x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Greater Poland - Beer Cup 2019

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

230 produktów, 15 profesjonalnych sędziów z kraju i z zagranicy, 15 kategorii stylowych. Na Poznańskich Targach Piwnych przyznano nagrody dla najlepszych piw i cydrów.

Zwycięzcy głownego konkursu piw. Foto: Bartosz Pussak.
Zwycięzcy głownego konkursu piw. Foto: Bartosz Pussak.
Najwięcej nagród zdobył browar Trzech Kumpli − Browar Lotny. Trafiło do niego łącznie 13 nagród: trzy pierwsze miejsca oraz po pięć drugich i trzecich.

Zwycięzcą konkursu, z tytułem THE GREATEST BEER został Browar Kingpin z piwem Full Contact BBA.
Kolejne miejsca zajęły: Browar Wyszak za Porter − miejsce drugie oraz Browar Sady za Grejpfrut Liczi (Owocowe Sour Ale) − miejsce trzecie.

Pierwsze miejsce w kategorii cydrów i tytuł THE GREATEST CIDER trafiły do Chmielony Sad 2018 z cydrowni Cydr Smykan.

Zwycięzcy otrzymali złote, srebrne i brązowe odznaczenia oraz nagrody o łącznej wartości ponad 15 000 zł (m.in. możliwość nieodpłatnego wystawienia stoiska na Poznańskich Targach Piwnych 2020, z pierwszeństwem wyboru miejsca oraz profesjonalną usługę wybudowania stoiska targowego przez firmę ABYSS s.c.).

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kolejna edycja Terra Madre Salone del Gusto

Wydarzenie odbędzie się w dniach 20-24 września w Turynie.

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

BARON I MARCZEWSKA NA NOWYM FRONCIE

Aleksander Baron został szefem kuchni w nowej restauracji Zoni , a Adriana Marczewska szefową bistro WuWu. Restauracje powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team, którą współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Niziowie.

GASTRONOMIA OD A DO Z

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

TARGI EUROGASTRO W NOWEJ LOKALIZACJI

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się 27-258 marca 2019 r. w nowej lokalizacji - Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej