x

Zimowe Fine Dining Week z menu tematycznym

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Po raz pierwszy w historii festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week znani szefowie kuchni zaproszą gości na autorskie pięciodaniowe degustacje tematyczne oparte o ich aktualne pasje i inspiracje z całego świata.

Ósma edycja festiwalu potrwa od 12 lutego do 1 marca i odbędzie się w ośmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z 70 restauracjami zapraszają na ogólnopolski cykl tematycznych przygód kulinarnych. Po raz pierwszy zadaniem wiodących polskich szefów kuchni jest przygotowanie pięciodaniowych tematycznych degustacji, w których podzielą się z festiwalowymi gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.
– Celem festiwalu jest promocja najwyższej jakości sztuki restauracyjnej – mówi Maciek Żakowski, współorganizator festiwalu.
W festiwalu wezmą udział lokale z Krakowa, Łodzi, Poznania, Śląska, Szczecina, Trójmiasta, Warszawy, Wrocławia. To najwybitniejsze restauracje nagradzane rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau. W Warszawie będą to  m. in. : alewino, Amber Room, Brasserie Warszawska, Marconi w Hotelu Bristol, N31 by Robert Sowa, Warszawska. Zadebiutują m. in. Forty, Koneser Grill oraz Oficyna w Pałacu Rozalin pod Warszawą.
Podczas Fine Dining Week będzie można skosztować dań w cenie 129 zł za osobę. Do każdego lunchowego posiłku goście otrzymają kieliszek Martini Prosecco gratis. Pozostali będą mieli możliwość zakupu aperitivo w promocyjnej cenie 12 zł. Wizytę w restauracji można już rezerwować na stronie FineDiningWeek.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej