x

Przekąski w karnawale

Kategoria: Twój biznes - oferta    23.01.2020

Karnawał trwa. To czas zabaw i balów, podczas których jedzenie zawsze stanowi sympatyczny dodatek, ceniony tym bardziej, im jest smaczniejszy i różnorodny.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Międzynarodowe przysmaki, od pikantnych po słodkie, z mięsem i bez – każda propozycja finger foodów znajdzie swoje miejsce na stole, a ich przygotowanie z urządzeniami RATIONAL to rozpieszczanie gości różnorodnością.

Jeśli spojrzymy na propozycje dań karnawałowych, zobaczymy nieskończone możliwości: kanapki jagnięce z kremem z awokado, grillowanymi warzywami i chipsami z jarmużu, pieczona marynowana dynia, sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych, ser kozi w płatkach migdałów czy warzywne babeczki z pieca. Produkcja dużych ilości, każdej nocy, o powtarzalnej jakości i przez wiele godzin może szybko stać się wyzwaniem w przypadku tradycyjnych urządzeń kuchennych. Coraz więcej szefów kuchni odchodzi od tradycyjnych urządzeń w kierunku nowoczesnych narzędzi, takich jak piec konwekcyjno-parowy, w którym można przyrządzić mięso, ryby, drób, warzywa, potrawy z jajek, wypieki, desery, w trzydziestu czy kilku tysiącach porcji.

Piec konwekcyjno-parowy można obsługiwać z wykorzystaniem pary, gorącego powietrza lub połączenia tych dwóch opcji. SelfCookingCenter, piec konwekcyjno-parowy firmy Rational, idzie o krok dalej i dodaje inteligencję kulinarną do tych podstawowych funkcji. Oznacza to na przykład, że wiele potraw można gotować w tym samym czasie lub w nocy, a nawet duże ilości grillowanych potraw można równomiernie przyrumienić. Kolejną zaletą jest, że przepis, który okazał się atrakcyjny, jest zapisywany i można go odtworzyć po naciśnięciu jednego przycisku. Co więcej, dzięki ConnectedCooking można przenieść przepis na dowolną liczbę innych urządzeń SelfCookingCenter. Gwarantuje to taki sam rezultat dla wszystkich urządzeń, niezależnie od tego, kto obsługuje SelfCookingCenter. 

– Często na początku spotykam się z dużym sceptycyzmem co do tego, czy w SelfCookingCenter rzeczywiście można piec w jednym załadunku na przykład rybę i crroisanty i nie będzie przenikania zapachów. Ale po pierwszym użyciu takie watpliwości znikają, szczególnie gdy szefowie kuchni widzą oszczędność czasu i wygodę użytkowania – mówi Jacek Bafia, dyrektor sprzedaży RATIONAL. To wszystko oznacza mniej stresu w kuchni oraz smaczne i różnorodne dania.

Propozycje dań karnawałowych:
– pieczona marynowana dynia https://bddy.me/30lmRLh
– ser kozi w płatkach migdałów https://bddy.me/2QRhYGz

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ekologiczne opakowanie w najczystszej formie

Modułowa kolekcja Viking odpowiada na stale rosnące zapotrzebowanie rynku na wysokiej jakości pudełka kartonowe

Daj swojemu start-upowi szansę na sukces!

Wystartował konkurs przeznaczony dla start-upów - Food Innovation Challenge. Podczas kwietniowych targów WorldFood Poland będzie można zawalczyć o nagrodę w wysokości 60 tysięcy zł. Już sam udział w rywalizacji umożliwia szerokie dotarcie do potencjalnych inwestorów i najważniejszych osób z branży.

Jak wybrać zmywarkę?

Czyste naczynia to wizytówka każdej gastronomii - od niewielkiego baru czy lokalnej kawiarni, przez street food, aż po restaurację fine dining. Dlatego zmywaka stała się nieodłącznym elementem wyposażenia każdego lokalu.

Carpaccio marki MAKRO Premium

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży carpaccio marki MAKRO Premium.

Wytwórca wegańskiej mlecznej czekolady Las Vegan's zapowiada kampanię crowdfundingową

Manufaktura Czekolady Chocolate Story tworzy pierwszą wegańską, a zarazem mleczną tabliczkę - pod szyldem nowej spółki Las Vegan’s. Jej wejściu na rynek towarzyszyć będzie kampania crowdfundingowa, która w listopadzie wystartuje na Crowdway.pl.

Będzie gastronomia w dawnej remizie Stoczni Cesarskiej w Gdańsku

Rozpoczęła się renowacja zabytkowego budynku remizy strażackiej na terenie Stoczni Cesarskiej w Gdańsku. Inwestor poszukuje partnerów pod planowaną w obiekcie działalność gastronomiczną.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej