x

Koreanka Grill w Warszawie

Kategoria: Miejsca

Otwarty w czerwcu tego roku lokal Koreanka Grill to grillowa wersja dobrze znanej warszawiakom Koreanki. Restauracja jest bardzo kameralna i ma ciepły klimat - idealna na nadchodzące zimowe wieczory.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
W menu znaleźć można trzy zupy, dwa dania główne oraz gwóźdź programu, czyli tradycyjny koreański grill z wołowiną, z boczkiem z mangalicy lub rasy złotnickiej oraz z owocami morza. Do każdego zestawu grillowego dodawany jest banchan, czyli zestaw sezonowych koreańskich przekąsek, m.in. kimchi, kiszona pachnotka, marynowane warzywa, pasta z fasoli. Mięso grillowane jest bezpośrednio na naszych oczach na wbudowanych w stoły grillach węglowych. Kiedy uznamy, że danie jest gotowe, kawałki mięsa należy doprawić i owinąć w liście sałaty, co ułatwia konsumpcję i dodaje smaku. UWAGA: Jeśli chcecie skorzystać z opcji grilla, warto zarezerwować wcześniej miejsce!

Adres: ul. Lwowska 17 (wejście od ul. Koszykowej), Warszawa
Liczba miejsc: 20 wewnątrz lokalu oraz w sezonie letnim 16 w ogródku
Przedział cenowy: przekąski: 15-29 zł; zupy: 25-29 zł; dania główne: 30-35 zł; grill: 90-150 zł
Typ: casual
Właściciele: Yeunsu Lee i Linh Nguyen
Szefowie kuchni: Yeunsu Lee i Linh Nguyen oraz Grzegorz Binczycki

Artykuł ukazał się w „Food Service" 11/2019 nr 190.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

Redberry: nie tylko jogurty, ale też hummus!

Redberry, lider segmentu mrożonych jogurtów w Polsce, planuje poszerzyć swe kolejne lokale o koncept Hummus Love. Zmieni się nie tylko koncepcja biznesowa, ale również wizualna.

Pasibus nareszcie w Lublinie!

Kultowa sieć burgerowni Pasibus zaprasza do swojego pierwszego lokalu w Lublinie.

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

Urodzinowa kolacja we wrocławskiej restauracji Taszka

Już 16 września ambasada portugalskich smaków we Wrocławiu, Taszka - Wine & Petiscos obchodzić będzie pierwsze urodziny. Z tej okazji tutejszy szef kuchni - Nuno Matos zaprosił do współpracy przy jubileuszowej kolacji Justynę Słupską Kartaczowską szefową restauracji jadka.

Restauracje Sodexo z gwiazdkami Michelin

Dwie restauracje prowadzone przez Sodexo - Les Jules Verne (lokal na II piętrze Wieży Eiffle’a) oraz Le Pré Catelan (lokal w sercu paryskiego Lasku Bulońskiego) otrzymały odpowiednio jedną i trzy gwiazdki w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe".

MAX Premium Burgers już w Poznaniu!

14 sierpnia o godzinie 10 swoje drzwi dla gości otworzyła pierwsza restauracja szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers w Poznaniu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej