x

Restauracje Sodexo z gwiazdkami Michelin

Kategoria: Miejsca

Dwie restauracje prowadzone przez Sodexo - Les Jules Verne (lokal na II piętrze Wieży Eiffle’a) oraz Le Pré Catelan (lokal w sercu paryskiego Lasku Bulońskiego) otrzymały odpowiednio jedną i trzy gwiazdki w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe".

Wnętrze Les Jules Verne. Foto: materiały prasowe.
Wnętrze Les Jules Verne. Foto: materiały prasowe.
Sodexo w Polsce jest liderem usług dla nieruchomości (usługi żywieniowe, kompleksowa obsługa nieruchomości). W obszarze żywieniowym działa również pod marką Sodexo Prestige, świadcząc usługi klasy premium na wydarzeniach z udziałem VIP (np. głowy państwa, osobistości świata show biznesu) czy imprezach rozrywkowych (m.in. koncerty, mecze), będąc wyłącznym operatorem gastronomicznym na warszawskim PGE Narodowym.

Obecność firmy w znanych obiektach kulturowo-sportowych, czy jej uczestnictwo w wydarzeniach o wysokiej randze ma długą tradycję. Tour de France, Rajd Dakar, World Rugby Cup, Royal Ascot, Yacht de Paris – to wybrane konteksty, w których Sodexo świadczy swoje usługi żywieniowe. Wśród prestiżowych lokalizacji w gastronomicznym portfolio firmy znajdują się również: restauracja na Wieży Eiffle’a w Paryżu (Les Jules Verne) oraz Le Pré Catelan – luksusowa restauracja na terenie paryskiego Bois de Boulogne. Oba lokale zostały uwzględnione w tegorocznym przewodniku Michelin, otrzymując odpowiednio jedną i trzy gwiazdki.

– Cieszymy się z sukcesów naszych kolegów z Francji i pozostajemy niezmiennie zainspirowani ich kulinarnym kunsztem i rozmachem, szczególnie nasz Zespół Sodexo Prestige, który obsługuje Business Club i Loże na Stadionie Narodowym – mówi Yann Gontard, CEO, Corporate Services Central Europe, Country President, Poland.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej