Centrum Praskie Koneser zaprasza wszystkich mieszkańców stolicy (i nie tylko) na Wielką Ucztę Warszawską.
– Trzecia edycja wydarzenia będzie zimową biesiadą, która „rozgrzeje żołądki i zmysły”. Po raz kolejny zasiądziemy przy najdłuższym stole w mieście i spróbujemy dań z całego świata. Ucztujący w teorii i praktyce poznają kuchnię japońską, tajską, wietnamską, hiszpańską, arabską, specjały tradycji staropolskiej. – opowiada Marta Głogowska, organizator.
Podczas Wielkiej Uczty spotkamy wystawców specjalizujących się w przyrządzaniu mięsa jak i dań wegetariańskich oraz wegańskich. Zadowoleni powinni być również miłośnicy słodyczy i kawy. Na dzieci czekają warsztaty DIY z przyozdabiania „chlebaków” i fartuchów kuchennych, plecenie wianków i bukietów, zajęcia z pszczelarstwa.
W programie livecookingi z najpyszniejszych kuchni świata m.in.:
– jak nie wyrzucać pieniędzy i jedzenia – kuchnia zero waste Jagny Niedzielskiej
– jak gotować wspólnie z dzieckiem – Agata Gwiazdowska
– rekonstrukcyjno-progresywna kuchnia polska Dawida Budzicha
– metody parzenia kawy kuloodpornej
– tajniki i moc kuchni ajurwedyjskiej.
Kiedy: 1 – 2 lutego 12:00 - 20:00
Gdzie: Centrum Praskie Koneser, Plac Konesera 2


Wielka Uczta Warszawska


Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już w pierwszy weekend lutego.
Zobacz także

Kolacja charytatywna w Sandomierzu

Hotel Mały Rzym w Sandomierzu organizuje 17 stycznia charytatywną kolację degustacyjną. Cały dochód z wydarzenia będzie przeznaczony na wsparcie domu dziecka w Łoniowie oraz przytuliska dla zwierząt w Sandomierzu.

Marnotrawstwo żywności

Profesor Jerzy Śleszyński z Wydziału Nauk Ekonomicznych UW oraz dobrzy ludzie z @Foodsharing Warszawa skonfrontują nas z tematem marnotrawstwa żywności, który w przypadku zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia nabiera szczególnego znaczenia.

Jedz Pij Warszawo

Festiwal kulinarny Jedz Pij Warszawo poświęcony najnowszym światowym trendom kulinarnym oraz konwenansom związanym z przygotowaniem i serwowaniem potraw odbędzie się 25 i 26 stycznia w Pałacu Kultury i Nauki.

Wrocławska Feta - Festiwal Piwa, Wina i Sera

Druga edycja Wrocławskiej Fety odbędzie się 7 i 8 marca w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie.

Warsaw Food Expo

12-14 września 2019 w PTAK Warsaw Expo odbędzie się kolejna edycja Food Expo - największych targów żywności w Polsce.

Targi POLAGRA 2020

Tegoroczne spotkanie branży spożywczej w Poznaniu odbędzie się między 28 września a 1 października. To pierwsze i jedno z zaledwie kilku wydarzeń biznesowych, które w tym roku zintegruje branżę spożywczą i sektor HoReCa.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

