x

Zimowe Fine Dining Week z menu tematycznym

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    21.01.2020

Po raz pierwszy w historii festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week znani szefowie kuchni zaproszą gości na autorskie pięciodaniowe degustacje tematyczne oparte o ich aktualne pasje i inspiracje z całego świata.

Ósma edycja festiwalu potrwa od 12 lutego do 1 marca i odbędzie się w ośmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z 70 restauracjami zapraszają na ogólnopolski cykl tematycznych przygód kulinarnych. Po raz pierwszy zadaniem wiodących polskich szefów kuchni jest przygotowanie pięciodaniowych tematycznych degustacji, w których podzielą się z festiwalowymi gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.
– Celem festiwalu jest promocja najwyższej jakości sztuki restauracyjnej – mówi Maciek Żakowski, współorganizator festiwalu.
W festiwalu wezmą udział lokale z Krakowa, Łodzi, Poznania, Śląska, Szczecina, Trójmiasta, Warszawy, Wrocławia. To najwybitniejsze restauracje nagradzane rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau. W Warszawie będą to  m. in. : alewino, Amber Room, Brasserie Warszawska, Marconi w Hotelu Bristol, N31 by Robert Sowa, Warszawska. Zadebiutują m. in. Forty, Koneser Grill oraz Oficyna w Pałacu Rozalin pod Warszawą.
Podczas Fine Dining Week będzie można skosztować dań w cenie 129 zł za osobę. Do każdego lunchowego posiłku goście otrzymają kieliszek Martini Prosecco gratis. Pozostali będą mieli możliwość zakupu aperitivo w promocyjnej cenie 12 zł. Wizytę w restauracji można już rezerwować na stronie FineDiningWeek.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

BETWEEN KITCHEN & DINING ROOM

W dniach 18-19 listopada w Hali Koszyki w Warszawie odbyła się druga edycja targów. W ramach wydarzenia ofertę zaprezentowały firmy produkujące ceramikę, naczynia, małe AGD, akcesoria dekoracyjne oraz artykuły spożywcze.

Trwają przygotowania do finału Les Chefs en Or

Les Chefs en Or to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Europie, organizowany przez Transgourmet Francja. Już teraz, w nowo otwartym Instytucie Kulinarnym Transgourmet, do finału przygotowują się polscy reprezentanci, występujący w kategoriach Szef Kuchni i Uczeń.

Kolacja charytatywna dla Asi

Na początku czerwca Asia uległa strasznemu, kuriozalnemu wypadkowi. W trakcie próby spektaklu ze studentami pękła szpada, ostrze odskoczyło i wbiło się prosto w skroń Asi. Od tego czasu jest w śpiączce. W tej chwili przebywa w Polskim Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej w Krakowie.

Kulinarny tygiel pięciu kultur

Po raz kolejny Transatlantyk Festival zaprosił na wyjątkowe spotkanie sztuki filmowej i kulinarnej, czyli Kino Kulinarne przygotowywane we współpracy z 68. Berlinale Kulinarisches Kino. Festiwal odbywający się w Łodzi gromadzi co roku setki gości.

Nocna Zmiana

W miniony weekend odbyła się pierwsza edycja pierwszego nocnego marketu w Krakowie. Prezentujemy krótką fotorelację z wydarzenia.

Transatlantyk Festival

Transatlantyk Festival po raz kolejny zaprasza na Kino Kulinarne - jedną z najpopularniejszych sekcji festiwalu. Obok seansów filmowych widzowie zostaną zaproszeni na pięć wyjątkowych kolacji, które odbędą się w wyjątkowej przestrzeni Hali Maszyn EC1 Łódź.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej