x

Azia w warszawskim Blue City

Kategoria: Miejsca    22.11.2019

Restauracja Azia zabiera gości w kulinarną podróż po Dalekim Wschodzie. Serwuje kuchnię tajską, chińską, koreańską i japońską.

Restauracja Azia w stołecznym Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Azia w stołecznym Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Stworzyliśmy miejsce, w którym królują cztery koncepty kulinarne. Aromatyczna kuchnia tajska Nai Thai, lepione ręcznie i gotowane na parze pierożki Dim Sum w wielu odsłonach smakowych, niepowtarzalne smaki dań gorącej kuchni japońskiej oraz orientalne barbeque na grillu koreańskim. Wszystkie potrawy są  przygotowane z najwyższej jakości składników przez kucharzy pochodzących z Dalekiego Wschodu, a wnętrza naszej restauracji rodem prosto z Tajlandii sprawią, że każdy poczuje chociaż na chwilę klimat prawdziwej Azji – mówi Katarzyna Adamus z restauracji Azia.
Kuchnia azjatycka jest popularna w Polsce. Z badania SW Research na zlecenie Ajinomoto Poland wynika, że o ile jeszcze dwa lat temu, co czwarty Polak (25%) deklarował, że lubi kuchnię orientalną, to dziś taką deklarację składa już 70% ankietowanych.
– Polacy lubią testować oryginalne potrawy i poszukują nowych smaków. Coraz chętniej jadają poza domem i coraz częściej decydują się na potrawy z różnych zakątków świata. W związku z tym rosną oczekiwania klientów co do jakości oferty gastronomicznej. Staramy się, aby nasza propozycja restauracji odpowiadała różnorodnym potrzebom – mówi Yoram Reshef, dyrektor generalny Blue City.
Centrum systematycznie powiększa powierzchnię przeznaczoną na restauracje kawiarnie i bary. W ostatnim roku otworzyły się: restauracja Menya Musashi, Papa Diego, Van Dog, Helios Cafe, Inca Cafe, Bistro i Cafe IKEA. Obecnie w Blue City znajduje się obecnie 25 lokali gastronomicznych.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sky Kitchen we Wrocławiu

To będzie pierwsze kulinarne miejsce butikowe we Wrocławiu, łączące intrygującą przestrzeń z wyjątkowymi doznaniami smakowymi. Strefa autorskich konceptów restauracyjnych Sky Kitchen powstaje w Sky Tower, należącym do spółki Develia obiekcie funkcjonującym w formule mixed-use.

Mięsny Befsztyk na warszawskim Żoliborzu

We wrześniu na warszawskim Żoliborzu powstał Befsztyk. Jest to już drugie miejsce pod tą marką. Pierwszy sklep mięsno-wędliniarski Befsztyk został założony w 1994 r. na Mokotowie.

Bistro Z

Anna Klajmon i Mateusz Czekierda są właścicielami i szefami kuchni Bistro Z przy ul. Ząbkowskiej na warszawskiej Pradze. Lokal otworzył się w lipcu tego roku. Bistro Z koncentruje się na prostym jedzeniu, opartym na dobrym produkcie w dobrej cenie.

THE COOL CAT TR

The Cool Cat TR otworzyli w połowie maja 2018 Zosia Pazik i Jakub Kaftański. To ich drugi lokal, pierwszy na Solcu powstał w październiku 2015 r. Szefem kuchni w obydwu Cool Catach jest Jakub "Kaftan" Kaftański znany z udziału w jeden z edycji programu "Top Chef ". ul. Marszałkowska 8, Warszawa

Prowincja

Prowincja to nowa restauracja w Supraślu, której właścicielami są Anna i Michał Arciszewscy. Mieści się w zabytkowym supraskim Domu Ludowym, zlokalizowanym przy parku niedaleko słynnego Teatru Wierszalin.

Restauracja i hotel Roberta de Niro - od 3 sierpnia w Warszawie

Restauracja Nobu oraz Nobu Hotel Warsaw sieci założonej przez Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera przyjmą pierwszych gości już w sierpniu. W restauracyjnym menu możecie się spodziewać m.in. czarnego dorsza z sosem miso i japońskiej wołowiny Wagyu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej