- Foto: materiały prasowe.
W menu znaleźć można trzy zupy, dwa dania główne oraz gwóźdź programu, czyli tradycyjny koreański grill z wołowiną, z boczkiem z mangalicy lub rasy złotnickiej oraz z owocami morza. Do każdego zestawu grillowego dodawany jest banchan, czyli zestaw sezonowych koreańskich przekąsek, m.in. kimchi, kiszona pachnotka, marynowane warzywa, pasta z fasoli. Mięso grillowane jest bezpośrednio na naszych oczach na wbudowanych w stoły grillach węglowych. Kiedy uznamy, że danie jest gotowe, kawałki mięsa należy doprawić i owinąć w liście sałaty, co ułatwia konsumpcję i dodaje smaku. UWAGA: Jeśli chcecie skorzystać z opcji grilla, warto zarezerwować wcześniej miejsce!
Adres: ul. Lwowska 17 (wejście od ul. Koszykowej), Warszawa
Liczba miejsc: 20 wewnątrz lokalu oraz w sezonie letnim 16 w ogródku
Przedział cenowy: przekąski: 15-29 zł; zupy: 25-29 zł; dania główne: 30-35 zł; grill: 90-150 zł
Typ: casual
Właściciele: Yeunsu Lee i Linh Nguyen
Szefowie kuchni: Yeunsu Lee i Linh Nguyen oraz Grzegorz Binczycki
Artykuł ukazał się w „Food Service" 11/2019 nr 190.