x

Cloud kitchens - chcesz wiedzieć więcej? Przyjdź na spotkanie!

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    21.01.2020

Platforma foodtechowa FoodForward zaprasza na spotkanie poświęcone cloud kitchens. Odbędzie się 27 stycznia o godzinie 18 w siedzibie Google for Startups.

Cloud kitchens to nowy typ infrastruktury gastronomicznej, którego popularność rośnie na całym świecie.
To wielkopowierzchniowe profesjonalne kuchnie, tworzone z myślą o rosnącym w tempie kilkudziesięciu procent rocznie segmencie zamówień jedzenia online.
Dla przedsiębiorców w branży gastronomicznej cloud kitchens oznaczają niskie koszty wejścia i uruchomienia czy też rozwoju własnej marki działającej w dostawie. Dla branży nieruchomości są zaś okazją do komercjalizacji powierzchni z dala od centrum miast, za to blisko klientów w biurowcach i miejskich „sypialniach”.
Platforma foodtechowa FoodForward zaprasza na spotkanie poświęcone cloud kitchens. Odbędzie się 27 stycznia o godzinie 18 w siedzibie Google for Startups w Warszawie.

Dzięki cloud kitchens, platformy i firmy obsługujące dostawy jedzenia zwiększają różnorodność i elastyczność oferty, optymalizują proces obsługi dostawy. Cloud kitchens, to też zagregowane dane o popycie – kto zamawia, dokąd, jakie daniai o jakiej porze. Kiedy warto oferować klasyczne burgery, a kiedy można się „przełączyć” na zdrowe i modne od kilkunastu miesięcy poké bowls.
Wraz z rozwojem zjawiska cloud kitchens pojawiają się pytania i wyzwania. Czy wkraczamy w erę, w której kuchnie domowe staną się zbędne, jak sugeruje raport banku UBS? Jeśli tak, to kto będzie nam gotował? Cloud kitchens mogą zająć niezależni kucharze – może się też okazać, że to tylko etap na drodze do integracji wertykalnej w branży gastronomicznej – na wzór handlu detalicznego, platformy delivery również u nas zaczną tworzyć marki własne. Dane są „ropą naftową” XXI wieku i kto zostanie operatorem powierzchni, a jednocześnie będzie zbierał dane o jej wykorzystaniu, ten będzie miał ogromną przewagę rynkową.
O tych i innych zagadnieniach porozmawiają podczas panelu dyskusyjnego: Jakub Pietraszek, General Manager, Uber Eats Poland; Aleksander Pałka, Business Development Director, AmRest; Anna Krajewska, CEO i założycielka sieci Salad Story oraz Paweł Toński, Prezes Zarządu Polskiej Izby Nieruchomości Komercyjnych, Partner Zarządzający w firmie doradczej CRIDO.
Udział w spotkaniu jest bezpłatny, ale wymagana jest wcześniejsza rejestracja pod tym linkiem. Liczba miejsc ograniczona.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej