x

Premiera kolekcji Nespresso Ispirazione Italiana

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    11.02.2020

W środę, 29 stycznia odbyła się premiera najnowszej kolekcji kaw Nespresso - Ispirazione Italiana. Goście spotkania przenieśli się do słonecznych i pełnych kawowego aromatu Włoch.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Przytulna atmosfera, włoskie przekąski i prawdziwie aromatyczna kawa – takie okoliczności towarzyszyły wczorajszemu spotkaniu, które zorganizowano w restauracji Boscaiola w Warszawie, z okazji premiery nowej kolekcji kaw Nespresso Ispirazione Italiana. Włochy są wpisane w DNA Nespresso, które podziwiając tradycyjne włoskie rzemiosło kawowe, pragnie umożliwić każdemu wypicie idealnej filiżanki espresso w swoim domu.

Wydarzenie poprowadził dziennikarz – Jarosław Kuźniar, o kulturze i włoskich tradycjach opowiedziała pisarka, Włoszka z pochodzenia – Tessa Capponi-Borawska. Nową kolekcję kaw przedstawiła PR Manager Nespresso, Joanna Tusiewicz.

Goście wydarzenia: Jarosław Kuźniar, Tessa Capponi-Borawska, Joanna Tusiewicz. Foto: materiały prasowe.
Goście wydarzenia: Jarosław Kuźniar, Tessa Capponi-Borawska, Joanna Tusiewicz. Foto: materiały prasowe.
Kolekcja Ispirazione Italiana ma na celu zabranie miłośników kawy w prawdziwą podróż do Włoch oraz odkrycie intensywnych aromatów kawowych, wywodzących się z różnych, włoskich regionów. Starannie dobrane mieszanki, zainspirowane są włoskimi miastami, m.in. Palermo, Rzymem, Florencją, Wenecją i Neapolem. Tym samym każda kawa w kolekcji ma swój wyjątkowy smak i aromat. Dziewięć starannie skomponowanych mieszanek to efekt poszukiwań unikalnych metod produkcji z wybranych włoskich zakątków.

Tessa Capponi-Borawska przybliżyła temat zwyczajów picia kawy przez Włochów:
– rano do godz. 11.00 kawa z mlekiem – jako śniadanie, podawana ze słodką przekąską,
– po posiłku kawa jako digestivo, które wspomaga trawienie,
– w ramach przerwy w ciągu dnia – szybkie espresso przy barze.

– Zasad dotyczących picia kawy jest wiele i różnią się one od siebie w zależności od regionu. Oczywiście należy je znać, ponieważ to część kultury oraz dziedzictwa. Z taką wiedzą śmiało możemy przyjąć najważniejszą regułę, czyli to, że zasady można łamać i warto pić taką kawę, jaką się lubi i kiedy ma się ochotę! Aby był to przyjemny rytuał i pysznie spędzony czas – dodała Tessa Capponi-Borawska.

Nowa kolekcja kaw Ispirazione Italiana jest już dostępna w butikach Nespresso. Kawy można zamówić także poprzez Centrum Obsługi Klienta, stronę www.nespresso.co oraz aplikację mobilną.

Aby uzyskać więcej informacji o ofercie Nespresso Ispirazione Italiana, w tym zapoznać się z przepisami na kawę, zapraszamy do odwiedzenia strony https://www.nespresso.com/pl/pl/ispirazione-italiana-coffee-capsules.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warszawska Pyza 2019" - znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu "Warszawska Pyza" na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez "Gazetę Stołeczną" oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł "Warszawskiej Pyzy 2019".

Debiut przewodnika Michelin dla Słowenii

Ukazał się przewodnik Michelin w całości poświęcony Słowenii. To mały kraj z zaledwie 2 milionami mieszkańców, ale już w pierwszej edycji przewodnika wyróżniono 52 restauracje, w tym jedną dwugwiazdkową i pięć jednogwiazdkowych.

KULINARNY TALENT 2019 JUŻ NIEBAWEM

11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy Kulinarny Talent 2019 odbędzie się podczas targów Euro Gastro 28 marca o godz. 11.00 w Warsaw Ptak Expo. To prestiżowy konkurs pozwalający odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe uczniów kierunków gastronomicznych.

Uber Eats już w Białymstoku i Szczecinie

Uber Eats, czyli usługa pozwalająca na zamawianie jedzenia z lokalnych restauracji poprzez aplikację w smartfonie, debiutuje dziś w Białymstoku i Szczecinie. Tym samym, do platformy dołącza blisko 100 nowych restauracji.

W Green Caffè Nero za kawę zapłacisz aplikacją

Sieć kawiarni Green Caffè Nero właśnie wprowadziła nową aplikację lojalnościową, dzięki której goście kawiarni będą mogli zbierać pieczątki na kawę, zapłacić za zamówienia, a nawet ofiarować kawę znajomym

CZWARTA EDYCJA FINE DINING WEEK

Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej