

Rozdanie nagród przewodnika Michelin krakowskim restauracjom


21 listopada w restauracji Trzy Rybki w Hotelu Stary w Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe krakowskim restauracjom.
Po zakończeniu części oficjalnej, rozpoczęła się uroczysta kolacja podczas której goście mieli okazję spróbować menu, przygotowanego specjalnie na tę okazję przez szefa kuchni restauracji Trzy Rybki Krzysztofa Żurka i jego zespół. W menu znalazły się m.in. żurek z ziemniaczanym krokietem, doskonały turbot z pianą z dorsza i ziołami, delikatna perliczka oraz soczysty kotlet jagnięcy z grzybami, zaś na zakończenie ciepła tartinka czekoladowa ze słonymi lodami karmelowymi. Dania uzupełnione zostały o specjalnie dobrane wina: Finca San Cibrao, CM Prestigio oraz Matarromera Prestigio z hiszpańskiej winnic Bodega Matarromera i Bodega Carlos Moro.
Zobacz także

Wielkie święto whisky

W dniach 13-14 października w Sangate Hotel Airport odbyła się kolejna edycja festiwalu poświęconego whisky WHISKY LIVE WARSAW

Kolejna edycja Warsaw Pack

Znamy już termin IV Edycji Międzynarodowych Targów Techniki Pakowania i Opakowań - Warsaw Pack 2019, odbędą się 5-7marca na terenie Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie k/Warszawy.

Sebastian Krauzowicz i Cristina Catese promują unijny drób

"To jest nasz drób! Wysoka jakość - europejska gwarancja" - to hasło nowej kampanii, której celem jest wzmocnienie wśród konsumentów i specjalistów zaufania do jakości unijnego drobiu.

WYCZEKIWANE MISTRZOSTWA

18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się za pół roku. Choć termin wydaje się bardzo odległy, to przygotowania idą pełną parą - w szczególności eliminacje do finału konkursu. Za nami już cztery konkursy nominowane do KPP.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

FOOD INTERACTIVE DAYS

Na początku lutego w gdańskim AmberExpo odbyło się zupełnie nowe wydarzenie skierowane do branży HoReCa - Food Interactive Days. Dwudniowy cykl warsztatów z ekspertami i profesjonalistami z branży miał na celu przybliżenie sposobów budowania strategii ukierunkowanej na sukces.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

