x

Dynamiczny rozwój McDelivery

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    14.11.2019

Sieć McDonald’s stawia na dynamiczny rozwój usługi McDelivery. Już 145 restauracji w 16 miastach Polski realizują zamówienia z bezpośrednią dostawą do klientów.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Aktualnie z oferty dostaw sieci McDonald’s mogą skorzystać mieszkańcy 16 polskich miejscowości: Warszawy, Łodzi, Katowic, Krakowa, Lublina, Wrocławia, Poznania, Gdańska, Sopotu, Gdyni, Torunia, Bydgoszczy, Białegostoku, Szczecina, Gliwic, Sosnowca. Zamówienia są realizowane za pośrednictwem partnerów McDonald’s – Pyszne.pl, Uber Eats i Wolt w dowolne miejsce znajdujące się w zasięgu wybranej restauracji. Dzięki temu konsumenci mogą cieszyć się smakiem ulubionych dań, nie tylko w restauracji, ale także w domu, biurze czy innej dogodnej lokalizacji.

Usługa McDelivery dostępna jest w Polsce od 2017 roku. W tym czasie sieć zrealizowała 1,7 mln zamówień. To odpowiedź na dynamiczne zmiany rynku gastronomicznego, gdzie coraz większe znaczenie zyskuje trend convenience. Dzisiaj, jeszcze bardziej niż kiedykolwiek, konsumenci oczekują szybkiego dostępu do swoich ulubionych potraw bez wychodzenia z domu. Do końca roku planowane jest poszerzenie zasięgu usługi McDelivery o kolejne lokalizacje. Sieć także poszerza grono partnerów, aby dotrzeć do jeszcze większej liczby konsumentów w jak najkrótszym czasie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

15 najlepszych restauracji programu Polskie Skarby Kulinarne [AKTUALIZACJA]

Zwycięskie lokale wytypowało kilka tysięcy gości, którzy wzięli udział w plebiscycie "Najlepsza Restauracja" zorganizowanym przez MAKRO Polska. Mogli oni głosować na lokale uczestniczące w programie Polskie Skarby Kulinarne.

Bezgłodni w Wigilię: Nice To Fit You i Fundacja Kapucyńska nakarmią potrzebujących

Nice To Fit You wraz z Fundacją Kapucyńską zaprasza osoby bezdomne do wigilijnego stołu. 24 grudnia firma cateringowa przekaże potrzebującym 700 całodziennych posiłków, składających się ze śniadania, obiadu i kolacji. Akcja "Bezgłodni w Wigilię" będzie trwała od rana do godzin popołudniowych.

NOWE ROZDANIE

Koniec roku 2017 i początek 2018 przyniósł kilka nieoczekiwanych zmian w polskiej gastronomii. Artur Grajber dołączył do Belvedere Gourmet Group, Aleksander Baron zapowiedział zamknięcie swojego konceptu Solec 44, a Witold Iwański ogłosił odejście z restauracji Aruana w serockim hotelu Narvil.

Głodni? Skorzystajcie z menu festiwalu Delivery Week

Druga edycja Delivery Week wystartowała 17 listopada i potrwa do odwołania. Jakie menu przygotowały warszawska Bottega Napoli, katowicka BistrOficyna, wrocławska Hala - bistro monko, Albertina w Krakowie i Stare Kino w Łodzi?

Mięso z laboratorium dopuszczone do sprzedaży. Można spróbować go w Singapurze

Singapur dopuścił do sprzedaży mięso wyhodowane w laboratorium. Pierwsze danie z kurczaka wyprodukowanego w ten sposób sprzedano w restauracji 1880. Kosztowało około 65 złotych.

Działa targ Plonoteka w Elektrowni Powiśle

W każdy piątek i sobotę klienci mogą odwiedzić eko targ Plonoteka, na którym dostępny jest szeroki wybór certyfikowanych produktów z ekologicznych upraw, bezpośrednio od rolników i producentów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej