x

Kolacja charytatywna Szychy na Szychcie

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Trzecia już kolacja w wydaniu Szych na Szychcie będzie interpretacją kuchni pasterskiej górali Beskidu. 5 grudnia w Hotelu Vestina w Wiśle dziesiątka najlepszych szefów kuchni z regionu przygotuje posiłek na bazie regionalnych produktów od agroturystycznych gospodarzy.


Trzecia już kolacja w wydaniu Szych na Szychcie będzie interpretacją kuchni pasterskiej górali Beskidu. 5 grudnia w Hotelu Vestina w Wiśle dziesiątka najlepszych szefów kuchni z regionu przygotuje posiłek na bazie regionalnych produktów od agroturystycznych gospodarzy.
Dochód z kolacji przeznaczony zostanie na turnus rehabilitacyjny dla Krzysia, który 6 grudnia, dzień po wydarzeniu obchodzi urodziny. To będzie mikołajkowo-urodzinowy prezent dla niego.

Oto menu:
Amous bouche: prażucha (mąka razowa, „skwarki”, maślanka), swaczyna (chleb, masło, ser)
Pieczonki (ziemniak, jabłko, popiół, zsiadłe mleko)
Polewka (kapusta, ogony wieprzowe, seler)
Gałuszki (mąka, ryba słodkowodna, łubin)
Ognisko (baran, zioła z pola, kasza)
Miodula (miód, spirytus, orzechy)
Petit fours: kołocz (owoce, masło, mak)

Aby zarezerwować miejsce na kolacji wystarczy napisać na adres: szychynaszychcie@gmail.com

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej