x

Beyond Meat w Pizza Hut

Kategoria: Karta - dania    11.02.2020

Pizza to od lat jedno z ulubionych dań Polaków. Teraz przeżuwa swoją wegetariańską odsłonę dzięki współpracy Pizza Hut i Beyond Meat.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.

Jeśli Polacy idą coś zjeść „na mieście”, to najczęściej wybierają właśnie pizzerię. Utrzymanie stale rosnącej popularności wymaga jednak dostosowania się do wciąż zmieniających się trendów. Odpowiedzią na jeden z nich jest MEATamorfoza, nowość, która właśnie pojawiła się we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską. Co w niej wyjątkowego? Główny składnik, którym jest Beyond Meat, bijąca rekordy popularności na całym świecie, roślinna alternatywa dla mięsa.

Smak prosto z roślin

Ostatnimi czasy, coraz więcej mówi się o diecie wegetariańskiej oraz ograniczeniu spożywania mięsa. Powody? Bywają różne – od ideologicznych, przez zdrowotne, aż po typowo lifestylowe. Jedno jest jednak pewne: nie każdy jest gotowy na radykalną rezygnację z mięsa. Nic więc dziwnego, że restauracje coraz częściej wychodzą naprzeciw oczekiwaniom swoich gości, oferując im bezmięsne zamienniki ich ulubionych dań. Pizza Hut postanowiła iść o krok dalej, wprowadzając do swojej oferty zamiennik mięsa, który, pomimo całkowicie roślinnego składu, wyglądem, konsystencją i przede wszystkim smakiem nie różni się od mięsnych propozycji.

– Mamy świadomość, że ograniczenie spożycia mięsa w codziennej diecie, to trend, który z miesiąca na miesiąc zyskuje na sile. MEATamorfoza to najlepszy dowód na to, że nawet tak popularne danie jak pizza może z powodzeniem odpowiadać na tendencje rynku gastronomicznego. Chcąc wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych gości, musimy wprowadzać do naszych restauracji innowacyjne produkty, a takim niewątpliwie jest Beyond Meat – mówi Tomasz Kwieciński, Digital Communication Manager Pizza Hut.

Wegetariańska pizza

MEATamorfoza, czyli połączenie Beyond Meat z sosem pomidorowym, mozzarellą, kolorową papryką, pieczarkami i czerwoną cebulką swój oficjalny debiut ma już za sobą. Pod koniec 2019 roku pizza dostępna była we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską w Warszawie. Po udanym teście w stolicy, zdecydowano się na wprowadzenie wegetariańskiej nowości do menu w całej Polsce. MEATamorfozy będzie można spróbować od 11 lutego, we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską

Warto również wspomnieć, że klienci będą mieli możliwość wymiany dowolnego mięsnego składnika w innych smakach pizz na Beyond Meat. 

Oferta dostępna jest do wyczerpania zapasów, zatem warto się spieszyć.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

13 lipca Międzynarodowym Świętem Frytek

Chrupiące i złociste z zewnątrz, w środku miękkie i puszyste, idealne w towarzystwie burgera albo spożywane jako osobne danie. Topowa przekąska znana przez ludzi na całym świecie. Mowa o frytkach, które 13 lipca obchodzą swoje święto.

Comber z polskiej sarny, lasagne z dyni i grzybów, suszona śliwka, słonecznik

Mateusz Wichrowski/Brasserie Warszawska

Dania z ziemniaków według Andrzeja Polana i Marcina Budynka

Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez ziemniaków. Warzywa te można serwować nie tylko jako dodatek do mięsa czy ryb, ale także jako samodzielne danie. Udowadniają to przepisy Andrzeja Polana i Marcina Budynka.

Chrupiący i pachnący, czyli przepis na chleb własnego wypieku

Przeciętny Polak zjada blisko 40 kg chleba rocznie - wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego. Z okazji Światowego Dnia Chleba (16 października) bierzemy chleb pod lupę i podpowiadamy, jakie pieczywo wybrać oraz jak samodzielnie upiec pachnący bochenek.

KARP WĘDZONY

Przepis na karpia wędzonego pochodzi z menu wrocławskiej restauracji Jadka, której szefem kuchni jest Justyna Słupska-Kartaczewska.

Grill idealny - jak przygotować mięso, ryby i warzywa? Porady szefów kuchni

Przeciętny Polak jest przekonany, że zna się na sztuce grillowania nie najgorzej. Ale… diabeł tkwi w szczegółach. Dlatego przed startem grillowego sezonu, jakim jest tradycyjnie długi majowy weekend, podpowiadamy, jak idealnie przyrządzić ryby, warzywa i mięsa na grilla.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej