x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Nowa butelka jak fasada Ermitażu

Kategoria: Karta - napoje

Russian Standard jest teraz dostępna w ekskluzywnym, limitowanym opakowaniu nawiązującym do architektury Ermitażu.

Russian Standard Hermitage Edition. Zdjęcie: materiały prasowe
Russian Standard Hermitage Edition. Zdjęcie: materiały prasowe
Butelka Hermitage Edition inspirowana jest ikoniczną architekturą Pałacu Zimowego – najsłynniejszego, barokowego pałacu czasów carskiej Rosji, zbudowanego w XIII wieku dla carycy Elżbiety, a następnie przemienionego przez cesarzową Katarzynę II w ogromną galerię sztuki. Obecnie Pałac Zimowy jest najbardziej charakterystyczną częścią Ermitażu, największego muzeum sztuki w Rosji i jednocześnie jednego z największych muzeów na świecie, wypełnionego wspaniałymi kolekcjami.
Opakowanie kolejnej edycji wódki Russian Standard, która produkowana jest zaledwie kilkanaście kilometrów od charakterystycznego, zielonego Pałacu Zimowego, czerpie inspirację z jego bogato zdobionej architektury. Butelka odwzorowuje kolor jego elewacji, wspaniałych złoconych bram i carskiego monogramu, znajdującego się nad głównym wejściem, będąc tym samym uosobieniem złotych czasów rosyjskiej kultury i sztuki.
Russian Standard Hermitage Edition stanowi rozwinięcie i dopełnienie historii budowanej przez wcześniejsze edycje limitowane marki. Dostępna także na polskim rynku Russian Standard Lyubavin Edition inspirowana była pracami oficjalnego jubilera rosyjskiego dworu carskiego. Pracownia Lyubavina w Sankt Petersburgu słynęła z łączenia barokowego stylu z art nouveau i elementami starorosyjskiego folkloru. Carski jubiler współpracował z pracownią złotniczą Fabergé i uznawany jest za jednego z czołowych artystów złotego wieku emalierstwa rosyjskiego. Bogactwo jego prac przejawia się w misternie malowanych złotych ornamentach, których odzwierciedleniem jest właśnie butelka Russian Standard Lyubavin Edition.
Russian Standard to rosyjska wódka o łagodnym, naturalnym smaku. Stworzona w Sankt Petersburgu w 1894 roku, łączy w sobie składniki najwyższej jakości. Pszenica ozima z rosyjskich stepów, dziesiątki etapów destylacji spirytusu i krystalicznie czysta woda z podziemnych źródeł jeziora Ładoga składają się na niezrównaną czystość i unikalny smak Russian Standard. Aromat świeżo upieczonego chleba, pszeniczny smak i długi, smakowity finisz zdobyły już serca wielu koneserów mocnych alkoholi z całego świata, jednocześnie wygrywając dla marki Russian Standard medale w wielu branżowych konkursach.
Wódki Russian Standard Lyubavin Edition oraz Russian Standard Hermitage Edition dostępne będą na sklepowych półkach w kanałach handlu tradycyjnego i nowoczesnego od początku grudnia 2019 roku w butelkach o pojemności 700 ml. Rekomendowana cena nowości to 49,99 zł w kanale handlu tradycyjnego.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Oshee kupuje Kingę Pienińską

Firma Oshee została nowym właścicielem naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska. OSHEE podpisało umowę zakupu 100% udziałów, co skutkuje całościowym przejęciem przez OSHEE marki Kinga Pienińska wraz z Zakładem produkcyjnym w Krościenku nad Dunajcem oraz całym personelem, zatrudnionym w spółce.

HISTORIA GORZKIEGO TRUNKU

Spożywany w milionach litrów rocznie na całym świecie, pity "wstrząśnięty lub zmieszany" w koktajlach przez najsłynniejszego agenta brytyjskiego wywiadu, spożywany z tonikiem lub wodą gazowaną w barach i na rodzinnych przyjęciach. Wspomaga trawienie i walczy ze zgagą. Czym właściwie jest gin?

Tropical Soda - nowy mixer od Fentimans

Fentimans Tropical Soda to odpowiedź na coraz szybciej rosnącą popularność rumów. Stworzony na bazie słodkiego ananasa, aromatycznego kardamonu oraz specjalnej mieszanki infuzji ziołowych, nowy mixer Fentimans pozwoli na nowatorskie sposoby serwowania rumów w barach i restauracjach.

The World's Best Bars 2017

Znamy nazwy barów, które zajęły miejsca 51-100 na liście. Pierwsza pięćdziesiątka zostanie ogłoszona 5 października, podczas gali w Londynie.

TU I TERAZ - SEZON NA KOKTAJLE

Maj, wiosna w pełni. Jak co roku trawa się zieleni, a targi po brzegi wypełniają pysznymi, świeżymi owocami, warzywami oraz ogromną ilością ziół. Po długiej i korzennej zimie nadejście ciepłych dni zwiastują koktajle ze sporą ilością owocowych i orzeźwiających smaków.

Czy to jeszcze bar, czy już raczej kuchnia?

Ostatnie lata w polskiej gastronomii to rozwój rzemieślniczych browarów, autorskiej kuchni, food trucków, ale również moda na koktajlbary, która przywędrowała do nas z Londynu, Nowego Jorku czy Berlina.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej