x

Sky Kitchen we Wrocławiu

Kategoria: Miejsca    19.02.2020

To będzie pierwsze kulinarne miejsce butikowe we Wrocławiu, łączące intrygującą przestrzeń z wyjątkowymi doznaniami smakowymi. Strefa autorskich konceptów restauracyjnych Sky Kitchen powstaje w Sky Tower, należącym do spółki Develia obiekcie funkcjonującym w formule mixed-use.

Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sky Kitchen będzie synergią 9 oryginalnych propozycji kulinarnych. Dwie z nich - Alyki i Road - już funkcjonują w obiekcie, a w planach jest dołączenie 7 starannie wyselekcjonowanych konceptów gastronomicznych. Pierwszą z tych nowości będzie Mango Mama, która zaoferuje egzotyczne dania kuchni indyjskiej i azjatyckiej, przygotowywane w duchu filozofii #madewithlove.
Kuchnie restauracji, które pojawią się w Sky Kitchen, mają mieć ujednolicony wizualnie charakter. Będą otwarte, połączone wspólną przestrzenią spożywania posiłków. Stworzy to nie tylko komfortowe warunki do towarzyskich spotkań z jedzeniem w tle, ale także umożliwi podglądanie pracy profesjonalnych kucharzy oraz barmanów.

- Restauracje działać będą do późnych godzin wieczornych. Cała strefa zostanie urządzona w elastyczny sposób, pozwalający na łatwą zmianę ustawienia na potrzeby różnorodnych wydarzeń. Będzie tętnić życiem zarówno w trakcie dnia, jak i po zamknięciu pasażu handlowego czy biur - mówi Małgorzata Michalska, Leasing Manager w Develia S.A.

Za realizację projektu odpowiada wrocławskie Studio MIXD. Zgodnie z założeniami Sky Kitchen będzie zaskakiwać nie tylko wyjątkowymi doświadczeniami kulinarnymi. Równie intrygująca ma być klimatyczna aranżacja miejsca. Głównym jej elementem będzie efektowny sufit, przypominający - dzięki zamontowaniu podświetlanych ekranów z barrisolu z przepływającymi obrazami - ewoluujące z minuty na minutę niebo. Ruch, światło, płynne formy i kolory odwołują się do surrealizmu Salvadora Dali, którego „Profil czasu”, jedna z ośmiu monumentalnych rzeźb z serii „miękkich zegarów", stoi przed wejściem do Sky Tower. We wspólnej przestrzeni, w opozycji do spektakularnego sufitu, pojawi się surowy, industrialny design, urozmaicony roślinami oraz kolorowymi, geometrycznymi mozaikami.

- Zapraszamy do współtworzenia naszego nowego, flagowego projektu, jakim jest strefa autorskich konceptów kulinarnych. Zależy nam, by w Sky Kitchen znalazły się propozycje nietuzinkowe i oryginalne, wyróżniające się na tle innych obiektów - dodaje Małgorzata Michalska.

Sky Kitchen powstaje na poziomie 0 Sky Tower we Wrocławiu przy ul. Powstańców Śląskich 2-4 (53-333 Wrocław).

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Premiera Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018"

Polskie restauracje utrzymują Gwiazdki Michelin, ale na liście sporo zmian. 26 marca, w Budapeszcie zaprezentowano najnowsze wydanie kulinarnego Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018". Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses po raz kolejny zachowały swoje Gwiazdki.

El Koktel

Do stolicy powrócił ceniony koktajlbar El Koktel.

Śródziemnomorska Treinta y Tres w Gdańsku

Restauracja Treinta y Tres na 33. piętrze Olivii Star oferuje śródziemnomorskie dania przygotowywane przez kucharzy sąsiedniej fine-diningowej restauracji Arco, której szefuje Paco Pérez. Kuchnia ma tu jednak mniej formalny charakter, a ceny są przystępniejsze.

Marokańska Dar Mounia w Warszawie

W miejscu, gdzie do niedawna mieściła się włoska restauracja Delizia, otworzył swe podwoje elegancki lokal oferujący autentyczną kuchnię marokańską. W maju tego roku, po 6 miesiącach przygotowań, wystartował pod szyldem Dar Mounia.

Zakopiańska Mała Szwajcaria - kuchnia góralska ze szwajcarskimi akcentami

Mieszcząca się w historycznej drewnianej willi restauracja to jeden z najciekawszych konceptów gastronomicznych na Podhalu, łączący kuchnię góralską i szwajcarskie smaki.

Warszawski Fort 8

Fort 8 to nowe miejsce spotkań na styku warszawskiego Ursynowa, Mokotowa i Wilanowa. Powstał w XIX-wiecznych koszarach na terenie historycznego Fortu VIII Służew, którego rewitalizacja rozpoczęła się w 2015 r.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej