x

Wielka Uczta Warszawska

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już w pierwszy weekend lutego.

Centrum Praskie Koneser zaprasza wszystkich mieszkańców stolicy (i nie tylko) na Wielką Ucztę Warszawską.
– Trzecia edycja wydarzenia będzie zimową biesiadą, która „rozgrzeje żołądki i zmysły”. Po raz kolejny zasiądziemy przy najdłuższym stole w mieście i spróbujemy dań z całego świata. Ucztujący w teorii i praktyce poznają kuchnię japońską, tajską, wietnamską, hiszpańską, arabską, specjały tradycji staropolskiej. – opowiada Marta Głogowska, organizator.
Podczas Wielkiej Uczty spotkamy wystawców specjalizujących się w przyrządzaniu mięsa jak i dań wegetariańskich oraz wegańskich. Zadowoleni powinni być również miłośnicy słodyczy i kawy. Na dzieci czekają warsztaty DIY z przyozdabiania „chlebaków” i fartuchów kuchennych, plecenie wianków i bukietów, zajęcia z pszczelarstwa.
W programie livecookingi z najpyszniejszych kuchni świata m.in.:
– jak nie wyrzucać pieniędzy i jedzenia – kuchnia zero waste Jagny Niedzielskiej
– jak gotować wspólnie z dzieckiem – Agata Gwiazdowska
– rekonstrukcyjno-progresywna kuchnia polska Dawida Budzicha
– metody parzenia kawy kuloodpornej
– tajniki i moc kuchni ajurwedyjskiej.

Kiedy: 1 – 2 lutego 12:00 - 20:00
Gdzie: Centrum Praskie Koneser, Plac Konesera 2

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej