x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Nowa butelka jak fasada Ermitażu

Kategoria: Karta - napoje    14.11.2019

Russian Standard jest teraz dostępna w ekskluzywnym, limitowanym opakowaniu nawiązującym do architektury Ermitażu.

Russian Standard Hermitage Edition. Zdjęcie: materiały prasowe
Russian Standard Hermitage Edition. Zdjęcie: materiały prasowe
Butelka Hermitage Edition inspirowana jest ikoniczną architekturą Pałacu Zimowego – najsłynniejszego, barokowego pałacu czasów carskiej Rosji, zbudowanego w XIII wieku dla carycy Elżbiety, a następnie przemienionego przez cesarzową Katarzynę II w ogromną galerię sztuki. Obecnie Pałac Zimowy jest najbardziej charakterystyczną częścią Ermitażu, największego muzeum sztuki w Rosji i jednocześnie jednego z największych muzeów na świecie, wypełnionego wspaniałymi kolekcjami.
Opakowanie kolejnej edycji wódki Russian Standard, która produkowana jest zaledwie kilkanaście kilometrów od charakterystycznego, zielonego Pałacu Zimowego, czerpie inspirację z jego bogato zdobionej architektury. Butelka odwzorowuje kolor jego elewacji, wspaniałych złoconych bram i carskiego monogramu, znajdującego się nad głównym wejściem, będąc tym samym uosobieniem złotych czasów rosyjskiej kultury i sztuki.
Russian Standard Hermitage Edition stanowi rozwinięcie i dopełnienie historii budowanej przez wcześniejsze edycje limitowane marki. Dostępna także na polskim rynku Russian Standard Lyubavin Edition inspirowana była pracami oficjalnego jubilera rosyjskiego dworu carskiego. Pracownia Lyubavina w Sankt Petersburgu słynęła z łączenia barokowego stylu z art nouveau i elementami starorosyjskiego folkloru. Carski jubiler współpracował z pracownią złotniczą Fabergé i uznawany jest za jednego z czołowych artystów złotego wieku emalierstwa rosyjskiego. Bogactwo jego prac przejawia się w misternie malowanych złotych ornamentach, których odzwierciedleniem jest właśnie butelka Russian Standard Lyubavin Edition.
Russian Standard to rosyjska wódka o łagodnym, naturalnym smaku. Stworzona w Sankt Petersburgu w 1894 roku, łączy w sobie składniki najwyższej jakości. Pszenica ozima z rosyjskich stepów, dziesiątki etapów destylacji spirytusu i krystalicznie czysta woda z podziemnych źródeł jeziora Ładoga składają się na niezrównaną czystość i unikalny smak Russian Standard. Aromat świeżo upieczonego chleba, pszeniczny smak i długi, smakowity finisz zdobyły już serca wielu koneserów mocnych alkoholi z całego świata, jednocześnie wygrywając dla marki Russian Standard medale w wielu branżowych konkursach.
Wódki Russian Standard Lyubavin Edition oraz Russian Standard Hermitage Edition dostępne będą na sklepowych półkach w kanałach handlu tradycyjnego i nowoczesnego od początku grudnia 2019 roku w butelkach o pojemności 700 ml. Rekomendowana cena nowości to 49,99 zł w kanale handlu tradycyjnego.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Tropical Soda - nowy mixer od Fentimans

Fentimans Tropical Soda to odpowiedź na coraz szybciej rosnącą popularność rumów. Stworzony na bazie słodkiego ananasa, aromatycznego kardamonu oraz specjalnej mieszanki infuzji ziołowych, nowy mixer Fentimans pozwoli na nowatorskie sposoby serwowania rumów w barach i restauracjach.

Czy to jeszcze bar, czy już raczej kuchnia?

Ostatnie lata w polskiej gastronomii to rozwój rzemieślniczych browarów, autorskiej kuchni, food trucków, ale również moda na koktajlbary, która przywędrowała do nas z Londynu, Nowego Jorku czy Berlina.

Kombucha - naturalnie zdrowa

Jeżeli do tej pory nie słyszeliście o kombuchy, to znaczy, że ominął was bardzo ważny trend. Początkowo nieznany, niszowy napój obecnie pojawia się w coraz większej liczbie sklepów, lokali gastronomicznych, cateringów dietetycznych, a nawet na siłowniach i w klubach fitness.

BURSZTYNOWY NAPITEK

Piwo znano już w starożytnym Egipcie. Na naszych ziemiach popularnym napojem już w czasach słowiańskich. Gaszono nim pragnienie, pito do każdego posiłku warzone piwo było bowiem bezpieczne w odróżnieniu od skażonej, brudnej wody, którą uważano za nędzny napój dobry dla pokutników.

KeVita - kombucha ze słonecznej Kalifornii

Na polskim rynku coraz popularniejsza staje się kombucha, czyli fermentowana herbata. Jest nie tylko smaczna i orzeźwiająca, ale również bardzo zdrowa.

Letnie orzeźwiające smaki

Specjalnie na letni sezon marka Soplica przygotowała aż trzy nowości dla wszystkich fanów orzeźwiających smaków.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej