Nagrody zostaną przyznane w 5 kategoriach:
1. Szef Kuchni Tradycyjnej,
2. Kobieta Szef,
3. Młody Talent,
4. Szef Jutra,
5. Szef Roku.
25 listopada to data oficjalnej premiery Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2020 – przewodnika, który tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika. Każdego roku ponad 20 wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafiają wszystkie te, które pozytywnie przejdą skrupulatną weryfikację – to miejsca naprawdę godne uwagi.
W tym roku goście gali zostaną zaskoczeni wieloma niespodziankami!
Więcej informacji o gali na profilu Gault&Millau Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/gaultmillaupolska/