x

Restauracje Sodexo z gwiazdkami Michelin

Kategoria: Miejsca    30.01.2020

Dwie restauracje prowadzone przez Sodexo - Les Jules Verne (lokal na II piętrze Wieży Eiffle’a) oraz Le Pré Catelan (lokal w sercu paryskiego Lasku Bulońskiego) otrzymały odpowiednio jedną i trzy gwiazdki w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe".

Wnętrze Les Jules Verne. Foto: materiały prasowe.
Wnętrze Les Jules Verne. Foto: materiały prasowe.
Sodexo w Polsce jest liderem usług dla nieruchomości (usługi żywieniowe, kompleksowa obsługa nieruchomości). W obszarze żywieniowym działa również pod marką Sodexo Prestige, świadcząc usługi klasy premium na wydarzeniach z udziałem VIP (np. głowy państwa, osobistości świata show biznesu) czy imprezach rozrywkowych (m.in. koncerty, mecze), będąc wyłącznym operatorem gastronomicznym na warszawskim PGE Narodowym.

Obecność firmy w znanych obiektach kulturowo-sportowych, czy jej uczestnictwo w wydarzeniach o wysokiej randze ma długą tradycję. Tour de France, Rajd Dakar, World Rugby Cup, Royal Ascot, Yacht de Paris – to wybrane konteksty, w których Sodexo świadczy swoje usługi żywieniowe. Wśród prestiżowych lokalizacji w gastronomicznym portfolio firmy znajdują się również: restauracja na Wieży Eiffle’a w Paryżu (Les Jules Verne) oraz Le Pré Catelan – luksusowa restauracja na terenie paryskiego Bois de Boulogne. Oba lokale zostały uwzględnione w tegorocznym przewodniku Michelin, otrzymując odpowiednio jedną i trzy gwiazdki.

– Cieszymy się z sukcesów naszych kolegów z Francji i pozostajemy niezmiennie zainspirowani ich kulinarnym kunsztem i rozmachem, szczególnie nasz Zespół Sodexo Prestige, który obsługuje Business Club i Loże na Stadionie Narodowym – mówi Yann Gontard, CEO, Corporate Services Central Europe, Country President, Poland.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Trzy miejsca na szampany

Poznajcie trzy miejsca, do których warto wybrać się na szampana.

Bistro Kromki na warszawskim Muranowie

Na warszawskim Muranowie od roku, a konkretnie od lutego 2018 r., działa nowoczesne i sympatyczne bistro Kromki. Przycupnęło wśród ciągnących się między aleją Solidarności a Nowolipkami niskimi pawilonami, w których kryją się fast foody oraz sklepiki np. z cygarami, alkoholem czy kosmetykami.

Restauracja Kuby Wojewódzkiego i kilka innych w Elektrowni Powiśle - już czynne

Kolejne koncepty gastronomiczne uruchamiane w otwartej 20 maja zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle w Warszawie! W ten weekend w strefie Food Hall pojawią się Philly’s Finest (amerykańskie kanapki), Quattro Canti (pizzeria), Osmania (kebab) oraz Soul Burger.

CYDERIA

Właściciele warszawskiego Planu B otworzyli w lutym Cyderię. Lokal mieści się w zabytkowej kamienicy z 1910 r. przy znanej z licznych barów i restauracji ulicy Poznańskiej w Warszawie. Menedżerem i szefem baru jest znawca cydrów Przemysław Iwanek.

Wstąp na McBurgera w drodze do Energylandii

30 sierpnia została otwarta długo wyczekiwana restauracja McDonald’s w Zatorze. Lokal znajduje się przy ul. Władysława Grabskiego 16 na trasie prowadzącej do największego w Polsce parku rozrywki Energylandia.

Wilcza Okocim Beer Pub - nowe miejsce na piwnej mapie Warszawy

To pierwszy w stolicy flagowy lokal marki Okocim. Można w nim spróbować wszystkich piw z jej portfolio i skorzystać z oferty kulinarnej. Otwarcie 18 września o godzinie 19.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej