x

Cloud kitchens - chcesz wiedzieć więcej? Przyjdź na spotkanie!

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Platforma foodtechowa FoodForward zaprasza na spotkanie poświęcone cloud kitchens. Odbędzie się 27 stycznia o godzinie 18 w siedzibie Google for Startups.

Cloud kitchens to nowy typ infrastruktury gastronomicznej, którego popularność rośnie na całym świecie.
To wielkopowierzchniowe profesjonalne kuchnie, tworzone z myślą o rosnącym w tempie kilkudziesięciu procent rocznie segmencie zamówień jedzenia online.
Dla przedsiębiorców w branży gastronomicznej cloud kitchens oznaczają niskie koszty wejścia i uruchomienia czy też rozwoju własnej marki działającej w dostawie. Dla branży nieruchomości są zaś okazją do komercjalizacji powierzchni z dala od centrum miast, za to blisko klientów w biurowcach i miejskich „sypialniach”.
Platforma foodtechowa FoodForward zaprasza na spotkanie poświęcone cloud kitchens. Odbędzie się 27 stycznia o godzinie 18 w siedzibie Google for Startups w Warszawie.

Dzięki cloud kitchens, platformy i firmy obsługujące dostawy jedzenia zwiększają różnorodność i elastyczność oferty, optymalizują proces obsługi dostawy. Cloud kitchens, to też zagregowane dane o popycie – kto zamawia, dokąd, jakie daniai o jakiej porze. Kiedy warto oferować klasyczne burgery, a kiedy można się „przełączyć” na zdrowe i modne od kilkunastu miesięcy poké bowls.
Wraz z rozwojem zjawiska cloud kitchens pojawiają się pytania i wyzwania. Czy wkraczamy w erę, w której kuchnie domowe staną się zbędne, jak sugeruje raport banku UBS? Jeśli tak, to kto będzie nam gotował? Cloud kitchens mogą zająć niezależni kucharze – może się też okazać, że to tylko etap na drodze do integracji wertykalnej w branży gastronomicznej – na wzór handlu detalicznego, platformy delivery również u nas zaczną tworzyć marki własne. Dane są „ropą naftową” XXI wieku i kto zostanie operatorem powierzchni, a jednocześnie będzie zbierał dane o jej wykorzystaniu, ten będzie miał ogromną przewagę rynkową.
O tych i innych zagadnieniach porozmawiają podczas panelu dyskusyjnego: Jakub Pietraszek, General Manager, Uber Eats Poland; Aleksander Pałka, Business Development Director, AmRest; Anna Krajewska, CEO i założycielka sieci Salad Story oraz Paweł Toński, Prezes Zarządu Polskiej Izby Nieruchomości Komercyjnych, Partner Zarządzający w firmie doradczej CRIDO.
Udział w spotkaniu jest bezpłatny, ale wymagana jest wcześniejsza rejestracja pod tym linkiem. Liczba miejsc ograniczona.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej