

Drugie urodziny restauracji Kanapa w Warszawie


Warszawska restauracja Kanapa specjalizująca się we współczesnej kuchni ukraińskiej świętowała 31 stycznia swoje drugie urodziny.
Gospodarz uroczystej kolacji, właściciel Kanapy Dmitryi Borysov, zadbał nie tylko o atrakcyjną degustację – wieczór uświetnił występ ukraińskiego zespołu Lemko Bluegrass Band i degustacja win poprowadzona przez Bisso Atanassova z Beykush Winery.
– Nasza karta zawiera bestsellery takie jak barszcz ukraiński serwowany w kapuście, czarne pierogi z sandaczem czy jadalne świece, ale jest też przestrzeń na polskie akcenty w karcie, np. tatar lub sezonowe menu z okazji Św. Marcina, kiedy to gęsina króluje na stołach. Organizujemy sporo wydarzeń kulinarnych takich jak wieczory enologiczne, czy chef’s table podczas, którego osobiście opowiadam o serwowanych daniach – mówi Stanislav Malovytsky, szef kuchni warszawskiej Kanapy. Przez dwa lata restauracja ugościła 80 tysięcy osób, zaserwowała 25 tysięcy porcji pierogów, 18,5 tysiąca świec jadalnych, 11, 5 tysiąca porcji barszczu w kapuście czy 22 tysięcy deserów.
Dmitryi Borysov zapowiada, że jeszcze w tym roku otworzy w stolicy lokal w stylu smart casual.
Zobacz także

Kongresówka - tradycyjna kuchnia w Warszawie

Otwarta pod koniec stycznia 2019 r. Kongresówka to miks tradycji i nowoczesności. Eleganckie wnętrze utrzymane jest w industrialnym stylu z delikatną domieszką urban jungle. Grafitową szarość przełamano tu ciepłymi drewnianymi blatami stołów i pnącymi się przy ścianach roślinami.

Mitsuro Restaurants w Starym Browarze

Klub muzyczny premium, restauracja sushi z pierwszym w Polsce menu w stylu robatayaki oraz steakhouse pod szyldem Whiskey in the Jar.

Max Premium Burgers

Pierwszy w Polsce lokal szwedzkiej sieci Max Premium Burgers otworzył się we wrześniu we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej.

Pyzy, flaki gorące - tradycyjna polska kuchnia na warszawskiej Pradze

To kultowe na mapie Warszawy miejsce działa od 2015 r. Zlokalizowane na Pradze, dzielnicy o niepowtarzalnym klimacie, nawiązuje do tradycyjnej polskiej kuchni ulicznej, łącząc ją z nowymi smakami.

Vietnamka

Vietnamka to nowe miejsce z kuchnią wietnamską w Warszawie.

Fretnzza - Pizza & Friends otworzyła pierwszy lokal w Poznaniu

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, w którym można zjeść klasyczną pizzę, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych wersji włoskiego placka. Lokal w Poznaniu jest nastawiony zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

