x

Kolacja charytatywna Szychy na Szychcie

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Trzecia już kolacja w wydaniu Szych na Szychcie będzie interpretacją kuchni pasterskiej górali Beskidu. 5 grudnia w Hotelu Vestina w Wiśle dziesiątka najlepszych szefów kuchni z regionu przygotuje posiłek na bazie regionalnych produktów od agroturystycznych gospodarzy.


Trzecia już kolacja w wydaniu Szych na Szychcie będzie interpretacją kuchni pasterskiej górali Beskidu. 5 grudnia w Hotelu Vestina w Wiśle dziesiątka najlepszych szefów kuchni z regionu przygotuje posiłek na bazie regionalnych produktów od agroturystycznych gospodarzy.
Dochód z kolacji przeznaczony zostanie na turnus rehabilitacyjny dla Krzysia, który 6 grudnia, dzień po wydarzeniu obchodzi urodziny. To będzie mikołajkowo-urodzinowy prezent dla niego.

Oto menu:
Amous bouche: prażucha (mąka razowa, „skwarki”, maślanka), swaczyna (chleb, masło, ser)
Pieczonki (ziemniak, jabłko, popiół, zsiadłe mleko)
Polewka (kapusta, ogony wieprzowe, seler)
Gałuszki (mąka, ryba słodkowodna, łubin)
Ognisko (baran, zioła z pola, kasza)
Miodula (miód, spirytus, orzechy)
Petit fours: kołocz (owoce, masło, mak)

Aby zarezerwować miejsce na kolacji wystarczy napisać na adres: szychynaszychcie@gmail.com

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej