x

Drugie urodziny restauracji Kanapa w Warszawie

Kategoria: Miejsca    05.02.2020

Warszawska restauracja Kanapa specjalizująca się we współczesnej kuchni ukraińskiej świętowała 31 stycznia swoje drugie urodziny.

Stanislav Malovytski serwuje przysmaki restauracji Kanapa. Zdjęcia: materiały prasowe.
Stanislav Malovytski serwuje przysmaki restauracji Kanapa. Zdjęcia: materiały prasowe.
W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję znalazły się zarówno najpopularniejsze potrawy serwowane w lokalu, takie jak czarne pierogi z nadzieniem z sandacza w sosie rakowym czy kotlet po kijowsku, jak również okazjonalne rarytasy – ostrygi z kiszonym agrestem czy sorbet z buraka serwowany osobiście przez szefa kuchni Stanislava Malovytskiego.
Gospodarz uroczystej kolacji, właściciel Kanapy Dmitryi Borysov, zadbał nie tylko o atrakcyjną degustację – wieczór uświetnił występ ukraińskiego zespołu Lemko Bluegrass Band i degustacja win poprowadzona przez Bisso Atanassova z Beykush Winery.
– Nasza karta zawiera bestsellery takie jak barszcz ukraiński serwowany w kapuście, czarne pierogi z sandaczem czy jadalne świece, ale jest też przestrzeń na polskie akcenty w karcie, np. tatar lub sezonowe menu z okazji Św. Marcina, kiedy to gęsina króluje na stołach. Organizujemy sporo wydarzeń kulinarnych takich jak wieczory enologiczne, czy chef’s table podczas, którego osobiście opowiadam o serwowanych daniach – mówi Stanislav Malovytsky, szef kuchni warszawskiej Kanapy. Przez dwa lata restauracja ugościła 80 tysięcy osób, zaserwowała 25 tysięcy porcji pierogów, 18,5 tysiąca świec jadalnych, 11, 5 tysiąca porcji barszczu w kapuście czy 22 tysięcy deserów.
Dmitryi Borysov zapowiada, że jeszcze w tym roku otworzy w stolicy lokal w stylu smart casual.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

SUPPERLARDO

Kiedy właściciele jednej z najpopularniejszych restauracji w Warszawie zabierają się do otwarcia nowej, a informacja o tym krąży po mieście od miesięcy, wiadomo dwie rzeczy. Po pierwsze - że oczekiwania będą wysokie. Po drugie - że prawdopodobnie powtórzy ona sukces pierwszego miejsca.

Genesis Restaurant & Cocktail Bar

Genesis to nowa restauracja w Warszawie przy Placu Europejskim, tuż obok słynnego biurowca Warsaw Spire.

Sing Sing - nowy azjatycki koncept w Warszawie

Sing Sing to azjatycki koncept łączący restaurację, cocktail bar oraz działalność rozrywkowo-artystyczną. Miejsce stworzyła Grupa Instynkt, która wcześniej wykreowała takie restauracje jak AIOLI, Momu i Banjaluka. Szefami kuchni są Patryk Stal i Michael Gay.

Tomasz Czudowski wystartował z konceptem Qrcze

Qrcze serwuje dania z kurczaka zagrodowego w najróżniejszych odsłonach, sprzedawane wyłącznie w dowozie lub z odbiorem własnym. - Koncept "delivery only" powstał jakiś czas temu, a pandemia go przyspieszyła - wyjaśnia Tomasz Czudowski, właściciel Restauracji Forty i alewino.pl.

Blue Cactus w nowej odsłonie w Fabryce Norblina

Jedna z najbardziej rozpoznawalnych warszawskich restauracji - Blue Cactus - wkrótce powróci na stołeczną mapę gastronomiczną. Lokal o powierzchni niemal 450 m kw. ma będzie się mieścił w Fabryce Norblina na warszawskiej Woli.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej