Obecność firmy w znanych obiektach kulturowo-sportowych, czy jej uczestnictwo w wydarzeniach o wysokiej randze ma długą tradycję. Tour de France, Rajd Dakar, World Rugby Cup, Royal Ascot, Yacht de Paris – to wybrane konteksty, w których Sodexo świadczy swoje usługi żywieniowe. Wśród prestiżowych lokalizacji w gastronomicznym portfolio firmy znajdują się również: restauracja na Wieży Eiffle’a w Paryżu (Les Jules Verne) oraz Le Pré Catelan – luksusowa restauracja na terenie paryskiego Bois de Boulogne. Oba lokale zostały uwzględnione w tegorocznym przewodniku Michelin, otrzymując odpowiednio jedną i trzy gwiazdki.
– Cieszymy się z sukcesów naszych kolegów z Francji i pozostajemy niezmiennie zainspirowani ich kulinarnym kunsztem i rozmachem, szczególnie nasz Zespół Sodexo Prestige, który obsługuje Business Club i Loże na Stadionie Narodowym – mówi Yann Gontard, CEO, Corporate Services Central Europe, Country President, Poland.