x

Warszawa: Costa Coffee w dostawie przez Uber Eats

Kategoria: Twój biznes - wiedza    05.02.2020

Na start: bezpłatna dostawa zamówień w ramach Uber Eats z 10 lokalizacji w Warszawie.

Zamów kawę z Costa Coffee przez aplikację Uber Eats. Foto: materiały prasowe.
Zamów kawę z Costa Coffee przez aplikację Uber Eats. Foto: materiały prasowe.
Od dziś, 5 lutego 2020, wszyscy mieszkający w Warszawie użytkownicy aplikacji Uber Eats będą mogli złożyć w niej zamówienia na jedzenie i napoje z oferty brytyjskiej sieci kawiarni – Costa Coffee. W aplikacji będzie można zamówić apetycznego wrapa lub kawałek ciasta, ale także swoją ulubioną kawę, niezależnie do tego, czy jest to „mała czarna” czy jakikolwiek inny kawowy napój z oferty kawiarni.

Darmowa dostawa

Z okazji rozpoczęcia współpracy między markami przygotowano specjalną ofertę – przez dwa tygodnia (czyli do 18 lutego) zamówienia na kawę i przekąski złożone w Uber Eats będą dostarczane bezpłatnie (klienci nie poniosą kosztów dostawy).

Ciesz się smakiem świeżej kawy i pszynych przekąsek nie wychodząc z domu lub z biura. Foto: materiały prasowe.
Ciesz się smakiem świeżej kawy i pszynych przekąsek nie wychodząc z domu lub z biura. Foto: materiały prasowe.
"Współpraca z Uber Eats jest odpowiedzią na potrzeby wielbicieli Costa Coffee szukających sposobów na delektowanie się naszą wspaniałą kawą w sposób szybki i wygodny. Dostarczając ją prosto do ich domów, biur czy innych miejsc spotkań, sprawiamy, że marka Costa Coffee staje się jeszcze bardziej dostępna. Z niecierpliwością czekamy na rezultaty pilotażowej akcji w Warszawie i wykorzystanie wyników do zbadania, w jaki sposób możemy zaoferować klientom jeszcze doskonalszą obsługę" – mówi Wojciech Skoczylas, Retail Director Costa Poland & Latvia.

“Jesteśmy niezmiernie dumni i cieszymy się, że Costa Coffee została naszym kolejnym partnerem. Od teraz warszawscy smakosze kawy mogą ją zamawiać za jednym kliknięciem w aplikacji - niezależnie od tego, czy będzie to poranny, pobudzający napój w domu, czy popołudniowa “mała czarna” w biurze” – komentuje Jakub Pietraszek, General Manager, Uber Eats Polska.

Restauracje Costa Coffee objęte akcją:
– ul. Wańkowicza 1 (Kabaty),
– ul. Ciszewskiego 15 (Ursynów),
– ul. Górczewska 212/226 (Bemowo),
– ul. Wołoska 22 (Mokotów),
– ul. Francuska 12 (Praga Południe, Saska Kępa),
– ul. Tamka 29 (Śródmieście, Powiśle),
– ul. Sienna 75 (Wola),
– al. Lecha Kaczyńskiego 14 (Śródmieście),
– ul. Światowida 41 (Białołęka, Tarchomin),
– ul. Grochowska 207 (Praga Południe).

W celu skorzystania z oferty w aplikacji Uber Eats należy wpisać kod promocyjny COSTA (aktywny do 18.02), by cieszyć się darmową dostawą.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

Niezbędnik cukiernika

Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, musisz poznać i opanować kilka podstawowych, klasycznych przepisów, które wykorzystywane są jako elementy deserów lub półprodukty przy dalszej pracy.

W Green Caffè Nero nic się nie zmarnuje. Sieć dołącza do Too Good To Go

Niesprzedane w danym dniu świeże produkty z kawiarni Green Caffè Nero można kupić w aplikacji Too Good To Go w formie paczek - niespodzianek. Przygotowane na miejscu bagietki, kanapki, ciasta i ciasteczka, a także quiche i sałatki trafią do użytkowników apki.

DOBRE JEDZENIE ZACZYNA SIĘ OD CZYSTYCH RĄK

Higiena rąk to podstawa w gastronomii. Zasady związane z ich myciem są wpisane w systemy ghp i haccp. Jednak samo opłukanie wodą czy nawet wodą z mydłem nie jest wystarczające. Nadal wiele osób nie wie, jak prawidłowo myć ręce lub kiedy umycie rąk jest konieczne.

LIDERZY STAWKI

To najlepsze wyniki od niespełna 10 lat: w 2016 r. 99 najlepszych operatorów gastronomicznych w Europie osiągnęło wzrost na poziomie 7,1 proc. Liderzy osiągnęli łączną sprzedaż na poziomie 100 mld euro. Badania przeprowadzili Gretel Weiss i Daniel Funnen ("Food Service Europe & Middle East").

BAR W LICZBACH

Fundamentem doskonale prowadzonego baru jest świetne zarządzanie, z kolei dobrze znane porzekadło mówi, że "jeśli coś nie jest mierzalne, to nie można tym zarządzać". Odpowiedzią na te kwestie jest nic innego jak analiza oferty i danych sprzedażowych POS.

#Gastropomaga, czyli jak branża wspiera lekarzy i szpitale

Restauratorzy - choć sami walczą o przetrwanie - chętnie włączają się do pomocy tym, którzy na co dzień zmagają się z epidemią. Ze zgromadzonych w magazynach zapasów przygotowują pełnowartościowe posiłki i dowożą je do placówek medycznych.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej