polskie morze, Mierzeja Wiślana nie jawi się jako oczywisty wybór. Ale być może czas pomyśleć o zmianie destynacji. Sytuacja na Mierzei zmieniła się na korzyść świadomych smakoszy w 2015 r., kiedy to w nowo wybudowanym hotelu Tristan powstała restauracja Kobaltowa.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej