x

Festiwal Ziemniaków

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Ziemniaki mają większy potencjał niż rola dodatku do mięsa. Będzie można się o tym przekonać na Festiwalu Ziemniaków w warszawskim Bistro Barze WuWu, który odbędzie się 7 lutego o godz. 19.

Ziemniaki mają większy potencjał niż rola dodatku do mięsa. Będzie można się o tym przekonać na Festiwalu Ziemniaków w warszawskim Bistro Barze WuWu, który odbędzie się 7 lutego o godz. 19.
Ziemniaka je się w różnych odsłonach na całym świecie, a gama jego wykorzystania jest ogromna. Istnieje ponad 500 sposobów jego przygotowania. Może być pieczony, gotowany, duszony, smażony, na słodko, wytrawnie… Ma też wiele innych zastosowań – można z niego zrobić papier, wódkę czy środek do czyszczenia. Odbywający się po raz pierwszy Festiwal Ziemniaków pokazuje, że warzywo to ma również wiele połączeń smakowych, które mogą naprawdę zaskoczyć! Przekonają się o tym goście Bistro Baru WuWu podczas podsumowującej tę edycję Uczty Ziemniaczanej.
Szef kuchni WuWu, szykuje na ten wieczór menu w dwóch wariantach – mięsnej i wegetariańskiej.

Menu mięsne:
– Bliny ziemniaczane z kaszą gryczaną, wędzony pstrąg, kwaśna śmietana
– Krem z pieczonego ziemniaka z kiszonym chlebem, jajko w koszulce, kawior z pstrąga wędzonego z Zielenicy
– Krokiety ziemniaczane z kaczką i estragonem, palona kapusta, sos grzybowy
– Pierogi z ziemniakami i kaszanką, szara reneta, musztarda ziarnista
– Pączki ziemniaczane z konfiturą śliwkową

Menu wegetariańskie:
– Bliny ziemniaczane z kaszą gryczaną, warzywny kawior, kwaśna śmietana
– Krem z pieczonego ziemniaka z kiszonym chlebem, jajko w koszulce, kawior warzywny
– Krokiety ziemniaczane z jarmużem i estragonem, palona kapusta, sos grzybowy
– Pierogi z ziemniakami i cieciorką z warzywami, szara reneta, musztarda ziarnista
– Pączki ziemniaczane z konfiturą śliwkową

Cena kolacji: 160 zł za osobę.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej