x

Zimowe oblicze warszawskiego baru Wozownia

Kategoria: Miejsca    29.11.2019

Wozownia, bar w ukrytym podwórku przy placu Trzech Krzyży, od teraz w zimowej odsłonie. W nowym ocieplanym pawilonie można także zimą pić koktajle i jeść przekąski.

Warszawski bar Wozownia. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warszawski bar Wozownia. Zdjęcie: materiały prasowe.

W sezonie letnim Wozownia podbiła serca warszawiaków ceniących sobie klimat miejsc nietypowych i niezobowiązujących, zapraszając na podwórko pełne zieleni i kwiatów. Teraz odsłania swoje zimowe oblicze.  Nowy pawilon Wozowni to wnętrze wypełnione wygodnymi meblami, drewnem i tkaninami, dzięki którym można się  w nim poczuć ciepło i dobrze. Funkcjonalna aranżacja czyni go miejscem całodziennym, nie pozbawiając przy tym dotychczasowego, wieczornego charakteru. Pawilon został zaprojektowany przez pracownię Beza Projekt.
Na fanów designu czekają kolejne atrakcje – na środku zimowego pawilonu stanie artystyczny piec z elektrycznym kominkiem. Pojawi się również wielkoformatowa instalacja fotograficzna „Szał x Wozownia” Jacka Kołodziejskiego – projekt na styku fotografii i designu nawiązujący do obrazu „Szał uniesień” Władysława Podkowińskiego.
 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

RESTAURACJE Z OGRODEM

Zrównoważone wykorzystanie mięsa, owoców i warzyw to silny trend już od lat. Restauracje w całej Europie robią krok dalej: hodują własne warzywa oraz zioła i wykorzystują je w kuchni. Miejsca te znajdują się zarówno z dala od cywilizacji, jak i w wielkich miastach - Paryżu, Berlinie czy Londynie.

Restauracja KLONN - nowe miejsce właścicieli Zoni i WuWu

KLONN to nowy warszawski lokal Mirosława Nizio oraz Andrzeja Nizio. Restauracja działa od sierpnia przy Zamku Ujazdowskim w miejscu, gdzie niegdyś mieściło się Atelier Amaro. Oferuje nowoczesną kuchnię europejską i drinki, a wieczorami - muzykę i program wydarzeń kulturalnych.

Rodzinnie, po włosku w warszawskim Pesto Café

Kiedy dzieci są szczęśliwe, ich rodzice też są szczęśliwi - to motto Pesto Café, restauracji w warszawskiej Galerii Młociny. Miejsce stworzono z myślą o rodzinnych posiłkach poza domem.

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

CHLEB & SER - Hochland Polska otwiera swój sklep w Kaźmierzu

W Kaźmierzu, gdzie znajduje się główna siedziba Hochland Polska stworzono miejsce, gdzie każdy miłośnik serów znajdzie coś dla siebie. W ofercie sklepu CHLEB & SER są kanapki i szybkie serowe przekąski.

3 ciekawe miejsca na pączki w Warszawie

Jeśli znudziły wam się zwykłe pączki, sprawdźcie koniecznie, gdzie można znaleźć bardziej niecodzienne propozycje! Wege, luksus i fantazja!

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej