x

Zimowe oblicze warszawskiego baru Wozownia

Kategoria: Miejsca    29.11.2019

Wozownia, bar w ukrytym podwórku przy placu Trzech Krzyży, od teraz w zimowej odsłonie. W nowym ocieplanym pawilonie można także zimą pić koktajle i jeść przekąski.

Warszawski bar Wozownia. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warszawski bar Wozownia. Zdjęcie: materiały prasowe.

W sezonie letnim Wozownia podbiła serca warszawiaków ceniących sobie klimat miejsc nietypowych i niezobowiązujących, zapraszając na podwórko pełne zieleni i kwiatów. Teraz odsłania swoje zimowe oblicze.  Nowy pawilon Wozowni to wnętrze wypełnione wygodnymi meblami, drewnem i tkaninami, dzięki którym można się  w nim poczuć ciepło i dobrze. Funkcjonalna aranżacja czyni go miejscem całodziennym, nie pozbawiając przy tym dotychczasowego, wieczornego charakteru. Pawilon został zaprojektowany przez pracownię Beza Projekt.
Na fanów designu czekają kolejne atrakcje – na środku zimowego pawilonu stanie artystyczny piec z elektrycznym kominkiem. Pojawi się również wielkoformatowa instalacja fotograficzna „Szał x Wozownia” Jacka Kołodziejskiego – projekt na styku fotografii i designu nawiązujący do obrazu „Szał uniesień” Władysława Podkowińskiego.
 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sing Sing - nowy azjatycki koncept w Warszawie

Sing Sing to azjatycki koncept łączący restaurację, cocktail bar oraz działalność rozrywkowo-artystyczną. Miejsce stworzyła Grupa Instynkt, która wcześniej wykreowała takie restauracje jak AIOLI, Momu i Banjaluka. Szefami kuchni są Patryk Stal i Michael Gay.

MAX Premium Burgers otwiera jedenasty lokal. Tym razem we Wrocławiu

Szwedzka sieć MAX Premium Burgers kontynuuje rozwój sieci. Jedenasty lokal w Polsce i drugi we Wrocławiu ruszył 23 marca.

Nobu Warsaw - kolacja w apartamencie wynajętym za niewielką opłatą

Restauracja Nobu Warsaw zaprasza gości na swe dania serwowane w przestrzeni hotelowej. Oferta Dine In pozwala na zorganizowanie kolacji czy obiadu w zarezerwowanym tylko do własnej dyspozycji apartamencie.

Wręczenie plakiet Michelin

W dniach 4-5 grudnia w Warszawie i Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe, zorganizowane przez prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego - partnera Przewodnika Michelin.

AMFORA RESTAURANT & COCKTAIL BAR

Po sukcesie fine diningowej restauracji Cadenza w Katowicach przyszedł dla jej twórców czas na nowe miejsce, które sami określają jako "street dining". Amfora to zarazem restauracja oraz koktajlbar, a serwowane dania są typowe dla targów w Jerozolimie czy Erywaniu.

Les Amis - alzacka kuchnia w warszawskim Śródmieściu

Pełną parą działa już pierwsza w Polsce restauracja specjalizująca się w kuchni Alzacji z pogranicza Francji i Niemiec.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej