x

Heart by Amaro w sercu Tatr

Kategoria: Miejsca    14.11.2019

Jeden z najbardziej utytułowanych i rozpoznawalnych polskich szefów kuchni oraz zdobywca pierwszej w naszym kraju gwiazdki Michelin, Wojciech Modest Amaro, rusza w góry z nowym projektem.

Wojciech Amaro. Foto: materiały prasowe.
Wojciech Amaro. Foto: materiały prasowe.
Na marzec 2020 roku zaplanowane zostało otwarcie nowej restauracji Heart by Amaro. Restauracja mieścić się będzie w Zakopanem, w zrewitalizowanej, zabytkowej „Villa Marilor” stanowiącej część hotelu Nosalowy Park. Wybór tego miejsca jest z wielu powodów nieprzypadkowy: jest spełnieniem marzenia szefa Amaro o podróży do natury, chęcią odkrywania regionalnego bogactwa Tatr oraz zaproszeniem do wspólnego spędzania czasu i biesiadnych spotkań od lat kojarzonych z zakopiańską bohemą. Heart by Amaro ma być domem otwarty, miejscem, do którego sam szef zaprasza wszystkich, którzy chcą poznać jego osobiste, wypracowywane przez lata przepisy.

W koncepcję restauracji wpisane jest dzielenie się – każdy z gości będzie miał możliwość wyboru dań „do podziału” lub z karty. Chcąc odkrywać świat najlepszych smaków przed wszystkimi, Wojciech Amaro przygotował również menu dla najmłodszych – „Palce Lizać” to karta, w której znajdą się dania oparte wyłącznie na produktach ekologicznych.

Nosalowy Park Hotel & SPA. Foto: materiały prasowe.
Nosalowy Park Hotel & SPA. Foto: materiały prasowe.
W Nosalowy Park Hotel & SPA będzie dostępna również oddzielna restauracja śniadaniowa (lub bufety). W skład kompleksu hotelowego wejdą również nowe budynki inspirowane modernistyczną architekturą „Villi Marilor”. Dla gości dostępnych będzie 140 pokoi, a wnętrze całego hotelu zostało zaprojektowane w stylu nawiązującym do art deco.

Więcej na: www.heartbyamaro.pl

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej