„Śniadanka z czterech stron świata", Vanessa Lewis, wyd. Znak, 2019.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2019 nr 188.
W "Śniadankach z czterech stron świata" Vanessa Lewis wraca do smaków z dzieciństwa, a także przedstawia tradycje śniadaniowe z różnych krajów.
„Śniadanka z czterech stron świata", Vanessa Lewis, wyd. Znak, 2019.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2019 nr 188.
Wegańskich restauracji i kawiarni powstaje coraz więcej, a roślinna oferta dostępna jest w niemal każdym lokalu, więc wydawałoby się, że dieta bez produktów pochodzenia zwierzęcego nie jest dzisiaj niczym nadzwyczajnym.
"Gościnność od kuchni" Patrycji Siwiec, Adama Chrząstowskiego i Adama Pawłowskiego oraz angielski e-book "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii" ("On hospitality") znalazły się w finale Gourmand World Cookbook Awards - konkursu dla książek kulinarnych i gastronomicznych.
Niki Segnit, "Leksykon smaków", wyd. Buchmann/GW Foksal 2017
Ile to już książek określano mianem kulinarnych Biblii? "Signature Dishes That Matter" nie będzie pierwszą publikacją z takim przydomkiem, ale jak najbardziej na niego zasługuje.
Jedna z najbardziej znanych książek gromadzących wszystkie niezbędne informacje o winie znów w sprzedaży!
"Food & Beer", Daniel Burns, Jeppe Jarnit-Bjergsø, wyd. Phaidon 2016