- Foto: materiały prasowe.
Specjalnością Zjadacza są: sernik z dodatkiem zielonej herbaty, mochi, delikatne ciasteczka z mąki ryżowej nadziewane białą czekoladą, słodką pastą z fasoli Azuki lub kasztana oraz warabi mochi, pyszne galaretki z mąki tapioki z matchą, kinako i syropem cukrowym. Wszystkie desery można zjeść na miejscu, zamówić po obiedzie w Sato lub zapakować na wynos do domu. W cukierni można również napić się herbaty, kawy, lemoniady lub miejscowej kombuchy (z zielonej herbaty lub hibiskusa).
Poza ręcznie wyrabianymi słodyczami warto kupić również paczkowane słodycze z Japonii, wybór japońskich herbat, czarki i przybory do prażenia matchy oraz pałeczki i bento boxy.
Adres: ul. Pawińskiego 24, Warszawa
Liczba miejsc: 8 wewnątrz oraz w sezonie letnim 6 w ogródku
Przedział cenowy: 8-22 zł
Typ: casual
Właścicielka: Sylwia Podolska
Szefowa cukierni: Joanna Wąsowicz
Artykuł ukazał się w „Food Service" 12/2020 – 1/2020 nr 191.