- Przemek Klima. Foto: materiały prasowe.
ul. Bocheńska 5, Kraków
Artykuł ukazał się w „Food Service" 10/2019 nr 189.
Krakowska restauracja Bottigliera 1881 przeszła ostatnio kilka zmian.
ul. Bocheńska 5, Kraków
Artykuł ukazał się w „Food Service" 10/2019 nr 189.
Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W listopadzie br. nastąpiło otwarcie dwóch nowych lokali sieci Max Premium Burgers - w Świętochłowicach oraz w Warszawie.
Ed Red otworzył się w Warszawie w Hali Mirowskiej w połowie października 2016 r. Właścicielami restauracji są Grzegorz Kłos i Paweł Baron, a partnerem - szef kuchni Adam Chrząstowski. Ed Red proponuje autorską kuchnię zdominowaną przez mięso i zasadę "od ryjka do ogona.
W czasie lockdownu Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna przeszła metamorfozę. Z myślą o komforcie gości wyremontowano wnętrza i ogródek. W lokalu pojawiły się też nowe meble oraz oświetlenie.
Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.
Rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia dołączyła do najemców przestrzeni Browarów Warszawskich. W kawiarni będzie można spróbować dobrze znanych produktów sieci, począwszy od kawy na zimno i gorąco, kończąc na przekąskach i sałatkach.
W Polsce coraz częściej powstają projekty skupiające pod jednym dachem lub we wspólnej przestrzeni kilka lub kilkanaście restauracji. Food halle, nocne markety czy rewitalizowane postfabryczne budynki z ofertą kuchni z całego świata cieszą się popularnością.