x

Koreanka Grill w Warszawie

Kategoria: Miejsca    09.01.2020

Otwarty w czerwcu tego roku lokal Koreanka Grill to grillowa wersja dobrze znanej warszawiakom Koreanki. Restauracja jest bardzo kameralna i ma ciepły klimat - idealna na nadchodzące zimowe wieczory.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
W menu znaleźć można trzy zupy, dwa dania główne oraz gwóźdź programu, czyli tradycyjny koreański grill z wołowiną, z boczkiem z mangalicy lub rasy złotnickiej oraz z owocami morza. Do każdego zestawu grillowego dodawany jest banchan, czyli zestaw sezonowych koreańskich przekąsek, m.in. kimchi, kiszona pachnotka, marynowane warzywa, pasta z fasoli. Mięso grillowane jest bezpośrednio na naszych oczach na wbudowanych w stoły grillach węglowych. Kiedy uznamy, że danie jest gotowe, kawałki mięsa należy doprawić i owinąć w liście sałaty, co ułatwia konsumpcję i dodaje smaku. UWAGA: Jeśli chcecie skorzystać z opcji grilla, warto zarezerwować wcześniej miejsce!

Adres: ul. Lwowska 17 (wejście od ul. Koszykowej), Warszawa
Liczba miejsc: 20 wewnątrz lokalu oraz w sezonie letnim 16 w ogródku
Przedział cenowy: przekąski: 15-29 zł; zupy: 25-29 zł; dania główne: 30-35 zł; grill: 90-150 zł
Typ: casual
Właściciele: Yeunsu Lee i Linh Nguyen
Szefowie kuchni: Yeunsu Lee i Linh Nguyen oraz Grzegorz Binczycki

Artykuł ukazał się w „Food Service" 11/2019 nr 190.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

Warszawski Projekt 44 - comfort food w autorksim wydaniu

Usytuowany na parterze imponującego wieżowca przy ul. Złotej warszawski Projekt 44 proponuje comfort food w autorskim wydaniu. Choć sąsiedztwo najdroższych apartamentów w Polsce może nieco onieśmielać, wystrój restauracji zachęca do odwiedzin - jest zarazem elegancka, przytulna i nieco industrialna.

Powidoki Bistro

Nad Wisłą w Warszawie, przy Bulwarach Wiślanych, na tyłach Muzeum Sztuki Nowoczesnej, otworzyło się w sierpniu Bistro Powidoki.

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

Po włosku w warszawskim Magari

Warszawski hotel Puro to najnowszy i siódmy z kolei obiekt sieci. Pozostałe znajdują się w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi i Krakowie. Wszystkie miejsca wyróżnia butikowy charakter, piękny design, ale też oferta gastronomiczna.

GRAMY W TĘ SAMĄ GRĘ

Opasły Tom - niezaprzeczalnie jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie nie tylko Warszawy, ale całej Polski. Po 7 latach działalności restauracja zmieniła lokalizację. Zapytaliśmy Agnieszkę Kręglicką, właścicielkę, jakie zmiany przynosi nowy rozdział w historii Opasłego.

Warszawski BARaWINO

To sklep sieci Kondrat Wina Wybrane połączony z barem winnym, czyli po francusku właśnie bar-à-vin.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej