x

Wielka Uczta Warszawska

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już w pierwszy weekend lutego.

Centrum Praskie Koneser zaprasza wszystkich mieszkańców stolicy (i nie tylko) na Wielką Ucztę Warszawską.
– Trzecia edycja wydarzenia będzie zimową biesiadą, która „rozgrzeje żołądki i zmysły”. Po raz kolejny zasiądziemy przy najdłuższym stole w mieście i spróbujemy dań z całego świata. Ucztujący w teorii i praktyce poznają kuchnię japońską, tajską, wietnamską, hiszpańską, arabską, specjały tradycji staropolskiej. – opowiada Marta Głogowska, organizator.
Podczas Wielkiej Uczty spotkamy wystawców specjalizujących się w przyrządzaniu mięsa jak i dań wegetariańskich oraz wegańskich. Zadowoleni powinni być również miłośnicy słodyczy i kawy. Na dzieci czekają warsztaty DIY z przyozdabiania „chlebaków” i fartuchów kuchennych, plecenie wianków i bukietów, zajęcia z pszczelarstwa.
W programie livecookingi z najpyszniejszych kuchni świata m.in.:
– jak nie wyrzucać pieniędzy i jedzenia – kuchnia zero waste Jagny Niedzielskiej
– jak gotować wspólnie z dzieckiem – Agata Gwiazdowska
– rekonstrukcyjno-progresywna kuchnia polska Dawida Budzicha
– metody parzenia kawy kuloodpornej
– tajniki i moc kuchni ajurwedyjskiej.

Kiedy: 1 – 2 lutego 12:00 - 20:00
Gdzie: Centrum Praskie Koneser, Plac Konesera 2

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

FILMS for FOOD - Alain Ducasse: kuchenne wyzwania

12 kwietnia o godz. 19:30 zaprezentowany zostanie film dokumentalny pt. "Alain Ducasse: kuchenne wyzwania" ("La quête d'Alain Ducasse" ). Po filmie odbędzie się też dyskusja o kuchni francuskiej z udziałem gości specjalnych.

Gala Żółtego Przewodnika po raz piąty

Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r. Tym razem gospodarzem gali będzie Gdańsk.

Festiwal Ziemniaków

Ziemniaki mają większy potencjał niż rola dodatku do mięsa. Będzie można się o tym przekonać na Festiwalu Ziemniaków w warszawskim Bistro Barze WuWu, który odbędzie się 7 lutego o godz. 19.

Marnotrawstwo żywności

Profesor Jerzy Śleszyński z Wydziału Nauk Ekonomicznych UW oraz dobrzy ludzie z @Foodsharing Warszawa skonfrontują nas z tematem marnotrawstwa żywności, który w przypadku zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia nabiera szczególnego znaczenia.

Festiwal Wódki i Zakąski

25 i 26 stycznia w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbędzie się trzecia edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. To impreza towarzysząca wydarzenia "Jedz Pij Warszawo" będącego reaktywacją legendarnej "Wystawy Kucharsko-Spożywczej" z 1902 roku.

Jedenasta edycja Slow Weekendu w Warszawie

Już 18 i 19 maja odbędzie się 11. Slow Weekend, impreza gromadząca w jednym miejscu polskich twórców #slow. Tegoroczna edycja zapowiada się wyjątkowo - po raz pierwszy targom towarzyszyć będzie muzyczny festiwal ulicy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej