x

Narodowa Reprezentacji Polski Kucharzy na YouTube

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    18.02.2020

Oglądaj występy Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Olimpiadzie IKA w Stuttgarcie.

Narodowej Reprezentacji Kucharzy Polski. Foto: materiały prasowe.
Narodowej Reprezentacji Kucharzy Polski. Foto: materiały prasowe.
15 lutego członkowie z Narodowej Reprezentacji Kucharzy Polski zmierzyli się w pierwszej konkurencji na Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie. Po dniu odpoczynku czekało ich kolejne wyzwanie. Z kolei 18 lutego swoje siły prezentuje kadra juniorów w konkurencji Restaurant of the Nations. Relację z występu zawodników Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Olimpiadzie Kulinarnej, na której spotka się w tym roku ponad 2000 szefów kuchni z ponad 60 krajów świata, będzie można śledzić na bieżąco w nowo powstałym kanale YouTube Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Po raz pierwszy Narodowa Reprezentacja Kucharzy wystawi swoją reprezentację w dwóch kategoriach wiekowych: seniorów i juniorów. Wyselekcjonowani reprezentanci staną do rywalizacji w dwóch dyscyplinach.

Chefs Table

Chefs Table to kategoria, w której 7 kucharzy i jeden asystent w ciągu 5 godzin przygotowują po 12 porcji menu degustacyjnego. Następnie zespół musi zaserwować 10 gościom oraz 2 sędziom kolejno: pieczywo i dip, 6 finger foodów, plater rybny (tzw. festive platter), danie wegańskie, danie mięsne, deser oraz petit fours. Chefs Table to okazja do zaprezentowania kunsztu i kreatywności kucharzy.

Restaurant of Nations

Konkurencja Restaurant of Nations polega na podaniu 3-daniowego menu (lub 2-daniowego w przypadku reprezentacji juniorów) 110 gościom (60 gościom w przypadku reprezentacji juniorów) w ciągu 6 godzin. Tu liczy się współpraca, czas, powtarzalność i serwis. 

By w pełni zaprezentować swoje umiejętności, Kadrowicze trenują do startu na olimpiadzie w od kilku miesięcy w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą.

Zmagania Narodowej Reprezentacji Kucharzy, zarówno seniorów jak i juniorów, ich wrażenia oraz relację z Olimpiady można oglądać na kanale YouTube Instytutu Kulinarnego.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej