x

Azia w warszawskim Blue City

Kategoria: Miejsca    22.11.2019

Restauracja Azia zabiera gości w kulinarną podróż po Dalekim Wschodzie. Serwuje kuchnię tajską, chińską, koreańską i japońską.

Restauracja Azia w stołecznym Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Azia w stołecznym Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Stworzyliśmy miejsce, w którym królują cztery koncepty kulinarne. Aromatyczna kuchnia tajska Nai Thai, lepione ręcznie i gotowane na parze pierożki Dim Sum w wielu odsłonach smakowych, niepowtarzalne smaki dań gorącej kuchni japońskiej oraz orientalne barbeque na grillu koreańskim. Wszystkie potrawy są  przygotowane z najwyższej jakości składników przez kucharzy pochodzących z Dalekiego Wschodu, a wnętrza naszej restauracji rodem prosto z Tajlandii sprawią, że każdy poczuje chociaż na chwilę klimat prawdziwej Azji – mówi Katarzyna Adamus z restauracji Azia.
Kuchnia azjatycka jest popularna w Polsce. Z badania SW Research na zlecenie Ajinomoto Poland wynika, że o ile jeszcze dwa lat temu, co czwarty Polak (25%) deklarował, że lubi kuchnię orientalną, to dziś taką deklarację składa już 70% ankietowanych.
– Polacy lubią testować oryginalne potrawy i poszukują nowych smaków. Coraz chętniej jadają poza domem i coraz częściej decydują się na potrawy z różnych zakątków świata. W związku z tym rosną oczekiwania klientów co do jakości oferty gastronomicznej. Staramy się, aby nasza propozycja restauracji odpowiadała różnorodnym potrzebom – mówi Yoram Reshef, dyrektor generalny Blue City.
Centrum systematycznie powiększa powierzchnię przeznaczoną na restauracje kawiarnie i bary. W ostatnim roku otworzyły się: restauracja Menya Musashi, Papa Diego, Van Dog, Helios Cafe, Inca Cafe, Bistro i Cafe IKEA. Obecnie w Blue City znajduje się obecnie 25 lokali gastronomicznych.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Blue Frog - kolejna marka AmRestu na polskim rynku

18 października otwarty zostanie pierwszy w Polsce lokal nowej sieci serwującej kuchnię azjatycko-amerykańską.

Restauracja Kuby Wojewódzkiego i kilka innych w Elektrowni Powiśle - już czynne

Kolejne koncepty gastronomiczne uruchamiane w otwartej 20 maja zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle w Warszawie! W ten weekend w strefie Food Hall pojawią się Philly’s Finest (amerykańskie kanapki), Quattro Canti (pizzeria), Osmania (kebab) oraz Soul Burger.

Fuego by Bracia Collins w Warszawie - dla fanów motoryzacji i mięsa

Miks motoryzacji i "zdrowego fast foodu" to pomysł na gastronomiczny koncept braci Collins, czyli Grega i Rafała, znanych z programu "Odjazdowe Bryki Braci Collins". Ceny dań umiarkowane, z jednym wyjątkiem - szokuje oferta złotego burgera za 299 zł z użyciem 24-karatowego jadalnego złota.

Restauracja Nobu otworzy się 17 lipca. Już przyjmuje rezerwacje!

Restauracja sieci Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera rusza wcześniej niż warszawski hotel Nobu, w którym jest zlokalizowana. Od 17 lipca można będzie zjeść w niej np. czarnego dorsza z miso czy sashimi "New Style" przypiekane olejem sezamowym.

EUSKADI

W lutym w Krakowie otworzyło się Euskadi - restauracja z kuchnią baskijską. Właścicielem jest Damian Surowiec, który doświadczenie zdobywał w restauracjach wyróżnionych gwiazdką Michelina - np. Barrafina w Londynie czy Elkano w Kraju Basków.

Włoska Societa w stołecznym Blue City

Societa to nowy warszawski lokal inspirowany włoską kuchnią. W menu są różnego rodzaju makarony i podawane na ciepło kanapki panini, których składniki można samodzielnie komponować. Restauracja oferuje także desery i lemoniady.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej