x

Kolacja charytatywna Szychy na Szychcie

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    28.11.2019

Trzecia już kolacja w wydaniu Szych na Szychcie będzie interpretacją kuchni pasterskiej górali Beskidu. 5 grudnia w Hotelu Vestina w Wiśle dziesiątka najlepszych szefów kuchni z regionu przygotuje posiłek na bazie regionalnych produktów od agroturystycznych gospodarzy.


Trzecia już kolacja w wydaniu Szych na Szychcie będzie interpretacją kuchni pasterskiej górali Beskidu. 5 grudnia w Hotelu Vestina w Wiśle dziesiątka najlepszych szefów kuchni z regionu przygotuje posiłek na bazie regionalnych produktów od agroturystycznych gospodarzy.
Dochód z kolacji przeznaczony zostanie na turnus rehabilitacyjny dla Krzysia, który 6 grudnia, dzień po wydarzeniu obchodzi urodziny. To będzie mikołajkowo-urodzinowy prezent dla niego.

Oto menu:
Amous bouche: prażucha (mąka razowa, „skwarki”, maślanka), swaczyna (chleb, masło, ser)
Pieczonki (ziemniak, jabłko, popiół, zsiadłe mleko)
Polewka (kapusta, ogony wieprzowe, seler)
Gałuszki (mąka, ryba słodkowodna, łubin)
Ognisko (baran, zioła z pola, kasza)
Miodula (miód, spirytus, orzechy)
Petit fours: kołocz (owoce, masło, mak)

Aby zarezerwować miejsce na kolacji wystarczy napisać na adres: szychynaszychcie@gmail.com

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej