x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Nowy browar na polskim rynku

Kategoria: Karta - napoje

Na rodzimy rynek piwny wchodzi Infinitum Brewing. Czym się charakteryzuje i z jakimi przystawkami najlepiej smakuje pierwszy trunek tego browaru?

Piwo American Barley Wine z browaru Infinitum Brewing. Zdjęcie: materiały prasowe.
Piwo American Barley Wine z browaru Infinitum Brewing. Zdjęcie: materiały prasowe.
Bezkompromisowe podejście do jakości Infinitum Brewing doceniono podczas International Beer Cup 2019 w Japonii – browar zdobył mistrzostwo świata za swe debiutanckie piwo American Barley Wine. Tym samym, po raz pierwszy w historii tego konkursu polski browar otrzymał złoty medal.
– Marka Infinitum Brewing nie ma ograniczeń w dążeniu do doskonałości, odrzuca jakichkolwiek kompromisy. Dlatego została opatrzona znakiem nieskończoności Infinitum oraz symbolem węża Uroboros. Oferuję klientom najwyższą jakość piwa, które ma wysublimowany smak i niezwykły aromat. Unikalny proces produkcji, wyjątkowa receptura oraz specjalny sposób leżakowania, podczas którego American Barley Wine został dodatkowo nachmielony żywicznym i cytrusowym amerykańskim chmielem odmiany Simcoe, a także poddanie go procesowi wymrażania, to wszystko sprawia, że trunek stał się jeszcze bardziej esencjonalny. Dzięki tym wszystkim elementom, a przede wszystkim dzięki ogromnej pasji powstało unikatowe piwo, które pobudza wszystkie zmysły – mówi Wiktor Urban, twórca Infinitum Brewing.
Dzięki odpowiedniej kompozycji najlepszej jakości jasnego słodu jęczmiennego oraz specjalnych belgijskich słodów karmelowych można wyczuć w trunku złożony i bogaty smak. W warstwie słodowej odnaleźć można nuty suszonych rodzynek, palonego cukru, chleba razowego czy herbatników. Leżakowanie oraz fermentacja nadały piękne aromaty czerwonych owoców: słodkich wiśni, żurawiny oraz brzoskwiń, moreli i gruszek. W tle elegancko wplecione są nuty wędzone, torfowe, mineralne i lekko morskie. Magii dodaje również ukryty alkohol, który jest praktycznie niewyczuwalny. Delikatna, lecz wyraźnie zaznaczona goryczka chmielowa i taninowa przyjemnie kontrują profil browaru.
– American Barley Wine idealnie współgra z wołowiną, dojrzewającym mięsem i „ciężkimi” sosami. Można go również przełamać kwaśnymi potrawami lub owocami. Takie połączenia zadziwią wszystkie zmysły. Każda butelka piwa, ze względu na limitowaną ilość, posiada unikalny numer. Z tego rocznika stworzyliśmy jedynie 1500 butelek, które będą dostępne w wybranych, najlepszych restauracjach oraz sklepach specjalizujących się w sprzedaży wysokiej jakości alkoholi. Dodatkowo można zamówić je w ramach przedsprzedaży na naszej stronie internetowej www.infinitumbrewing.com – wyjaśnia Wiktor Urban.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej