x

Warszawski BARaWINO

Kategoria: Miejsca    14.11.2019

To sklep sieci Kondrat Wina Wybrane połączony z barem winnym, czyli po francusku właśnie bar-à-vin.

BARaWINO. Foto: Michał Radwański.
BARaWINO. Foto: Michał Radwański.
W karcie znajdziemy około 500 etykiet win z całego świata, wśród nich kilkadziesiąt dostępnych na kieliszki w trzech opcjach pojemności: 50, 100 i 150 ml. Goście mogą oddać się także indywidualnym degustacjom dzięki samoobsługowym dyspenserom dostępnym w lokalu. Do wina oferowane są przekąski, m.in.: pieczywo, deski serów i wędlin, oliwkowe trio czy sałaty. Miłośnicy słodkości z pewnością nie oprą się trzem propozycjom deserów. Na spotkania biznesowe dostępna jest klimatyzowana sala konferencyjna. To druga lokalizacja wine baru sieci Kondrat Wina Wybrane, pierwsza znajduje się w Krakowie.

ul. Noakowskiego 16, Warszawa

Artykuł ukazał się w „Food Service" 9/2019 nr 188.

Autor tekstu: Patrycja Siwiec
O AUTORZE
Patrycja Siwiec
Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu „Food Service”, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Doświadczenie zdobywała m.in. w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii i El Celler de Can Roca w Hiszpanii. Absolwentka Wine & Spirits Education Trust.

Zobacz także

RAMEN SHOP MENYA MUSASHI

Nazwa Menya Musashi pochodzi od imienia niezwyciężonego samuraja Miyamoto Musashi, najsławniejszego szermierza znanego ze stylu walki dwoma mieczami. Pierwszy ramen shop Menya Musashi powstał w 1996 r. w jednej z luksusowych dzielnic Tokio - Aoyama.

Wilcza Okocim Beer Pub - nowe miejsce na piwnej mapie Warszawy

To pierwszy w stolicy flagowy lokal marki Okocim. Można w nim spróbować wszystkich piw z jej portfolio i skorzystać z oferty kulinarnej. Otwarcie 18 września o godzinie 19.

Jesienne menu w WuWu

Warszawski WuWu Bar wprowadza nowe menu na jesień - inspirowane kulinarnymi wspomnieniami z dzieciństwa.

Zmiany w krakowskiej restauracji ZaKładka

Po 5 i pół roku ugruntowanej pozycji na rynku ZaKładka Food&Wine stawia kolejny krok naprzód. Szef kuchni i jednocześnie właściciel krakowskiego bistro Rafał Targosz postanowił nieco odmłodzić klasyczną kuchnię francuską, na której opierał się przez ostatnie lata.

Nowy Tel Aviv na Saskiej Kępie

Tel Aviv, jedna z najbardziej znanych warszawskich restauracji z daniami roślinnymi, zadebiutowała w kolejnej lokalizacji - przy ulicy Zwycięzców 21 na Saskiej Kępie. Inspirowane kuchnią bliskowschodnią przysmaki można zjeść w lokalu o wielkomiejskim klimacie ze streetartowym sznytem.

Rodzinnie, po włosku w warszawskim Pesto Café

Kiedy dzieci są szczęśliwe, ich rodzice też są szczęśliwi - to motto Pesto Café, restauracji w warszawskiej Galerii Młociny. Miejsce stworzono z myślą o rodzinnych posiłkach poza domem.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej