x

Koreanka Grill w Warszawie

Kategoria: Miejsca    09.01.2020

Otwarty w czerwcu tego roku lokal Koreanka Grill to grillowa wersja dobrze znanej warszawiakom Koreanki. Restauracja jest bardzo kameralna i ma ciepły klimat - idealna na nadchodzące zimowe wieczory.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
W menu znaleźć można trzy zupy, dwa dania główne oraz gwóźdź programu, czyli tradycyjny koreański grill z wołowiną, z boczkiem z mangalicy lub rasy złotnickiej oraz z owocami morza. Do każdego zestawu grillowego dodawany jest banchan, czyli zestaw sezonowych koreańskich przekąsek, m.in. kimchi, kiszona pachnotka, marynowane warzywa, pasta z fasoli. Mięso grillowane jest bezpośrednio na naszych oczach na wbudowanych w stoły grillach węglowych. Kiedy uznamy, że danie jest gotowe, kawałki mięsa należy doprawić i owinąć w liście sałaty, co ułatwia konsumpcję i dodaje smaku. UWAGA: Jeśli chcecie skorzystać z opcji grilla, warto zarezerwować wcześniej miejsce!

Adres: ul. Lwowska 17 (wejście od ul. Koszykowej), Warszawa
Liczba miejsc: 20 wewnątrz lokalu oraz w sezonie letnim 16 w ogródku
Przedział cenowy: przekąski: 15-29 zł; zupy: 25-29 zł; dania główne: 30-35 zł; grill: 90-150 zł
Typ: casual
Właściciele: Yeunsu Lee i Linh Nguyen
Szefowie kuchni: Yeunsu Lee i Linh Nguyen oraz Grzegorz Binczycki

Artykuł ukazał się w „Food Service" 11/2019 nr 190.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej