x

Heart by Amaro w sercu Tatr

Kategoria: Miejsca

Jeden z najbardziej utytułowanych i rozpoznawalnych polskich szefów kuchni oraz zdobywca pierwszej w naszym kraju gwiazdki Michelin, Wojciech Modest Amaro, rusza w góry z nowym projektem.

Wojciech Amaro. Foto: materiały prasowe.
Wojciech Amaro. Foto: materiały prasowe.
Na marzec 2020 roku zaplanowane zostało otwarcie nowej restauracji Heart by Amaro. Restauracja mieścić się będzie w Zakopanem, w zrewitalizowanej, zabytkowej „Villa Marilor” stanowiącej część hotelu Nosalowy Park. Wybór tego miejsca jest z wielu powodów nieprzypadkowy: jest spełnieniem marzenia szefa Amaro o podróży do natury, chęcią odkrywania regionalnego bogactwa Tatr oraz zaproszeniem do wspólnego spędzania czasu i biesiadnych spotkań od lat kojarzonych z zakopiańską bohemą. Heart by Amaro ma być domem otwarty, miejscem, do którego sam szef zaprasza wszystkich, którzy chcą poznać jego osobiste, wypracowywane przez lata przepisy.

W koncepcję restauracji wpisane jest dzielenie się – każdy z gości będzie miał możliwość wyboru dań „do podziału” lub z karty. Chcąc odkrywać świat najlepszych smaków przed wszystkimi, Wojciech Amaro przygotował również menu dla najmłodszych – „Palce Lizać” to karta, w której znajdą się dania oparte wyłącznie na produktach ekologicznych.

Nosalowy Park Hotel & SPA. Foto: materiały prasowe.
Nosalowy Park Hotel & SPA. Foto: materiały prasowe.
W Nosalowy Park Hotel & SPA będzie dostępna również oddzielna restauracja śniadaniowa (lub bufety). W skład kompleksu hotelowego wejdą również nowe budynki inspirowane modernistyczną architekturą „Villi Marilor”. Dla gości dostępnych będzie 140 pokoi, a wnętrze całego hotelu zostało zaprojektowane w stylu nawiązującym do art deco.

Więcej na: www.heartbyamaro.pl

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

RESTAURACJA ART

Restauracja Art jako jedna z niewielu w Krakowie specjalizuje się w fine diningu i oferuje menu degustacyjne oparte na polskiej kuchni. Art ma aż dwóch szefów kuchni: Michała Cienkiego oraz Wiktora Kowalskiego. Lokal znajduje się przy ulicy Kanoniczej 15 w Krakowie.

ŻUROWNIA

W Katowicach od października 2016 r. przy ulicy Ligonia funkcjonuje Żurownia. Właścicielami są Magdalena i Jakub Faron, znani na Śląsku z sieci lokali Mad Mick, oferujących burgery, steki i hot dogi.

KOREA TOWN

Właściciele koreańskiego baru Miss Kimchi - Paweł Łapiński i Aneta Łapińska - otworzyli w marcu restaurację Korea Town na warszawskim Mokotowie. Restauracja jest niewielka, przeznaczona na 22 miejsca siedzące i ok. 15 w ogródku. Szefową kuchni jest właścicielka Aneta Łapińska.

Bobby Burger otwiera 40 lokal - na warszawskich Bielanach

Siedem lat temu jeden food truck, dziś 40 barów w dużych polskich miastach - takim wynikiem może pochwalić się Bobby Burger. Sieciówka właśnie uruchomiła swoją pierwszą burgerownię na warszawskich Bielanach.

3 ciekawe miejsca na pączki w Warszawie

Jeśli znudziły wam się zwykłe pączki, sprawdźcie koniecznie, gdzie można znaleźć bardziej niecodzienne propozycje! Wege, luksus i fantazja!

Bistro Kromki na warszawskim Muranowie

Na warszawskim Muranowie od roku, a konkretnie od lutego 2018 r., działa nowoczesne i sympatyczne bistro Kromki. Przycupnęło wśród ciągnących się między aleją Solidarności a Nowolipkami niskimi pawilonami, w których kryją się fast foody oraz sklepiki np. z cygarami, alkoholem czy kosmetykami.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej