x

Zimowe Fine Dining Week z menu tematycznym

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    21.01.2020

Po raz pierwszy w historii festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week znani szefowie kuchni zaproszą gości na autorskie pięciodaniowe degustacje tematyczne oparte o ich aktualne pasje i inspiracje z całego świata.

Ósma edycja festiwalu potrwa od 12 lutego do 1 marca i odbędzie się w ośmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z 70 restauracjami zapraszają na ogólnopolski cykl tematycznych przygód kulinarnych. Po raz pierwszy zadaniem wiodących polskich szefów kuchni jest przygotowanie pięciodaniowych tematycznych degustacji, w których podzielą się z festiwalowymi gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.
– Celem festiwalu jest promocja najwyższej jakości sztuki restauracyjnej – mówi Maciek Żakowski, współorganizator festiwalu.
W festiwalu wezmą udział lokale z Krakowa, Łodzi, Poznania, Śląska, Szczecina, Trójmiasta, Warszawy, Wrocławia. To najwybitniejsze restauracje nagradzane rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau. W Warszawie będą to  m. in. : alewino, Amber Room, Brasserie Warszawska, Marconi w Hotelu Bristol, N31 by Robert Sowa, Warszawska. Zadebiutują m. in. Forty, Koneser Grill oraz Oficyna w Pałacu Rozalin pod Warszawą.
Podczas Fine Dining Week będzie można skosztować dań w cenie 129 zł za osobę. Do każdego lunchowego posiłku goście otrzymają kieliszek Martini Prosecco gratis. Pozostali będą mieli możliwość zakupu aperitivo w promocyjnej cenie 12 zł. Wizytę w restauracji można już rezerwować na stronie FineDiningWeek.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ZAGRANICZNE WYSTĘPY

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na Expo Gast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu. Ogłoszenie składu reprezentacji odbyło się 2 grudnia podczas uroczystej Wigilii OSSiC w hotelu Double Tree by Hilton Warsaw.

MAKRO Polska wobec sytuacji epidemiologicznej

Kompleksowe wyposażenie placówek w środki dezynfekujące, prowadzenie kampanii informacyjnej nt. bezpieczeństwa i higieny, zwiększenie częstotliwości dezynfekcji wózków zakupowych - te i inne działania podejmuje MAKRO Polska w celu zminimalizowania ryzyka rozprzestrzeniania się koronawirusa.

CZWARTA EDYCJA FINE DINING WEEK

Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.

Restaurant Week z wyjątkowym konkursem. Do wygrania kolacja z Magdą Gessler

Wiosenna edycja Restaurant Week obfituje w niespodzianki. Wszyscy goście festiwalu mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest kolacja z Magdą Gessler, która odbędzie się w restauracji U Fukiera. Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca.

DelicioUS: kulinarna wyprawa przez smaki USA

Kuchnia amerykańska to nie tylko hamburgery i dania z grilla - udowodnia to program DelicioUS, którego celem jest przybliżenie przedstawicielom sektora handlowego i gastronomii oferty producentów amerykańskiej żywności.

Święto kawy i baristów

29 września obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kawy. Segafredo Zanetti Poland rozpoczęła świętowanie kilka dni wcześniej i już 25 września zorganizowała Dzień Kawy z Segafredo.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej