- Foto: materiały prasowe.
ul. Pawińskiego 24, Warszawa
Artykuł ukazał się w „Food Service" 10/2016 nr 159.
Kilka miesięcy temu na warszawskiej Ochocie otworzył się lokal Sato Gotuje. Choć sporo oddalony od centrum Warszawy, już w pierwszych tygodniach po otwarciu cieszył się ogromnym powodzeniem.
ul. Pawińskiego 24, Warszawa
Artykuł ukazał się w „Food Service" 10/2016 nr 159.
Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.
Do odwołania restauracje mogą sprzedawać posiłki jedynie na wynos i w dowozach. Jak sobie z tym radzą? Warszawski Sen stawia na zestawy sushi, a toruńska Monka - na gęsinową ucztę.
Dzieli ich język, pochodzenie i doświadczenie w kuchni. Łączy zamiłowanie do gotowania i wspólny cel. Grupa migrantów i uchodźców gotuje w Warszawie potrawy z całego świata, snując plany o otwarciu wielokulturowej restauracji.
Warszawska restauracja Kanapa specjalizująca się we współczesnej kuchni ukraińskiej świętowała 31 stycznia swoje drugie urodziny.
Bar we wnętrzu czerwonego Volkswagena "Ogórka", kolorowe neony na ścianach oraz amerykańskie jedzenie - nowa, trzecia już restauracja w Warszawie pod szyldem Jeff`s otworzyła się w Hali Koszyki.
Po 12 latach działalności zamyka się gdańska restauracja Metamorfoza, której szefem kuchni przez ostatnie 4 lata był Adrian Klonowski.